Mummie knakworstjes met bladerdeeg

Mummie knakworstjes met bladerdeeg

Mummie knakworstjes

Knakkiedag, door mijn dochter in het leven geroepen zodat ze lekker één keer per week knakworstjes kan eten! Het simpele broodje knakworst met wat ketchup en mosterd blijft een klassieker natuurlijk. Maar deze mummie knakworstjes in broodjes van bladerdeeg zijn een leuke variatie daarop. De kids zullen ervan smullen. Ik vulde ze met wat cheddar kaas, als je dat niet lekker vindt dan laat je dat gewoon weg. Nu snel aan de slag met deze heerlijke knakworstjes in bladerdeeg. Dit is een super easy recept mini knakworstjes in bladerdeeg zonder ei!

Mummie knakworstjes met bladerdeeg
De foto uit 2021…. deze zien er een stuk leuker uit toch?!

Voor Mummie knakworstjes voor 4 kinderen heb je nodig:

-1 blik knakworsten
-4 plakjes cheddar kaas
-4 plakjes bladerdeeg

En zo maak je de mummie knakworstjes met bladerdeeg:

Mummie Knakworstjes
De foto uit 2017 … hier met kaas erbij.

-Verwarm de oven voor op 200 graden, zodat deze op tijd warm is voor de bereiding van de knakworstjes in bladerdeeg.
-Ontdooi de plakjes bladerdeeg en laat de knakworsten uitlekken.
-Neem 1 plakje bladerdeeg en leg in het midden een reepje cheddar kaas en 2 worstjes naast elkaar.
-De zijkanten snijd je schuin naar beneden in en als je dat gedaan hebt vouw je om en om de sliertjes naar elkaar toe, zo pak je als het ware de knakworstjes in.


-Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn, daarna goed blazen zodat de knakworstjes in bladerdeeg een beetje afkoelen en daarna: Héérlijk happen!

Een andere leuke methode is het bladerdeeg in reepjes te snijden en deze om de knaks heen te draaien. Laat daarbij soms wat ruimte over om hier later snoep-oogjes in te plaatsen als het Halloween is bijvoorbeeld.

Mummie knakworstjes met bladerdeeg

Mummie knakworstjes met bladerdeeg.

Knakkiedag, door mijn dochter in het leven geroepen zodat ze lekker één keer per week knakworstjes kan eten!
5 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: European
Trefwoord: cheddar, knakworst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 10kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 blik knakworsten
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 4 plakjes bladerdeeg

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en laat de knakworsten uitlekken.
  • Neem 1 plakje bladerdeeg en leg in het midden een reepje cheddar kaas en 2 worstjes naast elkaar.
  • De zijkanten snij je schuin naar beneden in en als je dat gedaan hebt vouw je om en om de sliertjes naar elkaar toe, zo pak je als het ware de knakworstjes in.
  • Leg de mummies op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn.
  • Heerlijk Happen!
Een andere leuke methode is het bladerdeeg in reepjes te snijden en deze om de knaks heen te draaien. Laat daarbij soms wat ruimte over om hier later snoep-oogjes in te plaatsen als het Halloween is bijvoorbeeld.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals deze knakworstjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi-media bedrijf en je kunt mij ook vinden op Pinterest, Facebook en Instagram. Op dat laatste kanaal kun je dagelijks meekijken in mijn stories. Volg @heerlijkehappen en tag me met #heerlijkehappen. Dan kan ik jullie creaties zien en je reposten.

recept mini knakworstjes in bladerdeeg zonder ei

Start » Recepten » Lunchgerechten » Mummie knakworstjes met bladerdeeg

3 gedachten over “Mummie knakworstjes met bladerdeeg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept