Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Twee heerlijke kleine gerechtjes voor een uitgebreid tapas diner.
Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Heb je een feestje? En wil je wat lekkere makkelijke hapjes bij het diner serveren? Nou dan zit je goed met deze citroen aardappeltjes en roomchampignons. Het zure van de aardappeltjes met het romige van de saus van de champignons. In één woord: Heerlijk! En zoals gewoonlijk makkelijk te maken en in een handomdraai op tafel. Zo heb je nog tijd om een lekker stuk vlees te bereiden of een heerlijk stuk vis. Dus snel aan de slag.

Citroen aardappeltjes en roomchampignons
Lekker romig met veel verse peterselie.

Dit heb je nodig:

  • 500 gram krieltjes
  • 1 citroen
  • peper/zout
  • 2 tijm takjes
  • 500 gram champignons
  • 1 bakje 125 ml creme fraiche
  • 1 bakje 125 ml slagroom
  • 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 4 eetlepels krulpeterselie
  • zout/peper

En zo maak je het:

-Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden.

-Was de krieltjes en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet, neem een bakblik erbij en leg hierop de aardappeltjes . Snijd de citroen in partjes leg ze erbij en knijp 1 of 2 partjes uit boven de aardappeltjes. Strooi er wat zout en peper op. Ris de blaadjes van de takjes tijm en strooi deze er ook op. Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25/30 minuutjes, tot de  aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Halverwege de baktijd even goed husselen, zodat het citroensap er goed in kan trekken.

-Snijd een klein stukje van de steeltjes van de champignons en maak ze goed schoon met een champignonborsteltje. Neem een koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Vervolgens bak je de champignons mooi bruin. Voeg nu de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak deze even kort mee. Tot slot roer je de slagroom en de crème fraîche erdoor en laat je het even pruttelen.

-Hak de peterselie en strooi deze bij de roomchampignons. Breng op smaak met wat zout en peper.

Neem mooie bakjes erbij en serveer het op je feesttafel laat de complimenten maar binnenstromen: Heerlijk happen!

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Citroen aardappeltjes en roomchampignons

Twee heerlijke kleine gerechtjes voor een uitgebreid tapas diner.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, tapas
Keuken: European
Trefwoord: citroen, slagroom, tapas, tijm
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • koekenpan
  • oven

Ingrediënten:

  • 500 gram krieltjes
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • zout / peper
  • olijfolie

Voor de roomchampignons:

  • 500 gram champignons
  • 125 ml ongeslagen slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 tenen knoflook
  • verse krul-peterselie
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en laat ze uitlekken. Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg de krieltjes erop, druppel wat olijfolie erover en bestrooi met peper en zout. Snijd de citroen in partjes en leg deze erbij. Knijp één of twee partjes uit over de aardappeltjes.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en strooi over de aardappeltjes. Nu kunnen ze in de oven voor 25/30 minuutjes tot ze goudgeel en gaar zijn. Halfweg even husselen.
  • Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de champignons. Snijd het kontje van de steeltjes en borstel ze schoon met een champignonborsteltje.
  • Neem de koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de champignons lichtbruin en voeg dan de fijn gesneden teentjes knoflook toe en bak ze even mee.
  • Roer de slagroom en crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg een paar lepels fijngehakte peterselie toe. Laat het geheel even pruttelen.
  • Neem je kommetjes erbij en schep hier de aardappeltjes en roomchampignons in.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Citroen aardappeltjes en roomchampignons
De tijm geurt heerlijk en past perfect bij de citroen.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Nog meer lekkere tapas recepten om een hele tafel vol te zetten met fijne gerechtjes net als deze citroen aardappeltjes en roomchampignons?

6 gedachten over “Citroen aardappeltjes en roomchampignons”

  1. Pingback: Hele kip uit de Römertopf - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Sucadelapjes van Keurslager Pieter - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Konijn met aardappelwaaiers en spruitjes - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Beenham met zuurkoolquiche - Heerlijke Happen |Foodblog|

  5. Pingback: Carnaval Kartoffel salade - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Omeletwrap met roomkaas en ham - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept