Estimated reading time: 4 minuten
Op zoek naar een voedzame en smaakvolle lunch die snel klaar is? Deze toast met paddestoelen en avocado combineert de romigheid van avocado met sappige gebakken champignons en gesmolten Gruyère kaas. Perfect voor een uitgebreide lunch of lichte diner! Met zuurdesembrood als basis en verse kruiden als finishing touch maak je van een simpele toast iets lekkers Ontdek hoe je deze heerlijke combinatie zelf maakt!
Eigenlijk staat er al een vergelijkbaar recept op de site van een soort toast als deze. Maar één extra erbij kan helemaal geen kwaad. Natuurlijk gebruiken we wel andere ingrediënten voor deze toast met paddestoelen en avocado. Wellicht val ik in herhaling maar ik ben gek op champignons. Eigenlijk altijd al geweest en ik eet ze dus regelmatig. Er zijn ook zoveel verschillende soorten paddestoelen en champignons. Avocado toast recept

In het wild heb ik ze nog nooit geplukt, dat zou ik graag nog eens een keer doen. In dit recept gebruiken we gruyère, een lekkere kaas met een beetje pit. Lust je deze kaassoort niet koop dan wel een goede smeltkaas. Je zou ook een dun plakje camembert erop kunnen leggen bijvoorbeeld.
Toast met Paddestoelen, Avocado en Gesmolten Gruyère
Snijd een vers teentje knoflook open en knijp het vocht eruit terwijl je je toast ermee insmeert. Hierdoor krijgt je toast een lekker vleugje knoflooksmaak. Je kunt ook een knoflookolie gebruiken en daarmee licht de toast insmeren. De avocado’s in dit recept zijn gesponsord door Your Avo Joy, zij leveren prachtige avocado’s aan huis. Daarmee ben je zeker van rijpe, mooie groene avocado’s.

Het is altijd een teleurstelling als je een avocado koopt en dan bij het openen erachter komt dat de binnenkant helemaal bruin is. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig is er een simpele tip om te checken of een avocado rijp en groen is. Je hoeft alleen maar het kleine hoedje van de avocado eraf te wippen. Als de kleur eronder groen is, dan kun je ervan uitgaan dat de binnenkant ook mooi groen is.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Luxe Toast met Paddestoelen, Avocado en Gesmolten Gruyère
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 sneetjes zuurdesembrood - of ander stevig brood
- 1 avocado
- 250 gr paddestoelen mix - bijvoorbeeld kastanje-, oester- en shiitake champignons
- 100 gr gruyere - geraspt of andere goede smeltkaas
- 2 tenen knoflook
- cressen
- peterselie - verse
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven op de grillstand (200°C). Snijd de knoflookteentjes doormidden en knijp licht in het vruchtvlees. Wrijf beide zijden van de broodsneetjes in met de knoflook voor een subtiele smaak. Strooi de geraspte Gruyère gelijkmatig over de toast.
- Strooi de gruyere op de toast en grill deze in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak je paddestoelen mix, breng op smaak met peper en zout.
- Prak de avocado met een vork tot een grove spread – laat wat stukjes zitten voor textuur. Besmeer de warme kaastoast royaal met de avocado. Schep de warme paddestoelen erbovenop en garneer direct met verse peterselie en cressen.
- Decoreer met wat verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten maken? Check deze eens en doe er je voordeel mee:
Een makkelijke avocado toast met honing.
Of probeer eens deze groene koolstamp met paddestoelen.
En deze paddestoelen quiche met persillade is ook top.
De foto’s van deze recepten vind je hieronder de blog, klik op de linkjes om naar de recepten te gaan.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk zijn deze. aanrader!
Delicious!