Pangasius pakketje met verse pesto

Pangasius pakketje met verse pesto

Vlees laten liggen en af en toe vegetarisch of vis eten is goed voor je. Af en toe een lekker vet visje zoals makreel of haring héérlijk! Maar ook witvis is goed voor je en lekker licht. Dit pangasius pakketje met verse pesto is echt ook weer een aanrader. Makkelijk te maken, vol van smaak en licht verteerbaar.En ook wat betreft de bereidingstijd: binnen een half uur op tafel, ik zeg aan de slag. pangasiusfilet recept

Voor 4 personen heb je nodig:

Pangasius pakketje met verse pesto pangasiusfilet recept

En zo maak je het:

-Verwarm de oven voor op 200 graden.

-Neem een rol aluminium folie erbij en scheur hier 8 gelijke vellen vanaf. Leg per pakketje 2 vellen op elkaar. Op één vel giet je een heel klein beetje olijfolie.

-Daarna leg je hierop de spinazieblaadjes als een mooi bedje. Vervolgens leg je de pangasius filet op het bed.

-Bestrooi de vis met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Ik voegde nog een beetje dille toe, dat past zo goed bij vis. Op de vis leg je daarna dakpansgewijs de courgette en de tomaat die je in dunne plakken hebt gesneden.

-Vervolgens garneer je het geheel met wat verse pesto en de pijnboompitjes. Daarna druppel je voorzichtig wat witte wijn in het pakketje hiermee stoom je alles lekker gaar.

-Vouw de aluminiumfolie tot een mooi envelopje wat je dus helemaal afsluit. Hierdoor ontsnapt er geen stoom en kan de vis ook goed gaar worden. Leg de pakketjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Ze moeten 20 minuten bakken in de oven.

Pangasius pakketje met verse pesto

Pangasius pakketje met verse pesto

Vlees laten liggen en af en toe vegetarisch of vis eten is goed voor je. Af en toe een lekker vet visje zoals makreel of haring héérlijk! Maar ook witvis is goed voor je en lekker licht.
5 van 7 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: pangasius
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 pangasius visfilets
 • 1 courgette
 • 2 rijpe tomaten
 • verse spinazie
 • potje huisgemaakte pesto
 • 1 zakje pijnboompitjes
 • zout/peper
 • knoflookpoeder
 • olijfolie
 • scheutje witte wijn

En zo maak je het:

 • Neem een rol aluminium folie erbij en scheur hier 8 gelijke vellen vanaf. Leg per pakketje 2 vellen op elkaar. Op één vel giet je een heel klein beetje olijfolie.
 • Daarna leg je hierop de spinazieblaadjes als een mooi bedje. Vervolgens leg je de pangasius filet op het bed.
 • Bestrooi de vis met wat peper, zout en het knoflookpoeder. Ik voegde nog een beetje dille toe, dat past zo goed bij vis. Op de vis leg je daarna dakpansgewijs de courgette en de tomaat die je in dunne plakken hebt gesneden.
 • Vervolgens garneer je het geheel met wat verse pesto en de pijnboompitjes. Daarna druppel je voorzichtig wat witte wijn in het pakketje hiermee stoom je alles lekker gaar.
 • Vouw de aluminiumfolie tot een mooi envelopje wat je dus helemaal afsluit. Hierdoor ontsnapt er geen stoom en kan de vis ook goed gaar worden. Leg de pakketjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven. Ze moeten 20 minuten bakken in de oven.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pangasius pakketje met verse pesto

Haal de pakketjes uit de oven en zet je borden erbij, voorzichtig maak je het pakketje open en met behulp van één of 2 spatels schep je het op de borden. Serveer met een frisse witte wijn: Heerlijk happen!

pangasiusfilet recept

5 gedachten over “Pangasius pakketje met verse pesto”

 1. Pingback: Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Pesto tagliatelle met kip en spinazie - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Knoflook kurkuma pangasius met ketjap sedeng - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept