
Snelle pulled chicken in roomsaus
Van een ander gerecht had ik nog wat gekookte kip over en natuurlijk gooien we die niet weg. Ook een beetje zonde om zo aan de hond te voeren dus maakte ik er deze snelle pulled chicken in roomsaus mee. De saus heb ik een keer niet gemaakt met een roux maar gewoon met maizena. Dat is een mooi bindmiddel om je sauzen mee te binden en is ook niet erg duur. In mijn keukenlade kan een pakje dus ook niet ontbreken. Maizena is niets meer dan maiszetmeel. De merknaam Maizena werd in 1862 in Amerika ingevoerd. En heel snel, namelijk één jaar later was het al op de Nederlandse markt te verkrijgen.
Voor 2 personen Snelle Pulled chicken in roomsaus heb je nodig:

- 2 gekookte kipfilets
- 1 pak verse pasta naar keuze van de versafdeling
- een doosje gemengd champignons
- 450 ml water
- half blokje bospaddestoelenboullion
- 50 ml kookroom
- 3 eetlepels maizena
- vers gehakte peterselie
- vers gemalen zwarte peper
En zo maak je de Snelle Pulled chicken in roomsaus:
-Wanneer je geen gekookte kipfilets op voorraad hebt kook deze dan tot ze mooi gaar zijn. Laat even afkoelen en trek dan met je vingers de kipfilets uit elklaar tot je mooie reepjes hebt.
-Maak je champignons schoon en snij ze in vier stukken.
-Neem een pan erbij en doe hierin het water en het halve blokje boullion, breng dit aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Voeg de maizena toe en blijf met een garde roeren tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg dan het kookroom toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
-Doe de kipreepjes en de champignons erbij en mix het geheel goed door elkaar en laat het nu rustig stoven terwijl je de pasta gaat koken. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang het moet koken. Je kunt natuurlijk ook zelf pasta maken maar dat duurt wel wat langer….

Snelle pulled chicken in roomsaus
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 gekookte kipfilets
- 1 pak verse pasta naar keuze van de versafdeling
- 1 doosje gemengd champignons
- 450 ml water
- 1/2 blokje bospaddestoelenboullion
- 50 ml kookroom
- 3 eetlepels maizena
- vers gehakte peterselie
- vers gemalen zwarte peper
En zo maak je het:
- Wanneer je geen gekookte kipfilets op voorraad hebt kook deze dan tot ze mooi gaar zijn. Laat even afkoelen en trek dan met je vingers de kipfilets uit elklaar tot je mooie reepjes hebt.
- Maak je champignons schoon en snij ze in vier stukken.
- Neem een pan erbij en doe hierin het water en het halve blokje boullion, breng dit aan de kook en zet dan het vuur weer wat lager. Voeg de maizena toe en blijf met een garde roeren tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg dan het kookroom toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
- Doe de kipreepjes en de champignons erbij en mix het geheel goed door elkaar en laat het nu rustig stoven terwijl je de pasta gaat koken. Kijk op de verpakking om te zien hoe lang het moet koken. Je kunt natuurlijk ook zelf pasta maken maar dat duurt wel wat langer….
Snelle Pulled chicken in roomsaus
Wanneer ten slotte je pasta gaar is giet je deze even af en schep daarna je pulled chicken op de pasta, garneer met de vers gehakte peterselie en : Heerlijk happen!
Pingback: Gekruide pulled zalm witlofsalade - Heerlijke Happen
Pingback: Tortilla met Surinaams gekruide kip - Heerlijke Happen