Dineren bij restaurant Voltaire in Utrecht

Geschatte leestijd: 6 minuten

Al keuvelend rijden we weg bij Station Utrecht waar ik één van de tafelgasten van de avond heb opgepikt. Het is nog een klein stukje rijden naar de plaats van bestemming en ineens rijden we in een bosrijk gebied en doemt er een lange oprijlaan op. Aan weerszijde hoge bomen met een groen bladerdak. De banden van de auto knisperen op het grind als we de oprijlaan oprijden. Wanneer we langs het statige pand rijden roep ik nog: ” snel maak een foto want nu hebben we nog mooi licht”. We gaan dineren bij restaurant Voltaire.

Dineren bij restaurant Voltaire
De lach op mijn gezicht is deze avond niet meer verdwenen.

Locatie locatie

Voor een goed restaurant is locatie wel één van de belangrijkste onderdelen. Hoewel het wat afgelegen ligt vallen de oh’s en de ah’s niet te onderdrukken. Nog voor we het statige pand betreden is het al duidelijk, dit gaat een mooie avond worden. Het rode bordje met “Michelin 2019” glinstert in de avondzon. De verwachtingen zijn hooggespannen. Het restaurant is een verzameling van zachte kleuren, leuke zitjes en uitzicht op de keuken. We lopen langs de keuken en krijgen een tafeltje aan het raam met uitzicht op de uitgestrekte tuin, maar wij hebben alléén maar oog voor het eten wat gaat komen.

Dineren bij restaurant Voltaire
In het restaurant zijn allerlei leuke zitjes met verschillende mooie stoffen die gebruikt zijn.

Voel je welkom

Los van het feit of het eten goed in een restaurant is, is sfeer net zo goed heel bepalend. De ambiance is goed, er wordt gelachen aan de tafeltjes om ons heen en het personeel heet ons vriendelijk welkom. Wat gelijk opvalt is dat dit een heel jong team is. Zowel in de bediening als in de keuken. Chef Robert Poel heet ons persoonlijk welkom en komt later op de avond nog even aan tafel zitten en laat mij hem het hemd van het lijf vragen.

Dineren bij restaurant Voltaire
Als je zo gaat beginnen, dan kan het volgende gerechtje niet tegenvallen!

Chef’s menu

Wij krijgen het Chef’s menu aangeboden met bijpassende wijntjes. Omdat ik nog moet rijden neem ik bodempjes. En dan is het smullen geblazen, het ene na het andere gerechtje wordt ons voorgezet. Robert heeft duidelijk de voorkeur om met vis te koken want er wordt onder andere forel, rode mul, schol, en tonijn geserveerd. Ieder bord is prachtig opgemaakt met bloemetjes, krokantjes, en bijpassende sauzen en schuimpjes.

Voltaire

Als je je een beetje verdiept in de naam Voltaire weet je dat het een Franse schrijver, vrijdenker en filosoof was. Het pand zelf heeft ook die voorname uitstraling en je kunt je als je het even verbeeld in vervlogen tijden wanen met opgezette vogels en kunstwerken aan de muur. Je zou een chef van stevig statuur kunnen verwachten, een haast Paul Bocuse-achtige man met hoge koksmuts. Maar niets is minder waar! Een hippe dertiger met gescheurde jeans, tattoo’s en op sneakers neem plaats aan onze tafel.

Robert Poel

Chef met een ster

En daar is waar het hier bij Voltaire heel interessant wordt. Een keuken met een ster met zo’n jong team. Dan kan het niet anders dan dat er iemand met een enorme passie voor koken in de keuken staat. Robert laat zich inspireren door zijn reizen, door het eten in andere restaurants en door zijn opleiding bij driesterren chef Jacob Jan Boerma.

En al die kennis brengt hij nu over op jonge koks van tussen de negentien en drieëntwintig jaar. Dit team bestaat overigens niet uit één top chef want ook Thomas Diepersloot maakt deel uit van dit fantastische team. In een keuken waar elk denkbaar apparaat aanwezig is toveren deze mensen je avond om tot een waar culinair feestje.

Dineren bij restaurant Voltaire
Je krijgt niet één maar twee desserts.

Dineren bij restaurant Voltaire

En zo kun je dineren bij restaurant Voltaire een waar evenement noemen. Overigens is er niet alleen een restaurant in Parc Broekhuizen gevestigd maar kun je hier ook logeren en bijvoorbeeld je bruiloft of een ander feest geven.

Bij een trap en een bordes als dit pand kán een staatsie-foto niet ontbreken. ( foto gemaakt door Jadis Schreuder)

Wil jij ook een fantastische avond beleven en je culinair laten verwennen door een top team en bevlogen chef’s? Reserveer dan hier een tafeltje.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Hier krijg je nog meer informatie en kun je me in mijn stories volgens tijdens mijn dagelijkse avonturen.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » restaurant review » Dineren bij restaurant Voltaire in Utrecht

1 gedachte over “Dineren bij restaurant Voltaire in Utrecht”

  1. Pingback: Chef aan huis: Chef Danny Jansen - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *