Estimated reading time: 3 minuten
Men zegt wel geven is beter dan nemen. Dit geldt ook voor deze tafeltje-dekje stoofpot. Ditmaal kookte ik niet voor ons gezin maar voor mijn schoonmoeder. Omdat zij inmiddels alleen is en koken niet haar ding is spring ik hierin bij. Haar favoriete gerecht is stoofpot vandaar dat ik de keuken indook. De meeste kruiden en specerijen staan wel in je keukenkast dus je kunt zo aan de slag. Het is fijn om zo iemand bij te kunnen staan en daarmee het minste wat ik kan doen om te helpen. stoofpot recept rundvlees
En zo maak je de Tafeltje dekje stoofpot met riblappen:
-Snijd het stoofvlees in blokjes, en bestrooi het met peper en hussel met de bloem. Daarna snijd en hak je alle groenten ook in blokken en stukken.
-Neem een grote koekenpan erbij en met wat boter bak je de blokjes stoofvlees bruin aan. Doe vervolgens de groenten erbij en bak deze even mee. Je hebt dus wel een diepe hapjes pan nodig om alles aan te bakken anders past het niet.
-Blus het af met het herfstbokbier, en voeg nu de kruiden en de specerijen toe. Brokkel een blokje runderbouillon in de stoofpot en voeg nog een halve liter water toe. Nu staat alles goed onder water.
-Laat nu het vlees en de groenten voor ongeveer drie uur stoven. Wanneer de drie uur voorbij is voeg je als laatste de krieltjes toe en laat je het nog een half uur stoven.
-Om de stoofpot te binden kun je met in water opgeloste maizena de saus laten indikken. Breng nog op smaak met zout indien nodig.
Tafeltje dekje stoofpot
Normaal zou ik hier schrijven je borden erbij te pakken, maar ik pakte mijn Tupperware bakjes erbij en vulde er wel 6 mee! Nu staan ze lekker in de vriezer bij mijn schoonmoeder en kan zij genieten van een lekkere warme maaltijd wanneer ze daar zin in heeft!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tafeltje-dekje stoofpot
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kilo stoofvlees ( bijv riblappen) - ( bijv riblappen)
- 500 gram krieltjes - met velletje
- 5 wortelen
- ½ liter bokbier - (optioneel)
- 400 gram champignons
- 3 paprika's - ( geel,rood,groen)
- 3 uien
Uit de voorraadkast:
- 3 tenen knoflook
- zout
- 4 jeneverbessen
- 2 laurierbladen
- peper
- 1 blokje runderboullion
- 3 eetlepels bloem
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Doe het in een kom en hussel de blokjes met de bloem. Verhit de stoofpan en doe er een flinke scheut bakvet in. ( Zoals croma of op basis van olijfolie). Bak de blokjes rondom mooi bruin.
- Hak en snijd de paprika, wortelen, champignons, knoflook, en de uien. Natuurlijk maak je eerst de groenten schoon.
- Voeg al deze groenten toe aan de pan en bak het een paar minuten met het vlees mee. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en giet het bier erij. Daarna nog genoeg water zodat het onder staat.
- Voeg alle kruiden en specerijen aan de stoof toe en breng op smaak met wat zout.
- Laat de pan nu lekker een uurtje of 3, 4 stoven. Voeg in het laatste uur de krieltjes toe. Deze hoef je niet te snijden maar gaan er gewoon in zijn geheel in.
- Wil je daarna de jus binden tot een dikkere saus voeg dan een maizenapapje toe.
- Heerlijk Happen!
Andere stoofjes zoals deze Tafeltje dekje stoofpot maken?
Deze stoofpot sukadelappen met kastanjechampignons.
Of deze lekkere zero waste paprika stoofpot.
Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
stoofpot recept rundvlees
Dat is een leuk idee om in de buurt te doen!
Dit lust ik elke week wel een keertje in de herfst!
Geweldig recept
Heerlijk! snel maken maar.
Awesome recipe!