Romige orzo risotto met pompoen

Romige orzo risotto met pompoen

Romige orzo risotto met pompoen

Foodfotografie: Niet mijn allermooiste foto ooit van een receptje. Wél de lekkerste orzo risotto die je in tijden zult eten! Foodfotografie is voor een foodblogger natuurlijk heel belangrijk. Je wilt je gerecht zo mooi mogelijk aan de wereld tonen want het oog wil ook wat. En eten wat er nou eenmaal heel erg lekker en mooi uitziet triggert een mens natuurlijk méér dan een bordje met een prutje. Door de week kom ik wel eens tijd te kort door alle afspraken die we hebben. Kind naar paardrijden, heen en weer naar school, en dan moet er op een schappelijke tijd óók nog een maaltijd op tafel! En zo maakte ik deze romige orzo risotto met pompoen en die moest natuurlijk op de foto! En aangezien we gewoon graag aan tafel wilden had ik geen tijd om uitgebreid te decoreren. Maar lekker dat hij is joh …

Dit heb je nodig:Romige orzo risotto met pompoen

  •  200 gram orzo  
  • 1 doosje kastanje champignons
  • 100 gram gerookte spekjes
  • 1 knoflook teen
  • halve flespompoen
  • 1 witte ui
  • zout en peper
  • verse peterselie
  • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
  • olijfolie
  • 100 ml kookroom

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden en dan beginnen we met de pompoen. Snij deze door het midden en gebruik alleen de bovenkant. Haal de schil er met een aardappelschiller vanaf en snij er daarna kleine blokjes van. Neem een bakblik erbij en bekleed deze met een stuk bakpapier. Leg hier de blokjes op en bestrooi ze met zout en peper en een scheutje olijfolie. Zet in de oven voor 20 / 25 minuutjes tot de blokjes zacht zijn.

-Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten, hak de knoflookteen fijn en snipper de ui. Pak vervolgens een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook en de champignons toe. Bak het een aantal minuutjes en voeg dan de spekjes toe. Deze hoeven niet krokant gebakken te worden dus je kunt het vuur wat lager zetten.

-Rasp een stuk parmezaanse kaas tot je ongeveer 100 gram hebt. (Gebruik vers en niet van die voor-geraspte zakjes uit de winkel.)

-Doe de orzo in een pan met wat zout en ruim water en breng aan de kook. Kook de pasta gaar in 12 minuten en giet het daarna af. Romige orzo risotto met pompoen

-Giet de kookroom in de koekenpan erbij en roer het geheel, voeg dan de uitgelekte orzo toe en de parmezaanse kaasrasp en mix het geheel goed door elkaar.

-Als laatste schep je de blokjes pompoen erbij.

Romige orzo risotto met pompoen

Garneer je schaaltje met wat verse peterselie en:Heerlijk Happen! Al met al staat je kommetje binnen een half uur op tafel en kan er lekker gegeten worden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.