Estimated reading time: 4 minuten
Als jij moeite hebt met veel groente eten dan is dat met deze roerbak groenten met steak easy peasy! We mixen een flinke hoeveelheid groenten en roerbakken deze in een flinke wok. Over makkelijk gesproken, deze maaltijd staat letterlijk in een klein kwartiertje op tafel. Het is een low carb maaltijd want we serveren er verder geen aardappels of rijst bij. Wil je dat wel, dan kun je natuurlijk een gebakken aardappeltje maken. We maken biefstuk met groenten
Roerbak groenten met steak
Over deze roerbak verkruimelde ik wat geitenkaas. Lust je dat nou echt niet dan kun je het gewoon weglaten. Je hoeft het niet persé te vervangen met iets anders. De groente is redelijk knapperig en dus niet helemaal tot snot gekookt. Hierdoor zou je het ook kunnen meal-preppen voor bijvoorbeeld de volgende dag. Zeker als je een drukke werkweek hebt en weinig tijd hebt om een gezonde maaltijd te maken. Je kunt ook experimenteren met andere ingrediënten, zoals stukjes geroosterde paprika, olijven of geroosterde noten, om het gerecht wat variatie en extra crunch te geven.
Probeer bijvoorbeeld wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, om extra smaak toe te voegen. Houd het simpel en laat je leiden door je eigen smaakvoorkeuren. Bovendien kun je het gerecht aanpassen aan de seizoenen door seizoensgebonden groenten te gebruiken. Dit maakt het niet alleen verser, maar helpt ook om kosten te besparen. Het mooie van roerbakken is de flexibiliteit en de mogelijkheid om creatief te zijn met wat je bij de hand hebt.
Variatie op deze roerbak groenten met steak? Je kunt het ook makeen met kalkoen of kipfilet. En logischerwijs kun je diverse andere soorten groente gebruiken.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Roerbak groenten met steak
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gram biefstuk - ( 2 stuks)
- 400 gram sugar snaps
- 200 gram pompoen - in blokjes
- 200 gram groene asperges
- 10 groene olijven
- 50 gram geitenkaas
- 120 gram rode paprika - 1 stuks
- zout
- peper
- 1 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de sugar snaps schoon, haal het draadje met een keukenmesje weg, snijd de houtige kant van de groene asperges af en snijd ze in 3 stukken. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. ( De pompoen kocht ik kant en klaar in blokjes).
- Verhit je wok en doe er een scheutje olijfolie in. Doe alle groente erin en roerbak het op middelhoog vuur voor een minuutje op 10 tot alles beetgaar is.
- Kruid de biefstuk met de persillade kruidenmix en bak deze op hoog vuur naar wens.
- Pak de kommen erbij en verdeel de groente over de kommen, snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de groente. Strooi wat zeezout over het vlees.
- Verkruimel de geitenkaas over de kommen en maak af met de olijven.
- Heerlijk Happen!
Natuurlijk wil jij graag andere recepten met steak uitproberen! Ik ben zelf groot fan van een lekker biefstukje en heb dan hier nog een aantal toppers voor je:
Toast met champignons en biefstuk
Ierse steak en aardappel chips: een heerlijk hapje uit de oven
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Biefstuk met groenten
De echte persoon!
De echte persoon!
Fabulous!