Restaurant review van brasserie L'Orangerie

Restaurant review van brasserie L’Orangerie

Geschatte leestijd: 4 minuten

“Een culinair 4-gangen keuzemenu en een amuse bij L’Orangerie”. Dat is de titel van de deal die ik mocht proberen voor Social Deal. En met een korting van maar liefst 44% eet je dus nu voor maar 24,95 euro een zeer uitgebreide maaltijd! Wat wij allemaal geproefd hebben bij dit gezellige restaurant in hartje Tilburg lees je in deze restaurant review van brasserie L’Orangerie.

Restaurant review van brasserie L'Orangerie

Hartje Tilburg

De L’Orangerie bevindt zich in het hart van Tilburg, overal gezellige terrasjes en lampjes die flikkeren. Bij aankomst lees ik op het bord dat we gaan eten in “de gezelligste huiskamer van de korte Heuvel”. En dat blijkt ook wel te kloppen wanneer we binnenkomen. Er klinkt een gezellig geroezemoes en het restaurant zit goed vol. Dat kan alleen maar een goed teken zijn! Wat betreft de huiskamersfeer, dat klopt ook helemaal. Zachte kleuren, leuk behang, mooie houten wandkasten, net een grote woonkamer. We worden zeer vriendelijk ontvangen en krijgen een tafeltje achterin het restaurant.

Het diner

Wanneer je deze deal hebt gekozen krijg je een mooie kaart met allerlei gerechten uit de Frans-mediterraanse keuken. En laat dat nou één van mijn favoriete keukens zijn. Op de kaart staan eigenlijk geen gerechtjes die we niet lusten. En dus besluiten we ook om beide andere gerechtjes te kiezen zodat we zoveel mogelijk kunnen proeven. Maar eerst krijgen we een lekker broodje met zachte kruidenboter en een heerlijke amuse.

De voorgerechten

Als voorgerecht kiezen we de rundercarpaccio en de tartaar van tonijn ( Deze heeft een toeslag van +3 euro). Vooral de tonijn is super zacht van smaak en heeft ons echt verrast. Maar ook de dressing van zongedroogde tomaatjes bij de carpaccio was een hele goede keuze van de chef.

De tussengerechtjes

De tussengerechtjes worden geserveerd en hier zie je zeker het bourgondische aspect van dit restaurant in terug want het zijn zéker geen kleine porties. We eten de cannelloni met konijn en de in tempura gefrituurde tongfilet. En ook bij deze gang krijgen we een mooi wijntje geserveerd.

Het hoofdgerechtRestaurant review van brasserie L'Orangerie

Als hoofdgerecht hebben we beide voor vlees gekozen. Eendenborstfilet en biefstuk van de haas ( ook deze heeft een toeslag van +3 euro). Over het vlees kan ik heel kort zijn: heel erg goed gebakken! Echt een heel zacht stukje vlees. Als aanvulling krijg je er lekker frietjes met mayo en appelcompôte bij. De enige kritische noot die ik heb bij deze gerechtjes is dat wij beide vinden dat de sausjes erg zoet zijn.

Het nagerechtRestaurant review van brasserie L'Orangerie

Stiekem zitten we eigenlijk al best wel vol na al deze gerechtjes, maar zo zeg ik lachend tegen de eigenaar dat we nog wel een gaatje weten te vinden voor het nagerecht. De hele avond worden we keurig bediend en er hangt er een gemoedelijke sfeer. De vriendelijke dame van de bediening vraagt mij mee te lopen naar de “kaasmarkt” waar ik vier stukjes kaas mag uitkiezen. Keuze genoeg uit allerlei lekkere kaasjes die mooi uitgestald staan. Het andere nagerecht is de welbekende “dame blanche” die met een warme chocoladesaus wordt geserveerd. Hierna zitten we ècht vol en gaan we weer naar huis.

Restaurant review van brasserie L’OrangerieRestaurant review van brasserie L'Orangerie

Wil jij nu ook eens lekker gaan genieten na het lezen van deze restaurant review van brasserie L’Orangerie? Aarzel dan niet en reserveer jouw deal dan snel hier!

Deze restaurant review van brasserie L’Orangerie is gemaakt in samenwerking met Social Deal
Start » Blog » restaurant review » Restaurant review van brasserie L’Orangerie

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » restaurant review » Restaurant review van brasserie L’Orangerie

2 gedachten over “Restaurant review van brasserie L’Orangerie”

  1. Pingback: Week 44 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Review van De Helden van Kien - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *