Estimated reading time: 3 minuten
Achter deze foto en dit havermout koeken recept zit wel een heel verhaal. Natuurlijk deel ik dat graag met jullie en hiermee krijgen jullie weer een mooi inkijkje in de foodbloggers wereld. Fotografie is heel belangrijk en door de jaren heen worden mijn foto’s steeds beter. Maar ik kan er soms best nog wat hulp bij krijgen. Zo ging ik naar Rotterdam om bij Marianne van CookingMar een dagje samen te shooten. Zij maakt hele mooie “moody” foto’s en is een goede fotografe. Ik greep bij de bakker een zak koeken mee en hiermee gingen we aan de slag. chocolade Speltmeel koeken
Later bedacht ik me dat het zonde was om er eigenlijk geen recept van te hebben. En zo ging ik zelf aan de slag met deze lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken. Aangezien ik zelf niet echt een enorme bakker ben vond ik een leuk recept op de site van Pauline’s keuken. Deze heb ik wat aangepast met ingrediënten uit mijn voorraadkast.
Lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken
Recepten uittesten en proberen is erg leuk, soms lukt het wel en soms lukt het niet. Met bakken neem ik weinig risico dus aan het originele havermout koeken recept heb ik wat dingetjes aangepast maar geen essentiële ingrediënten. Deze havermout koeken bakken doe je gemakkelijk en snel want ze zijn binnen het half uur klaar. Dat is zonder de afkoel-tijd, verbrand vooral je tong niet aan deze lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken als ze net uit de oven komen. Waarom het speltmeel?
Dat had ik nog in huis en de zak stond open, zonde om niet te gebruiken dus en het geeft een extra verzadigend gevoel. Het zijn flinke jongens hoor, lekker dik en een beetje zacht. Verwacht dus geen krakend koekje zoals een speculaasje bijvoorbeeld.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lekkere zoete speltmeel havermout chocolade koeken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 270 gram havermout
- 225 gram speltmeel
- 125 gram witte basterdsuiker
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- 90 gram honing
- 125 gram roomboter
- 1 theelepel baking soda
- 2 eetlepels kokend water
- 60 gram pure chocolade
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de chocolade brokken in kleine stukjes.
- In een kom mix je de havermout, suikers, en speltmeel.
- Neem een pannetje erbij en doe hier de boter en de honing in, smelt al roerend de boter. Wanneer dat gebeurd is voeg je de baking soda toe en de twee eetlepels kokend water. Let op het geheel gaat flink schuimen, een reactie van de soda. Roer even goed en schenk dan in de kom erbij.
- Voeg de chocolade toe en mix het geheel goed tot er een soort deeg ontstaat en maak daar dan 16 gelijke balletjes van.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier redelijk ver uit elkaar de bolletjes op en plet ze een beetje. ( Ik had twee bakblikken nodig voor deze hoeveelheid). De koeken zetten tijdens het bakken uit en worden dus een stuk groter dan de bolletjes.
- Bak de koeken in ongeveer 15 minuutjes goudbruin. Haal uit de oven en laat even afkoelen, daarna leg je ze op een rooster en laat je ze nog wat verder opstijven.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere baksels? Gezond of minder gezond ik heb van alles wat, check deze maar eens:
Deze heerlijke low carb amandelmeel notentaart.
Of deze super lekkere zachte Siciliaanse amaretti koekjes.
Speculaas crumble met appeltjes is zeker een topper.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dol op dit soort koekjes
Delicious!