Scaloppine al vino bianco: Dungesneden vlees in witte wijn saus, we maken Italiaanse scaloppine in wijnsaus. Ciao ragazzi! Scaloppine is bij ons misschien wat minder bekend, maar in de Italiaanse keuken is dit een veel gegeten vleesgerecht. Het bestaat uit dungesneden vlees (vaak kalfsvlees of kalkoen), gepaneerd in bloem en gegaard in een bepaalde saus. Kies je voor kalfsvlees dan is het een wat duurder gerecht. Kies je voor kalkoen dan zal het wat goedkoper zijn. In principe voor iedereen te maken dus, scaloppina.

Italiaanse scaloppine in wijnsaus
Dit gerecht is op vele manieren te maken, zoals met tomatensaus, marsala, citroen, bier, pistache, noem maar op! Echter vind ik deze manier toch echte de lekkerste. Doordat het vlees gaart in de witte wijn blijft het heerlijk mals. Echt een van mijn favoriete gerechten, omdat het mij terug brengt naar de vakanties in Italië met mijn Italiaanse familie.

Aan de slag dus met deze Italiaanse scaloppine in wijnsaus. Samen met Francine heb ik dit gerecht bij haar thuis klaargemaakt. Zij heeft gekozen voor kalfsvlees. De iets duurdere versie, maar als je dan toch vlees eet, kies dan liever voor misschien iets minder vaak maar wél voor kwaliteit.


Italiaanse scaloppine in wijnsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Leg de schnitzels op een snijplank en stamp ze nog verder plat met een vleesstamper (een koekenpan kan ook leg dan wel een stukje huishoudfolie op het vlees.)
- Verhit de roomboter in een koekenpan.
- Paneer de schnitzels bestrooi ze met wat peper en zout en de bloem en bak deze kort aan beide kanten in de pan.
- Zodra het vlees begint te kleuren, voeg de witte wijn toe en laat dit nog voor zo'n 5-10 minuten sudderen.
- Voeg na een paar minuten het sap van de citroen toe.
- Haal het vlees uit de pan en leg apart op een bord.
- Zeef de wijnsaus door een zeef zodat de saus mooi helder is. Doe de wijnsaus dan terug in de pan en laat nog even inkoken zodat deze een mooie dikte krijgt.
- Leg het vlees op de borden en giet de witte wijnsaus er overheen. Wees niet zuinig met de saus!
- Garneer met een schijfje citroen, zodat je naar eigen smaak nog wat sap kan toevoegen. Garneer met eventueel wat extra peper.
- Serveer met wat brood zodat je het lekker in de witte wijnsaus kan dompelen!
- Heerlijk Happen!
Deze Blog “Italiaanse scaloppine in wijnsaus“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:
- We maakten een Italiaanse crema al caffé.
- En ook huisgemaakte ricotta, dat is heel eenvoudig.
- Iets ingewikkelder maar de moeite waard zijn cannoli’s!
- Zo maak je de perfecte pasta.
- En pesto is ook niet weg te denken uit de Italiaanse keuken.
Next stop? Zie je binnenkort weer!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
scaloppina