Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

Geschatte leestijd: 3 minuten

Zo lang ik me kan herinneren ben ik al dol op champignons en paddestoelen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik met mijn vader uit eten ging tijdens onze uitjes en dan altijd extra gebakken champignons bij mij biefstukje wilde. Zo uit de pan vind ik ze dus top, maar in een soepje ook zeer zeker! Toen Martijn dus deze romige paddenstoelensoep met anijsmelk als tussengerecht voorstelde voor ons kerstmenu was ik gelijk akkoord. Een heerlijk paddenstoelensoep recept.

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk
Een heerlijk romig soepje!

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

Een soepje in een mooi glaasje serveren tijdens het kerstdiner is makkelijk punten scoren! Dit recept is super makkelijk en je kunt de soep ook van te voren bereiden. Dat was zeker ook ons uitgangspunt dat je de bereiding van te voren doet, en dan tijdens de kerstdagen zelf niet hoeft te stressen. Zo sta je dan geen uren in de keuken en kun je gezellig met je visite of familie deze dagen doorbrengen.

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

De paddestoelen koop je gemakkelijk bij je supermarkt. Zeker rond de feestdagen is dat assortiment wat uitgebreider dan normaal. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij de lokale boerenmarkt, waar je vaak een ruime keuze aan verse paddestoelen hebt.

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

En voor degenen die op zoek zijn naar een groter aanbod, is de groothandel de beste plek om naartoe te gaan. Daar zijn paddestoelen in alle soorten en maten te verkrijgen, van kleine champignons tot grote shiitakes en portobello’s. Geniet van de veelzijdigheid en smaak van deze heerlijke paddenstoelen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

Geen stress tijdens je kerstdiner! Dit heerlijke soepje bereiden we van te voren en serveren we als tussengang.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 63 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: dragon, kookroom, paddestoelen, sjalot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gram paddestoelen mix - in kleine stukjes gesneden
  • ½ teen knoflook - geperst
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 blokje anijsmelk - deRuijter
  • 100 ml groentebouillon
  • 300 ml kookroom
  • 2 el melk
  • 1 el dragon - fijngesneden
  • 1 el rozemarijn - fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Olijfolie in een passende pan verhitten en hierin de sjalot, knoflook en paddenstoelen aanfruiten.
  • Haal de helft van de paddenstoelen eruit voeg dragon toe, en bewaar in een bakje op kamertemperatuur.
  • Voeg nu de room, melk, anijs en groentebouillonblokje toe en breng aan de kook.
  • Vervolgens met de staafmixer mixen en door een zeef passeren.
  • De soep nu proeven en op smaak brengen met peper en zout naar wens.
  • Soep wanneer nodig opwarmen en met staafmixer schuimig maken. D paddenstoelenmix uit het bakje in de bodem van het glaasje en/of kopje scheppen en de hete soep er opgieten.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

We maakten al twee gerechten voor dit menu en die vind je hier:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » bijgerechten » Romige paddenstoelensoep met anijsmelk

paddenstoelensoep recept

4.93 from 63 votes (63 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept