World food day Den Bosch

World food day Den Bosch

Geschatte leestijd: 7 minuten

Afgelopen zaterdag bezocht ik de World food day Den Bosch. Een gratis event om awareness te creëren rond het thema voedselzekerheid. Al in 1979 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Dit om aandacht te vragen voor het voedselprobleem wat over de hele wereld heerst. Het is namelijk zo oneerlijk verdeeld. Aan de ene kant hebben ruim 821 miljoen (!) mensen honger, maar zijn er ruim het dubbele aantal daarvan aan de andere kant met overgewicht. Tijdens dit event kun je praten, kijken, beleven en jezelf laten inspireren om er voor te zorgen dat het overal wat beter gaat worden.

World food day Den Bosch

Food Cabinet

Food cabinet is hét campagnebureau dat werkt aan een duurzamer, eerlijker en gezonder voedselsysteem. Ze organiseren evenementen, ludieke campagnes en workshops. Alles om de consument in beweging te krijgen over hun voedsel en voedselkeuzes na te denken. Nadat ik al eerder voor een campagne van hun had meegewerkt vroegen ze mij of ik dit event wilde bezoeken. En daar kon ik natuurlijk geen nee op zeggen! Renee verzorgde de eerste kleine tour en kennismaking met dit toffe event. Ook regelden zij alvast tickets voor een workshop zodat mijn plekje daar verzekerd was en ik lekker zelf aan de slag kon gaan. Maar ik kwam niet alleen want ook kinderen zijn op dit event meer dan welkom

De mini-tour

World food day Den Bosch

Na de opening van het event door de Burgemeester van Den Bosch en Marijn van het tv-programma Keuringsdienst van Waarden verzamelden een kleine groep zich bij het podium. En dan zal je altijd zien dat er een andere leuke Foodie opduikt. Zowaar stond daar al Kelsey van het foodblog Kuukskes. We startten de tour bij de blockchain experience van Verstegen Spices& Sauces. De chain vertelt het verhaal over de nootmuskaat van plantage tot in het potje. Ook kregen we een heerlijk spicey ijsje met nootmuskaat te proeven. Zo kon je dus zien dat er echt wel wat stappen voor nodig zijn voordat wij ons eten kunnen kruiden met allerlei kruiden en specerijen.

Stop 2:
World food day Den Bosch

De tweede stop was bij de Hihgh Tea Hang Out. Daar presenteerde Evelijne ons met het verhaal achter de Moringa boom. The Hunger project brengt deze “wonderboom” door steun van de Nationale postcodeloterij weer onder de aandacht. Moringa is een boom die bekend staat vanwege zijn hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen. Deze zitten in de bladeren en de vruchten van de boom. Deze bladeren worden gebruikt in Ethiopië, Malawi en Uganda om ondervoeding tegen te gaan. Wij mochten een kopje thee drinken met het moringa poeder en ze hadden er ook een heerlijk koekje mee gebakken.  Een erg inspirerend verhaal!

Stop 3:
World food day Den Bosch

De derde stop was bij ” Super de toekomst”. Een soort supermarkt van de toekomst om te zien wat we wellicht in de toekomst allemaal gaan eten. Misschien wel een broodje pulled cavia, of plof-tomatensoep. Alles met een knipoog om ons bewust te maken dat de technologie vooruit gaat en ook de manier waarop we eten onderhevig is aan verandering. Dit alles is een concept van het “eat art collective” van de Volkskrant. Aan de andere kant hadden ze twee mooie fietsen gezet waarmee je al fietsend je telefoon even kon opladen. En zo fietste mijn dochter Jools toch maar 4 procent op haar telefoon erbij!

World food day Den Bosch

De laatste stop bij de World food day Den Bosch was bij de foto presentatie en Keynote van George Steinmetz. Deze man ken je wellicht als ” de flying photographer” , hij is al ruim 30 jaar werkzaam voor National Geografic. Wil je meer van zijn werk zien volg hem dan op Instagram onder het account van @feedtheplanet. Hij vliegt naar de meest afgelegen plekken op aarde, of naar moeilijk bereikbare plekken om ons on te laten zien wat er nou allemaal gebeurt op aarde. En dat dat soms schokkende en bizarre beelden zijn. Dingen waar we niet elke dag bij stilstaan maar die toch echt gebeuren. Naderhand heb ik nog even met George staan kletsen toen ik hem tegen het lijf liep, en gelukkig kon mijn privé paparazzo Kelsey een foto schieten. 

World food day Den Bosch

Kookshows

Op het grote podium werden die dag ook meerdere kookshows gegeven door de verschillende toppers. Zo maakte Meester Patissier Hidde de Brabander een prachtige chocolade taart. Ook vertelde hij het verhaal van de chocolade waar hij mee werkt. ! Chocolade met een eerlijke afkomst. Hidde sprak ik nog even voordat hij moest beginnen en een selfie kon natuurlijk niet ontbreken. Aan het einde van de middag de kookshow met onder andere een heerlijke hummus van Nadia Zerouali van 24 Kitchen.

World food day Den Bosch

Workshops World food day Den Bosch

Zoals ik al schreef aan het begin van deze blog, voor kids was er zeker genoeg te doen! Samen met mijn dochter Jools volgde ik een tweetal workshops. We maakten een heerlijke garnalen cocktail onder begeleiding van de HealthySisters. Twee leuke dames die een Marokkaans tintje eraan gaven met de heerlijke Ras El Hanout kruiden van Euroma.  En bij de tweede workshop leerden we hoe je een prachtig figuurtje in de cappuccino kunt maken. Deze werd gegeven door koffiebranderij Da Silva. En helaas was de dag te kort om aan alle workshops mee te doen, wat ik heel goed vind zo is er voor iedereen wat te doen.

Druk programmaWorld food day Den Bosch

Zoals ik al schreef er is die dag zo ongelofelijk veel te doen geweest dat ik er zeker volgend jaar wel weer naar toe wil! Het was een geslaagde World food day Den Bosch :excursies, talkshows, eten, drinken, hightech, boerenmarkt, echt téveel om op te noemen. Ik kan jullie dus ook zeker aanraden om de volgende keer er heen te gaan. Wil je meer zien? check dan op Instagram eens de #WFD2018 of #zerohunger hashtags

Wil je nog meer zien: Kijk dan de weekvlog van week 42 die donderdag online komt!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » World food day Den Bosch

5 gedachten over “World food day Den Bosch”

  1. Pingback: Chimichurri recept van Jord Althuizen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kookworkshop Surinaamse bami - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gevulde paprika van Bij Boergondisch - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Francine bij Boergondisch in Den Bosch - Heerlijke Happen

  5. Pingback: St Patricksday Walking Lunch in het Amstel hotel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *