🕒 Bereidingstijd: 15 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Met de prijzen die je betaalt op het terras tegenwoordig is het wellicht gewoon een goed idee lekker thuis te lunchen! Een heerlijk luxe broodje maak je gemakkelijk zelf en vandaag laat ik je zien hoe je een stokbroodje filet americain met ei maakt. En om die echte lekkere smaak te krijgen heb ik wat hulp van mijn vaste kruidenleverancier die een saus hebben waarmee je dat in een handomdraai bereikt. Natuurlijk zou je het helemaal van “scratch”kunnen maken, maar we nemen een kleine shortcut hiermee. Is het hiermee een recept te noemen? Wellicht niet, maar ik geef je een aantal fijne tips zoals hoe je het perfecte zachte eitje erbij kookt.

Tips voor het Perfecte Zachte Ei
Grrrrr eitjes koken, het is mijn minst favoriete onderdeel van koken denk ik. Veelal omdat ik ze gewoon vergeet terwijl ze op staan en dan dus ook geen wekkertje heb gezet. Terwijl ik dus eigenlijk enorm fan ben van zachtgekookte eitjes. Maar goed dé tip is: kook water en doe hier je eitjes in en kook ze voor 6,5 minuut. (Ja ja zet dus een wekkertje) en laat ze vervolgens afkoelen in een kom met ijskoud water, door ijsklonten aan je water toe toevoegen, pel en snijd ze daarna door het midden. Trouwens wil jij iets meer pit aan je filet americain? Druppel wat tabasco over je tartaar voordat je de saus toevoegt. Ook wat chillies vlokken toevoegen is een goed idee.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Luxe Stokbroodje Filet Americain met Zacht Ei
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram tartaar
- 50 gram filet americain saus - Van Beekum specerijen
- 1 el kappertjes
- 2 eieren
- 2 plakken augurk
- 1 klein sjalotje - gesnipperd
- verse peper - gemalen
- 1 afbak stokbrood - wit / bruin
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de eitjes voor 6.5 minuut en laat ze dan afkoelen in een kom met ijswater.
- Prak de tartaar in een kom en voeg de saus toe en mix het geheel goed. Je kunt het in een spuitzak scheppen, mag natuurlijk ook gewoon met een lepel zo uit de kom.
- Bak het brood af in de oven.
- Snijd en hak de augurk en het sjalotje.
- Besmeer het stokbrood met de filet americain en beleg het daarna met de rest van de ingrediënten. Heerlijk Happen!
Hollanders en hun broodjes voor de lunch… het is een liefdes-affaire. Natuurlijk kunnen we die een heel stuk lekkerder maken dan gewoon een simpele plak kaas, of hagelslag erop. Bekijk onderstaande recepten ook maar eens:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk met een uitje er bij