Streetfood maar dan thuis! Heb je wel eens zo’n lekkere dikke burrito gekocht? Een hele maaltijd op zich en helemaal niet zo ingewikkeld om zelf te maken. Dit keer gebruikten we procureur, boterzacht varkensvlees wat gegaard is en direct klaar voor gebruik. We maken er dus een soort “pulled pork” burrito mee, het vlees is heel gemakkelijk te verwerken. Ideaal dus want het scheelt je flink wat bereidingstijd op deze manier. Een heerlijk pulled pork recept.
Zo heb jij in no-time een professionele goed gevulde burrito in je hand! We vullen hem verder met wat andere ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Aan de slag met deze Pulled pork procureur burrito.
Pulled pork procureur burrito
Je kunt deze producten online kopen of bij de groothandel. Op dit moment zijn er drie soorten vlees, waaronder procureur. Het vlees is gegaard in zijn eigen vet maar heeft verder geen overheersende smaak. Hierdoor is het heel goed te gebruiken voor een pulled pork procureur burrito zoals deze.
Wil je deze pulled pork procureur burrito extra spicy maken? Snipper dan ook nog een rood pepertje. Voeg bij elke burrito een theelepeltje toe dan is spice gegarandeerd! Heb je de burrito gemaakt maar wil je hem later opeten? Dat kan heel goed. Haal dan wel het aluminiumfolie er af als je hem in de magnetron opwarmt.
Het kan ook in een oven, dan kun je het folie er wel omheen laten zitten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pulled pork procureur burrito
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blikje Chef Confit procureur
- 200 gram rijst
- 100 gram ijsbergsla
- 8 el rode salsa
- 2 avocado's - geprakt
- 1 rode ui - gesnipperd
- ½ citroen - het sap hiervan
- 4 el zwarte bonen
- ¼ komkommer - in kleine stukjes
- 4 el geraspte kaas
- 4 roti vellen - ( of dunne tortilla's )
Kruiden / specerijen:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Snijd in de tussentijd de komkommer, snipper de rode ui.
- Maak het blikje procureur open en haal het vlees eruit. Trek het vlees met je vingers uit elkaar en doe in een kom. ( het vlees is gaar, daar hoef je verder niks mee te doen).
- Pak een kom erbij en prak hierin de avocado's en giet het citroensap erbij. Schep de gesnipperde rode ui in de kom en mix het geheel goed. Breng op smaak met peper,zout en chilipoeder. (dit is een hele simpele guacamole)
- Verwarm de roti platen (of tortilla's) in een koekenpan aan beide zijdes voor een 15 sec per kant.
- Scheur een vel van een rol aluminiumfolie af en leg hier de roti plaat op. Schep eerst wat warme rijst erop, dan wat procureur, schep daarop een eetlepel salsa, guacamole, wat geraspte kaas, de zwarte bonen, komkommer, en ijsbergsla. Vouw dan een soort envelop van de roti plaat en vouw de zijkanten naar binnen zodat er niets uit kan vallen. Rol hem dan heel strak en stevig op.
- Herhaal dit nog 3x met de andere roti platen en maak zo 4 burrito's.
- Serveer direct, heerlijk happen!
Andere recepten van Chef Confit of een vergelijkbaar lekker recept? Probeer deze maar eens:
Deze Kippendij pasta met broodkruim, die ik met de kippendij maakte.
Serveer bij deze burrito ook eens wat Pittige Chicago style Giardiniera!
Vervang het gehakt in deze Martabak Indonesisch streetfood eens met de procureur.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pulled pork recept
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious!