Gekruide pulled zalm witlofsalade

Gekruide pulled zalm witlofsalade

Een heerlijk stukje pulled zalm op een fijne salade gelegd.
Gekruide pulled zalm witlofsalade

Aan de slag met restjes, bijna over de datum zalm, een heerlijke dressing die ik overhield van een andere salade. Ofwel het is weer een fijn “zero waste” recept dat erg goed uitpakte. Ingewikkeld? Nee hoor helemaal niet, de zalm hoeft alleen maar eventjes in de oven en verder moet je een aantal ingrediënten snijden. Ideaal voor de lunch, maar met een lekker stuk brood of pasta erbij kun je deze gekruide pulled zalm witlofsalade ook prima als diner eten. Een waar multifunctioneel recept dit!

Win een fantastisch kruidenpakket inclusief mijn persillade mix.

Vul hieronder in de reacties in wat je graag met mijn mix wilt maken. Ik ben benieuwd naar jullie ideetjes. Onder de reactie verloot ik het goedgevulde pakket. Meedoen kan tot vrijdag 31-1-2020.

Gekruide pulled zalm witlofsalade
Lekker met frisse appel en witlof.
Gekruide pulled zalm witlofsalade

Gekruide pulled zalm witlofsalade

Een heerlijk stukje pulled zalm op een fijne salade gelegd.
4.91 van 10 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: appel, sjalot, sla, witlof, zalm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalm
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 1 sjalot
  • ¼ komkommer
  • dressing zie notities voor recept
  • 2 el persillade
  • olijfolie
  • 2 stengels selderij
  • botersla de binnenste bladeren

En zo maak je het:

  • Zoals je ziet ik maakte lekker mijn groentelade leeg! Snijd alle groente fijn, of in blokjes. De appel kun je schillen maar dat hoeft niet.
  • Was de botersla. In de bladeren kan nog wat grond zitten. Droog ze door ze in een droge theedoek te leggen. Of gebruik je groente-centrifuge.
  • Neem een ovenschaal erbij en doe hier wat olijfolie in. Leg de zalm erop. Bestrooi met wat peper en zout en de persillade-mix en smeer hem in met wat olie. Zet in een voorverwarmde oven op 200 graden voor een minuut of 20/25.
  • Maak ondertussen de schaal op. Leg de botersla er eerst op. Daarna alle gesneden groente en druppel er de dressing over.
  • Als de zalm klaar is trek je hem met twee vorken uit elkaar en daarna leg je de flakes op de salade.
  • Heerlijk Happen!

Notities

De dressing is dezelfde die ik nog over had van mijn Waldorf salade. Klik op deze link voor het recept.
Wat vind je van dit recept?
Gekruide pulled zalm witlofsalade
Een heerlijk zero waste lunch gerecht, maar ook zeker als diner te serveren.

Gekruide pulled zalm witlofsalade

Wordt je nou nooit eens zat van die persillade? Huh persillade wat is dat? Dat blijf ik nog vaak horen. Het is een basis kruidenmix die zijn oorsprong in Frankrijk kent, en ik gooi het werkelijk bijna overal op. Het is gewoon een fijne combinatie van peterselie, knoflook en nog wat andere kruiden en specerijen. Eet je dan niet altijd dezelfde smaak? Nee hoor ik wissel heus wel eens af en daarbij je kunt bijvoorbeeld ook andere kruiden of specerijen toevoegen aan je gerecht. Zo gooi ik altijd extra paprikapoeder erbij als ik aardappeltjes maak!

Waar koop ik die kruidenmix dan?

Natuurlijk kan ik jullie niet laten te vermelden dat je deze mix kunt kopen bij Van Beekum specerijen. Klik hier op deze link en je gaat gelijk naar hun pagina. Vandaag besteld is bijna altijd morgen in huis!

Gekruide pulled zalm witlofsalade

Zalm is een veelzijdige vis, op vele manieren te bereiden. Check deze andere opties maar eens:

Gekruide pulled zalm witlofsalade
Ik gebruikte hierbij de dressing die ik overhield van een andere salade.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

85 gedachten over “Gekruide pulled zalm witlofsalade”

  1. Dag Francine, ik zou een aantal eitjes klutsen met een beetje haverdrink en je persillade eronder. Daarna bak ik een aantal zeer dunne ommeletjes die ik als een soort van kruidige wrap gebruik. Ik zou deze beleggen met parmaham, fijngehakte noten en rucola salade. Nog even oprollen en versnijden zoals sushi…. Mmmmm… Lekker als lunch

  2. Nou Francine je maakt me erg nieuwsgierig. Ik ken de persillade kruidenmix helemaal niet. Maar als ik jou recepten lees, zou ik hem graag uitproberen!

      1. Hallo,
        ik denk dat ik het zou gebruiken op de kipdijfilet en dan op de BBQ met aardappels ook van de Q en gestoomde groenten.

        Leuke actie ook

  3. Hoii Francine,het leuke van volgens van foodblogs is het ontdekken van nieuwe dingen.
    Zo leer je elke keer wat bij.
    Aangezien ik de hele mix niet kende, heb ik even op de site van Van Beekum gekeken, en gelezen wat er in zit.

    Ik denk dat het prima te gebruiken is in een bechamelsaus, of als mix bij geroosterde bloemkool. Allebei wil ik met liefde eens proberen 🙂

    Groetjes Pietje

  4. Goh, wat zou ik ermee maken? Persillade is zó lekker bij zó veel dingen…. op vis, op vlees (lekkere biefstuk of lam), kip, in een dressing, gebakken aardappeltjes… Ken de Van Beekum specerijen nog niet, dus ben eigenlijk wel benieuwd 🙂

      1. Ik maak een bonenschotel met heerlijke kruiden

        Prei
        Paprika
        Kidneybonen
        Champignons
        Gehakt
        Mijn kokkie staat klaar !!

  5. Ik denk dat deze mix bij heel veel dingen lekker is …. zoals op gebakken aardappeltjes, beetje persillade erover, gebakken ui , spek en champignons erbij….met een heerlijke goed gebakken steak…..
    Maar misschien ook wel gewoon op een gebakken ei, of zelfs door een zomerse stamppot. En wat dacht je van in eigengemaakte verse pastasaus?
    En wat dacht je in je gehaktballen …. ik krijg er nu al trek in

  6. Nou ben zo benieuwd naar die Heerlijke Happen persillade en Beekum volg ik al heel lang, dus ik eil graag een kansje wagen

      1. Nou, die pulled zalm witlofsalade heeft mij vandaag wel geïnspireerd hoor! Heb de kruiden (nog) niet geprobeerd, dus ben heel benieuwd!
        Denk dat het een mooie aanvulling is op mijn kruidenkastje.

  7. Door de pastasaus, of kruidenboter of bouillabaisse of op vis in een kruidenkorst of in de slowcooker voor pulled pork…dat wordt kiezen (of veel koken) 🙂

  8. Om te beginnen zou ik deze zalm-witlofsalade gaan maken! Het water loopt me uit de mond…En daarna zou ik doorgaan met al die lekkere receptjes van je die ik op mijn tocook lijstje gezet heb om ooit eens te maken..zoals die kippendijen in saus maar ook je zalm met orso lijkt me echt fantastisch Dus Ja,ik loot graag mee

  9. Ik ben benieuwd naar de mix, voor ik je volgde had ik er nog nooit van gehoord.
    Lijkt me leuk om er mee te experimenteren

  10. Goeiemiddag zou heel graag de kruiden willen winnen om de overheerlijke recepten te kunnen maken vriendelijke groet jennifer

  11. Ik kan de kruidenmix niet…
    En zou er super blij mee zijn…en zou jou recept met de zalm daar mee uitproberen…
    En ga op zoek naar nog meer gerechten waar bij ik deze kruiden mee kan bereiden

  12. Ik las vanmorgen net het recept van kippendijen in champignon saus en vroeg je af wat persillade was . Opgezocht en had ik het maar eerder geweten ha . Dus ik zou dit kipgerecht gaan proberen en een kruidenboter van maken

  13. O wat ben ik blij dat Persillade nu in Nederland te krijgen is. Ik heb zelfs de franse firma al eens aangeschreven om te vragen waarom dit GEWELDIGE Kruidenmengsel hier niet te koop is.
    Als vrienden naar Frankrijk gingen moesten zij altijd voor mij de nodige potjes meenemen.
    Wij gebruiken het voor bijna alles, pasta sauzen, dressings, grillades, omelets, mediteraanse groenteschotels …..en nog veel meer.
    Ik hoop echt dat ik zo’n kruidenpakket win, en dan ga ik jullie laten zien wat ik ermee gemaakt heb!!!!

  14. 5 stars
    Wat ik zou maken met de kruiden is van alles! Pizza goed kruiden, tonijn salade , gehakt lekker kruiden met goede fijne kruiden, eigelijk kruid ik alles zelf en maak ik er iedere dag een feest van om m’n gezinnetje te voorzien van heerlijk eten ❤️ helaas kan ik zelf niets eten doordat ik heel ziek ben en met een sonde loop. Maar koken is mijn hobby dus dat doe ik met veel plezier en liefde❤️

  15. HET LIJKT ME FANTASTISCH DEZE KRUIDEN TE PROBEREN EN DAN MAAK ZEKER NOG WAT VAN JOU RECEPTEN. DIE ZIJN ALTIJD GOED EN LEKKER.

    1. Hoi, ik denk dat de persillade HET antwoord gaat zijn op de vraag :” Wat zal ik nou toch eens met de lamsrack doen die al een poosje in mijn vriezer ligt..”
      Lijkt mij heerlijk 🙂

  16. Aangezien ik 3x per week vis probeer te eten is het vaak lastig welke kruiden ik erop doe en deze wil ik graag winnen om ze in ieder geval op de vis te gebruiken en de witlof van jou wil ik zeker maken net als de rest van je recepten

  17. Ik zou graag jouw recept maken van pulled zalm met witlofsalade. Dat kan natuurlijk ook met andere kruiden maar zou het graag met jouw persillade mix maken. Dus ja, ik doe graag mee.

  18. Hoi,
    Ik wil iets met lamsgehakt gaan maken en daar passen deze kruiden goed bij!
    Ik kwam op deze site terecht door een lamsgerecht te zoeken,de lamsburger lijkt me heerlijk

  19. Hi Francine, ik zou het lekker gebruiken met een mooi stuk diamanthaas of picanha. Eventueel ook in het stoppen met wat knoflooktenen om ook van binnenuit smaak toe te voegen. Heeerlijk.

  20. Hoi Francine.
    Ik volg je pas sinds een paar dagen.
    Ik weet zo niet wat ik er mee zou maken.
    Maar als ik de reacties hierboven lees. Is de keuze reuze.

  21. Hij lijkt mij heerlijk in een zalmsalade (die maak ik dan met een stuk zalm ipv een blikje), maar ook in misschien wel een pulled chicken. Gewoon lekker door een simpel roereitje…. Het lijkt me zo’n heerlijk veelzijdig kruid, wat je gewoon in huis moet hebben.

  22. 5 stars
    Tegenwoordig zoveel bezig met kruiden dat ik deze kruiden smaken zeker wil uitproberen in mijn recepten! Heel erg benieuwd naar!

  23. Ha die Francine,
    Lijkt me heerlijk om ’t recept van jou van afgelopen week te maken. Met die Kipfilet, dat zag er zo lekker uit. En een vervanger voor die, door jou zelf ontwikkelde persillade, is er natuurlijk niet
    Ik maak zowiezo best vaak jouw recepten en persillade wordt regelmatig gebruikt.
    Dus kom maar op met die lekkere kruiden, probeer nl ook vervangers te zoeken voor zout en in kruiden kun je die echt wel vinden.

  24. Ik zou denk ik mosselen ga roerbakken en de laatste 2min klomp roomboter en persillade erbij op hoog vuur
    Dat wordt denk ik wel smullen
    Al schieten er ondertussen heel veel dingen door mijn hoofd en staat het water in mijn mond.

  25. Oh ik weet nog wel wat lekkers … hartige cupcakes…
    Cupcakes met uitgebakken spekjes , geraspte kaas en een beetje van die heerlijke persillade… lekker voor bij een high tea of gewoon zomaar omdat het kan….

  26. 5 stars
    Je zou beter vragen wat ik er niet mee zou klaarmaken. Zo ben ik veel sneller klaar want hier kan je gewoon alles mee klaar maken. Zou ook super leuk zijn voor mijn dochter die hotelschool volgt. Zo kan ze origineel uit de kast komen met haar gerechten!!! Duimen dus maar dat mijn kruidenkast snel een uitbreiding kan meemaken

  27. Om te beginnen: kruidenboter, aardappeltjes uit de oven en op mijn omeletje. Mijn voorraad uit Frankrijk is toevallig vandaag opgegaan! En daarna ga ik je site af en al je andere lekkere recepten uitproberen!

  28. Er schieten zoveel ideeen in mijn hoofd om dit te gebruiken. Ern overschotel met vergeten groentjes en een beetje feta met deze kruidenmix eronder. Zal zeker lekker zijn

  29. Ik zou graag de Dijon mosterd rode aardappelsalade willen maken. Met kerst al een “poging” gedaan met verse ingrediënten, maar ben erg benieuwd of ze met de kruidenmix ook zo heerlijk zijn

  30. 4 stars
    Weet je wat?
    Ik stuur je het recept als ik de kruidenmix geprobeerd heb
    Ik heb zo het idee dat het bijna overal voor te gebruiken is, dus heeeeeeel nieuwsgierig hierzo.
    Ik hou mijn vingers gekruist
    X Es

  31. Hallo Francine, wat lekkere specerijen allemaal. Ik zou stoof vlees willen doen met een dikke tomaten saus en kleine echallots (stifado: in het grieks) . Ik ben benieuwd.

  32. Pingback: Appel gemengde noten en witlofsalade - Heerlijke Happen

  33. Pingback: Week 8 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept