Review van De Helden van Kien

Review van De Helden van Kien

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wanneer je je restaurant ” De Helden van Kien” noemt dan schept dat natuurlijk wel een verwachting. En of ze aan deze verwachting voldeden? Deze keer bracht het mij naar een prachtig natuurgebied in het Brabantse land. Lees mijn review van De Helden Van Kien en oordeel zelf!

Jacobus Kien

Eerst maar eens even een klein stukje historie wat schuil gaat achter de naam van dit restaurant. Het restaurant ligt op recreatiegebied de Kienehoef. Deze is dus vernoemd naar Jacobus Kien die stadhouder was. Een man met veel aanzien, en die veel grond bezat. Zijn droom was een plek waar men na de gedane arbeid kon genieten van de mooie omgeving. Een plek waar men kon samenkomen en genieten van producten uit de streek. Wat begon als een theehuis is nu dus uitgegroeid tot een groot park met een mooi restaurant.

review van de helden van kien

Review van De Helden van Kien: De eerste indruk

Als we aanrijden is het helaas al donker en kunnen we niet heel veel van de omgeving meer zien. Maar als een soort lichtbaken zien we de poort opduiken en in de verte de lichtjes van het restaurant. Binnen worden we hartelijk ontvangen en naar ons tafeltje gebracht. Het restaurant heeft een frisse en moderne uitstraling. Met verschillende soorten tafeltjes en hoekjes hebben ze een soort huiskamereffect weten te creëren. Er wordt ons gelijk gevraagd of we iets willen drinken en we krijgen uitleg over het menu. Dit is een verrassingsmenu en dus wachten we af wat de avond ons zal brengen.

Review van De Helden van Kien
Een leuke en frisse uitstraling.

4-Gangen verrassingsmenu

Er wordt ons eerst gevraagd of we nog dieetwensen of allergieën hebben en al vlot daarna krijgen we de eerste gang geserveerd. En dat ziet er veelbelovend uit. We krijgen een pannacotta van tomaat, sojaboontjes, paarse bloemkool en gebakken mosseltjes. Het bord is leuk opgemaakt en we krijgen er lekker breek-brood met aioli en tapenade bij geserveerd.

De tussengang

De volgende gang is de tussengang en dat blijkt een soepje te zijn. We krijgen een leuk kommetje geserveerd met daarin een krokant gebakken wonton, gevuld met groente. Het meisje schenkt er vanuit een kan een runderboullion overheen. De wonton daar had ik er zeker wel twee van gelust, maar de bouillon is ons iets te zout.

Review van De Helden van Kien
Een heerlijke krokante wonton, voordat er de boullion bij werd geschonken.

Review van De Helden van Kien: Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht krijgen we longhaas met geplukte sukade, truffelsaus en wat seizoensgroente erbij. Ook komt er een lekkere puntzak met friet en mayonaise op de tafel te staan. Het vlees is goed op smaak en de saus past er goed bij. In het restaurant hangt een gemoedelijke sfeer en we worden netjes bediend, regelmatig wordt er gevraagd of we nog iets te drinken willen .

Hoofdgerecht
Longhaas met truffelsaus en een lekkere puntzak friet erbij.
Het dessert

Wanneer het tijd is voor het dessert stellen wij de vraag of het mogelijk is om een kaasplank te kunnen kiezen. Helaas blijkt dat niet mogelijk te zijn. Hoewel wat er op de bordjes geserveerd wordt er heel mooi uitziet is het helaas dus niet onze smaak. We beseffen ons dat dit een hele persoonlijke keuze is maar mijn bordje gaat onaangeraakt weer terug naar de keuken.

Toetje
ToetjeHet zoete dessert, met onder andere ijs, macarons en een koffie pannacotta.
Review van De Helden van Kien

En daarmee sluiten we onze avond af en ons bezoek aan “De Helden van Kien”. Het diner was ontegenzeggelijk smakelijk. Als enkele aanbeveling zou ik de chef willen adviseren om naast de zoete nagerechten ook een hartige optie te overwegen voor gasten die hier de voorkeur aan geven. Indien u zelf de culinaire ervaring bij Kien wilt beleven, klik dan hier voor de desbetreffende aanbieding.

Wil je nóg makkelijker gebruik maken van Social Deal? Download dan de app op je telefoon. Daar koop je snel en eenvoudig je vouchers , en deze kun je dan in het restaurant makkelijk laten scannen!

Deze review van De Helden van Kien is gemaakt in samenwerking met Social Deal

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » restaurant review » Review van De Helden van Kien

1 gedachte over “Review van De Helden van Kien”

  1. Pingback: Week 2 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *