Restaurant review van Ries eten en drinken

Restaurant review van Ries eten en drinken

Geschatte leestijd: 6 minuten

Restaurant review van Ries Eten en Drinken

Een lekker avondje uiteten? Aan de Kruisstraat in hartje Den Bosch vlakbij het station vind je Ries Eten & Drinken. Hier geniet je samen van een heerlijk 3-gangendiner voor maar 22,50 ( Een korting van wel 39% !) Ik mocht dus weer op stap voor Social Deal en ging naar het bourgondische Den Bosch. Wat een heerlijke stad is dat toch! Hier deel ik met jullie mijn restaurant review van Ries Eten en Drinken. Lees snel mee.

Den Bosch

Restaurant review van Ries eten en drinken

Zelf woon ik redelijk dichtbij Den Bosch en zo kom ik dus ook regelmatig in deze heerlijke bourgondische stad. Zelfs op een dinsdagavond wanneer ik naar het restaurant loop bruist de stad. Terrasjes met kaarsjes op tafel, lachende en proostende mensen, een stad die echt bruist van het leven. Ik parkeer mijn auto in de “Wolvenhoek” wat maar vijf minuutjes lopen is vanaf het restaurant. Mijn tafelgenote komt van het station en ook dat ligt vlakbij. We treffen elkaar voor het restaurant en stappen gezamelijk naar binnen voor een avondje heerlijk genieten.

De ambiance

Restaurant review van Ries eten en drinken

We worden begroet door een heel aardig meisje die ons zelf een tafeltje laat uitkiezen. Ries is een lekker knus restaurant met een tiental tafeltjes. Wij kiezen ervoor om achterin het restaurant plaats te nemen. Zo kunnen we lekker onze foodfoto’s maken en hebben we overzicht op de open keuken waar de chef staat. Ook heeft hij zelf een mooi overzicht over alle tafeltjes en kan hij precies zien wat er gebeurt. Bij Ries hebben ze gekozen voor mooie pasteltinten op de muren in combinatie met licht houten panelen. Al met al geeft het het restaurant een mooie kalme sfeer. Het ruikt er heerlijk en dat voorspelt al wel een beetje dat we zo lekker gaan eten.

Het menu

De deal die ik heb gekregen is voor een 3-gangendiner. We krijgen de kaart gepresenteerd waarin precies staat wat we kunnen verwachten. Ries heeft ervoor gekozen om je nog wat extra opties te bieden om het menu uit te breiden. Zo kun je nog een extra tussengerecht kiezen of een bijpassend wijnarrangement. Ook deze tegen zeer schappelijke prijzen. We zitten op het moment nog in het laatste staartje van het asperge seizoen en dat zie je ook terug in de gerechten. Zowel bij het voor als het hoofdgerecht vinden we dit “witte goud” terug. We bestellen een drankje en krijgen een mandje brood wat heerlijk warm is. Ook zit er een fijn plakje fleur de Sel boter bij. Een fijne grasboter met zeezout.

Het voorgerecht

Restaurant review van Ries eten en drinken

Het voorgerecht is een visgerecht. Riesheeft een rillette van zeebaars gemaakt met gemarineerde Albcore tonijn. Erbij een paar stukjes heerlijke gegaarde asperges en twee gelletjes van soja en komkommer. Het wordt ons opgediend op mooie mintgroene bordjes die heel leuk bij de ambiance van het restaurant passen. De opmaak van het bord is net een klein feestje en wanneer we het gerechtje proeven zijn we het er samen over eens dat het een prima gerechtje is. Groot genoeg om onze smaakpapillen wakker te schudden en het laat ons hongerig naar het hoofdgerecht.

Het hoofdgerecht

Restaurant review van Ries eten en drinken

Het serveren van de gerechten wordt keurig getimed. Dit komt natuurlijk ook doordat de chef een mooi uitzicht over het restaurant heeft. Zo ziet hij precies wanneer we klaar zijn met ons voorgerecht en eventjes later komt het hoofdgerecht. We krijgen een runder diamanthaas op een spiesje geserveerd. Deze is precies goed gegaard en heerlijk sappig. Hierbij zit een heerlijke dragonsaus en diverse stukjes groente. Wederom weer twee heerlijke witte asperges en daar zijn mijn tafelgenote en ik dol op. Dat was dus een schot in de roos. Bij het hoofdgerecht krijgen we ook een mandje met lekkere dikke frieten geserveerd. Het leuke daarvan is de huisgemaakte mosterdmayonaise. Dat geeft wat ons betreft echt wat extra’s en hij smaakt fantastisch. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar het toetje….

Het dessert

Over het toetje kunnen we kort zijn: Top! Heerlijke gemarineerde aardbeitjes, helemaal in het seizoen nu. Ook de cheesecake en het stukje spekkoek wat op ons bordje ligt smaakt prima. Afgetopt met een verse kers en wat blaadjes verse munt hebben we een mooi bordje voor onze neus staan. Om de avond af te sluiten nemen we een lekkere verse muntthee en daar krijgen we chocolaatjes en fudge bij geserveerd.

Restaurant review van Ries Eten en Drinken

Wat ons betreft was het een geslaagde avond. Lekkere gerechtjes met producten van het seizoen. Wil jij nou net als wij ook eens een lekker hapje gaan eten bij Ries ? Klik dan hier voor de deal van Social Deal. Ik wens je een smakelijke avond in hartje Den Bosch.

 
 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » restaurant review » Restaurant review van Ries eten en drinken

4 gedachten over “Restaurant review van Ries eten en drinken”

  1. Pingback: Gevulde paprika van Bij Boergondisch - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Restaurant review van Restaurant Vandaag - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Restaurant review van restaurant Versus - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Francine bij Boergondisch in Den Bosch - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *