papardelle

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara zo op tafel gezet.
Papardelle carbonara

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara pasta zo op tafel gezet.

Het idee voor pappardelle carbonara pasta komt van Jamie Oliver, maar hij gebruikt hier spaghetti bij, ook gebruikt hij pancetta. Ik vind het met gebakken spekjes nèt iets lekkerder.

Dat is het leuke aan koken en geïnspireerd raken door andere chefs en er dan zelf lekker mee aan de slag gaan!

Dit heb je nodig voor 4 personen Papardelle carbonara:

pappardelle carbonara pasta
  • 2 pakken pappardelle ( versvak in de supermarkt), Of natuurlijk vers gemaakt!
  • 300 gram gebakken spekjes
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • peper
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

En zo maak je de Papardelle carbonara pasta:

-Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes.

-Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.

-Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.

-Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.

Pak de borden erbij en schep de pappardelle carbonara pasta op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara zo op tafel gezet.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 3 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 pakken pappardelle versvak in de supermarkt, Of natuurlijk vers gemaakt!
  • 300 gram gebakken spekjes
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • 2 lente uitjes gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • peper
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

En zo maak je het:

  • Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes.
  • Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.
  • Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.
  • Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.
  • Pak de borden erbij en schep lekker op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Papardelle carbonara pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes of Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep of deze Mosselen met zeekraal en lamsoren

3 gedachten over “Papardelle carbonara”

  1. Pingback: Gevulde jumbo pasta schelpen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept