Papardelle carbonara

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara zo op tafel gezet.

Het idee voor dit recept komt van Jamie Oliver, maar hij gebruikt hier spaghetti bij, ook gebruikt hij pancetta. Ik vind het met gebakken spekjes nèt iets lekkerder.

Dat is het leuke aan koken en geïnspireerd raken door andere chefs en er dan zelf lekker mee aan de slag gaan!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 2 pakken pappardelle ( versvak in de supermarkt), Of natuurlijk vers gemaakt!
  • 300 gram gebakken spekjes
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • peper
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

 

En zo maak je de pasta:

-Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes.

-Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.

-Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.

-Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.

Pak de borden erbij en schep lekker op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!

 

2 gedachten over “Papardelle carbonara”

  1. Pingback: Kabeljauwhaasje met mosterdsaus - Heerlijke Happen

Reacties zijn gesloten.