Estimated reading time: 3 minuten
Dit jaar mag ik mij Foodies-Friend noemen, dat betekent dat twee van mijn recepten in het populaire Foodies Magazine gepubliceerd gaan worden! Deze roze bietjes geitenkaas ravioli is er daar één van. Natuurlijk ben ik daar super trots op. Naast dat het heel gaaf is om een recept als deze te ontwikkelen is het ook nog eens heel lekker. Wij zijn hier thuis fan van bietjes en je kunt er super veel kanten mee op. Een prachtige Hollandse seizoensgroente die zeker in de spotlight mag komen te staan. Zien ze er niet super tof uit met deze paars-roze kleur? En dat zonder onnatuurlijke toevoegingen! Een heerlijk recept met ravioli.
Roze bietjes geitenkaas ravioli
Deze roze bietjes geitenkaas ravioli heeft een prachtige paarse kleur. Dat is het leuke van deze groente, het heeft genoeg natuurlijke kleurstof in zich. Wil je een nog diepere warme kleur dan zou je altijd bietenrood poeder kunnen toevoegen. Dat is een natuurlijke kleurstof gemaakt van bietjes. We serveren deze pasta met wat gekruide olijfolie. De vulling is romig genoeg, zo hoeven we dus geen extra saus te maken.
Het maken van de pasta neemt wel wat tijd in beslag, het is dus wel een weekend-recept. Je kunt de pasta trouwens ook in de koelkast bewaren. Als je de bal gekneed en gerold hebt kun je hem in huishoudfolie prima 1 tot 2 dagen gekoeld bewaren.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Roze bietjes geitenkaas ravioli
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram semola di grano duro rimacinata - van bijv DiCecco
- 150 gram bloem type 00 - bloem voor pizzadeeg
- 2 eieren
- 1½ tl zout
- 1 rode biet - gekookt en gepureerd
- 1 tl bietenrood poeder - optioneel, natuurlijke kleurstof
Voor de vulling heb je nodig:
- 100 gram zachte geitenkaas - bijv Chavroux
- ¼ courgette - in stukjes gehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- peper
extra:
- 3 takjes salie
- 2 takjes tijm
- 3 el olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst het deeg voor de pasta. Meng de semola en de bloem type 00. Stort de bloem op je werkblad en maak een kuiltje (In het Italiaans heet dat fontana) in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en schep de gepureerde biet erbij. Meng met een vork alle bloem met de eieren en biet.
- Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Je duwt echt flink met je handen het deeg. Bedek daarna met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur.
- Snipper de sjalot, hak de courgette en doe dit samen met de geitenkaas in je keukenmachine, pulseer tot je een grove puree hebt. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Neem je pastamachine erbij: Duw eerst de deegbol plat en draai het eerste lapje deeg door het kleinste getal op je machine. ( nr 1 heeft de grootste opening). Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machineroller met het kleinste getal. Draai daarna het deeg door de machine waar je telkens 1 getal hoger gaat en hierdoor het deeg dus steeds dunner wordt, en de opening steeds kleiner. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
- Leg het pastavel op je werkblad waar je een beetje semola op gestrooid hebt zodat het niet vastplakt. Vouw het 1 keer dubbel, en vouw dan weer terug. Met je raviolisteker duw je op de ene helft rondjes.
- Vul nu die rondjes van het pastavel met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleedt ongeveer 2/3 van je ravioli. Met je vinger die je telkens in een kommetje water doopt maak je de randjes van de ravioli nat. Vouw daarna de andere helft van het pastavel over de hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes. Steek de ravioli uit met de raviolisteker en duw met je vingers nog even goed de randjes dicht.
- Zet een pan met water op en breng aan de kook met wat zeezout. Als het water kookt laat je de ravioli voorzichtig in het water glijden en kook je ze enkele minuten, als ze gaan drijven zijn ze klaar.
- Zet ondertussen je koekenpan op het vuur en doe de olijfolie in de pan. Doe de salie en de tijm in de pan en bak op laag vuur tot ze beginnen te geuren. Haal de takjes en blaadjes uit de pan en leg de kruiden op een keukenpapiertje.
- Schep met een schuimspaan de ravioli uit de pan en daarna in de koekenpan met de olijfolie. Bak ze heel kort en schep dan op de borden.
- Serveer met wat van de gebakken takjes salie en tijm.
- Heerlijk Happen!
Bietjes zijn lekker en gezond! Wil je nog andere recepten proberen maak dan eens één van deze:
Deze prachtige zoete bieten en bramen tarte tatin.
In de zomer stamppot? Zeker wel met deze zomerbietjes stamppot met rozijnen.
Of deze fijne salade: Bietjessalade met gekarameliseerde noten.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept ravioli