citroen aardappeltjes en roomchampignons

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Heb je een feestje? En wil je wat lekkere makkelijke hapjes bij het diner serveren? Nou dan zit je goed met deze citroen aardappeltjes en roomchampignons. Het zure van de aardappeltjes met het romige van de saus van de champignons. In één woord: Heerlijk! En zoals gewoonlijk makkelijk te maken en in een handomdraai op tafel. Zo heb je nog tijd om een lekker stuk vlees te bereiden of een heerlijk stuk vis. Dus snel aan de slag.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram krieltjes
  • 1 citroen
  • peper/zout
  • 2 tijm takjes
  • 500 gram champignons
  • 1 bakje 125 ml creme fraiche
  • 1 bakje 125 ml slagroom
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 4 eetlepels krulpeterselie
  • zout/peper

En zo maak je het:

-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.

-Was de krieltjes en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet, neem een bakblik erbij en leg hierop de aardappeltjes . Snij de citroen in partjes leg ze erbij en knijp 1 of 2 partjes uit boven de aardappeltjes. Strooi er wat zout en peper op. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze er ook bovenop. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuutjes, tot de  aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Halverwege de baktijd even goed husselen, zodat het citroensap er goed in kan trekken.

-Snij een klein stukje van de steeltjes van de champignons en maak ze goed schoon met een champignonborsteltje. Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Vervolgens bak je de hele paddestoelen mooi bruin. Voeg nu de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak deze even kort mee. Tot slot roer je de slagroom en de crème fraiche erdoor en laat je het even pruttelen.

-Hak de peterselie en strooi deze bij de roomchampignons. Breng op smaak met wat zout en peper.

 

Neem mooie bakjes erbij en serveer het op je feesttafel laat de complimenten maar binnenstromen: Heerlijk happen!