papardelle

Papardelle carbonara

Geschatte leestijd: 3 minuten

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara pasta zo op tafel gezet. pasta carbonara recept

Papardelle carbonara is een populaire Italiaanse pasta-gerecht waarvan de smaak veel mensen aanspreekt. Het is lekker vanwege de combinatie van verschillende smaken en texturen. De pasta is gemaakt van papardelle, een brede, vlakke noodle, die samen met de romige saus en de stukjes gebakken spek een mooie textuur bieden. De saus is gemaakt van een combinatie van eieren, Parmezaanse kaas en peper, wat een rijke en volle smaak geeft aan het gerecht. Hierdoor is papardelle carbonara een heerlijk, comfortabel en smaakvol gerecht.

Het idee voor pappardelle carbonara pasta komt van Jamie Oliver, maar hij gebruikt hier spaghetti bij, ook gebruikt hij pancetta. Ik vind het met gebakken spekjes nèt iets lekkerder.

Dat is het leuke aan koken en geïnspireerd raken door andere chefs en er dan zelf lekker mee aan de slag gaan!

pappardelle carbonara pasta

En zo maak je de Papardelle carbonara pasta:

-Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes. Lente-uitjes zijn jonge, nog niet volgroeide uien die in het voorjaar geoogst worden. Ze hebben een mildere smaak dan volwassen uien en worden vaak gebruikt om de smaak van gerechten te verfraaien. Lente-uitjes worden vaak rauw gegeten, bijvoorbeeld in salades, maar ook gebakken of gegrild voor extra smaak en textuur. Ze zijn ook een populaire garnering voor gerechten, zoals stamppotten en soepen.

-Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.

-Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.

-Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.

Pak de borden erbij en schep de pappardelle carbonara pasta op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara

Papardelle carbonara is een een simpele pasta en is zo lekker! Je hoeft maar weinig ingrediënten te gebruiken om een fijn maaltje op tafel te zetten. Na een drukke dag werken heb je deze pappardelle carbonara zo op tafel gezet.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pasta
Voorbereidingstijd: 3 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 552kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 pakken pappardelle - versvak in de supermarkt, Of natuurlijk vers gemaakt!
  • 300 gram spekjes - gebakken
  • 1 teentje knoflook - gesnipperde
  • 2 lente uitjes - gesnipperd
  • 100 ml kookroom
  • 2 eieren
  • peper
  • 75 gram parmezaanse kaas - geraspte

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Neem een koekenpan en bak hierin de spekjes, niet helemaal krokant bakken, ze mogen nog een beetje zacht blijven. Snipper de knoflook en de lente uitjes en voeg deze op het laatste toe en bak ze mee met de spekjes.
  • Kluts in een kom de eieren met de room en voeg wat peper toe.
  • Kook ondertussen in een grote pan water, zodra het water kookt voeg je de pappardelle toe en kook je deze in 4 minuten gaar.
  • Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan, schep de spekjes met knoflook en ui door de pasta en voeg dan het eimengsel toe, schep alles snel om op hoog vuur.
  • Pak de borden erbij en schep lekker op, je kunt wat parmezaanse kaas erover strooien en eventueel nog wat extra peper: Héérlijk happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Papardelle carbonara pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes

Voortruffelijk lekkere Franse uiensoep

Mosselen met zeekraal en lamsoren

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

pasta carbonara recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Papardelle carbonara

8 gedachten over “Papardelle carbonara”

  1. Pingback: Gevulde jumbo pasta schelpen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zoete aardappel met feta quiche - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Pappardelle met gamba en zwarte knoflook - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Traditionele Italiaanse spaghetti carbonara - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Koolrabi en knollen soep, de vergeten groenten - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept