Super verse Kokosmakronen

Een lekker koekje bij de koffie!
super verse Kokosmakronen

Super verse Kokosmakronen

Hou jij ook van een lekker koekje bij de koffie of thee? Dan is dit recept echt iets voor jou! Deze super verse kokosmakronen bevatten geen kristalsuiker en zijn daardoor een gezondere versie. De Makron is van origine een Frans koekje gemaakt van bloem en suiker. In nederland zijn verschillende versies van het koekje ontstaan, de bekendste is natuurlijk de kokosmakron. Wie kent hem niet. Natuurlijk kun je de kokosmakronen die we gaan maken wat op pimpen door ze in gesmolten chocolade te dippen, maar “au naturel” zijn ze eigenlijk net zo lekker! Natuurlijk horen de makronen in het originele recept op een stuk eetpapier te liggen.Laten we beginnen met het bakken van de super verse kokosmakronen.

super verse Kokosmakronen

Dit heb je nodig:

  • 2 eiwitten
  • 125 gram kokosrasp
  • 60 ml agavesiroop

Zo maak je ze:

-Verwarm voordat we beginnen de oven voor op 180 graden.
-Neem dan een vetvrije kom en kluts de eiwitten met het siroop tot het gaat schuimen. Voeg vervolgens de kokosrasp toe en roer het door elkaar.
-Zet de kom met het zojuist gemaakte mengsel een half uurtje in de koelkast om de inhoud op te laten stijven.
-Neem een grote bakplaat voor in de oven en leg hier een vel bakpapier op. Vorm met een ijsschep mooie bolletjes en leg deze op de bakplaat boven op het bakpapier.
-Bak de kokosmakronen gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 tot 18 minuten tot ze nèt mooi egaal bruin zijn. Laat de super verse kokosmakronen vervolgens wel eerst even afkoelen en daarna: Héérlijk happen!

super verse Kokosmakronen

Super verse Kokosmakronen

Een lekker koekje bij de koffie!
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: koekjes
Keuken: European
Trefwoord: kokos
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 28 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 2 eiwitten
  • 125 gram kokosrasp
  • 60 ml agavesiroop

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
  • Neem dan een vetvrije kom en kluts de eiwitten met het siroop tot het gaat schuimen. Voeg vervolgens de kokosrasp toe en roer het door elkaar.
  • Zet de kom even een half uurtje in de koelkast om de inhoud op te laten stijven.
  • Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op, vorm met een ijsschep mooie bolletjes en leg deze op het bakpapier.
  • Bak ze gaar in de oven ongeveer 15/18 min tot ze nèt mooi bruin zijn, even laten afkoelen en: Héérlijk happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten proberen zoals Super verse Kokosmakronen? kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Mediterraanse orzo met honingkip of Avocadodip met Midden Oosters tintje of Burrata pasta met verse groenten of is dit artikel misschien interessant voor jou? Week 39 weekvlog Heerlijke Happen

5 gedachten over “Super verse Kokosmakronen”

  1. Pingback: Rode curry met Udon noodles met kip - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Huisgebakken brood met speculaasjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept