Hollandse nieuwe op roggebrood

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hollandse nieuwe haring! Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker dit jaar! Altijd weer een fijn momentje wanneer ik ze kan kopen bij mijn vaste visboer. En hoewel zo uit het vuistje erg lekker is kun je er natuurlijk ook wat meer werk van maken. Dus nu deze Hollandse nieuwe op roggebrood. Dat brood zit vol met voedingsvezels en ijzer. Wist je dat roggebrood eigenlijk meer moet garen dan bakken? Door de lage temperatuur kan het wel tussen de twee en de vier uur in de oven. De Friese en Groningse varianten kunnen er wel tot vierentwintig uur in zitten! Hoewel soms best zwaar van smaak is het brood toch licht verteerbaar.

Helaas eten tegenwoordig nog maar weinig mensen het roggebrood. Je moet er natuurlijk wel een beetje van houden. In dit recept doen we er een Amsterdams zuur uitje bij, en de zoete bietenmousse geeft het een zachte smaak.

Hollandse nieuwe op roggebrood

Dit is hoe je de Hollandse nieuwe op roggebrood maakt

-Kook eerst de doperwtjes met zout in 3 minuten gaar.

-Snij de voorgekookte bietjes in blokjes en bewaar er een aantal voor op de roggeboterhammen daarna gebruik je de rest om de mousse mee te maken.

-Neem 2 eetlepels crème fraîche en pureer deze met de gekookte doperwtjes tot een gladde massa,  vervolgens maak je ze op smaak met peper en zout.

-Voor de bietenmousse herhaal je dit proces nog een keer.

-Neem een roggebrood en smeer hier de doperwtenmousse op, leg er daarna de hollandse nieuwe haring op.

-Strooi wat gesnipperde sjalot op de Hollandse nieuwe haring en leg de bietenblokjes erbij, garneer met het Amsterdamse uitje en augurkjes.

-Maak je bord met de Hollandse nieuwe haring mooi op met nog wat druppeltjes bietenmousse

Hollandse nieuwe op roggebrood

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Hollandse nieuwe op roggebrood

Hollandse nieuwe op roggebrood

Hollandse nieuwe haring! Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker dit jaar! Altijd weer een fijn momentje wanneer ik ze kan kopen bij mijn vaste visboer.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 23 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: haring
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 183kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 haringen
  • 100 gram verse doperwtjes
  • 200 gram gekookte bietjes - Ik kocht voorgekookte bieten
  • 1 gesnipperde sjalot
  • een paar Amsterdamse uitjes
  • een paar augurkjes
  • 1 potje crème fraîche

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Kook eerst de doperwtjes met zout in 3 minuten gaar.
  • Snij de voorgekookte bietjes in blokjes en bewaar er een aantal voor op de roggeboterhammen daarna gebruik je de rest om de mousse mee te maken.
  • Neem 2 eetlepels crème fraîche en pureer deze met de gekookte doperwtjes tot een gladde massa, vervolgens maak je ze op smaak met peper en zout.
  • Voor de bietenmousse herhaal je dit proces nog een keer.
  • Neem een roggebrood en smeer hier de doperwtenmousse op, leg er daarna de hollandse nieuwe haring op.
  • Strooi wat gesnipperde sjalot op de Hollandse nieuwe haring en leg de bietenblokjes erbij, garneer met het Amsterdamse uitje en augurkjes.
  • Maak je bord met de Hollandse nieuwe haring mooi op met nog wat druppeltjes bietenmousse
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Meer recepten proberen zoals de Hollandse nieuwe haring op roggebrood proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Gerookte makreel met haringsalade

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Zalmrolletje met witte asperges

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Lunchgerechten » Hollandse nieuwe op roggebrood

13 gedachten over “Hollandse nieuwe op roggebrood”

  1. Pingback: Bonen-hussel met tomaat en chorizo - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zuurkool stamppot met spekjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Hollandse garnalencocktail in avocadodressing - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Onze kip een Hollandse delicatesse - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Gerookte makreel met haringsalade - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Luxe Hollandse Nieuwe haring - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Kipsalade met roggebrood en avocado - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Huisgemaakt Iers soda roggebrood - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Dé Hilton haringparty in Amsterdam - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Kruidige Hollandse erwtensoep - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept