Estimated reading time: 4 minuten
In het weekend (of natuurlijk op tortilla tuesday) mag je wel eens lekker snacken! Deze tortilla bowl met guacamole is daar dan uitstekend geschikt voor! Ik houd enorm van tortilla chips met guacamole. In dit recept voegen we nog veel meer ingrediënten toe en daardoor wordt het een echte maaltijd. Erbij maken we lekker Mexicaans gekruid gehakt en een klodder zure room, om je vingers bij af te likken! Tortilla chips oven
Leuk weetje is dat guacamole uit het Nahuatl ( de taal die werd gesproken door de oorspronkelijke bewoners van Mexico) avocadosaus betekent. In de Mexicaanse keuken wordt heel vaak koriander gebruikt. Nu hou ik helemaal niet van koriander en gebruik altijd liever platte peterselie als vers kruid erbij. guacamole recept
En zo maak je de Tortilla bowl met guacamole:
– Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden.
-We maken vervolgens de guacamole.
-Snipper de uien en de knoflook en snij daarna de tomaten in 4 parten. Haal de pitjes en het vochtige middelste gedeelte eruit. Snij ze daarna in kleine blokjes. Snij het rode pepertje fijn en pers de limoen uit.
-Neem een schaal erbij en doe hierin de gesneden groenten, strooi er peper en zout over en vervolgens de zure room. Mix dit tot alles goed vermengd is.
-Pak de avocado erbij en haal hem uit de schil. Met een vork prak je hem nu door het mengel tot je een mooie groene guacamole hebt. Als laatste het limoensap erdoor mengen en dan zet je hem even opzij in de koelkast. Je kunt hem nog even extra fijn malen in een keukenmachine als je echt een romige zachte saus wilt hebben.
-Daarna snipper je de knoflooktenen en de witte ui en snij je de paprika in kleine stukjes.
-Pak een koekenpan erbij rul hierin het gehakt, voeg daarna de gesnipperde ui, knoflooktenen en stukjes paprika toe. Strooi de Mexicaanse kruidenmix erover en bakt het geheel even 3 minuten.
-In een ovenvaste schaal doe je intussen de tortillachips, leg hierop een aantal plakjes cheddar cheese en daaroverheen het gehakt. Je strooit daarna de geraspte kaas erop en zet het geheel in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Tortilla bowl met guacamole
Serveer ten slotte de Tortilla bowl met guacamole nadat je het uit de oven hebt gehaald met een flinke klodder guacamole en zure room. Het is erg lekker om hier een licht Mexicaans biertje bij te drinken: Heerlijk happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Tortilla bowl met guacamole
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram gehakt
- 1 witte ui
- 1 rode paprika
- 1 zakje Mexicaanse kruidenmix
- 3 tenen knoflook
- 1 rood pepertje
- cheddar cheese plakjes
- ½ bakje zure room
- verse peterselie takjes
- 1 zak tortilla chips
- Geraspte kaas - handvol per persoon
- 1 avocado
- ½ bakje zure room
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten - rijpe
- zout
- peper
- 1 rood pepertje
- 1 limoen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden.
- We maken vervolgens de guacamole.
- Snipper de uien en de knoflook en snij daarna de tomaten in 4 parten. Haal de pitjes en het vochtige middelste gedeelte eruit. Snij ze daarna in kleine blokjes. Snij het rode pepertje fijn en pers de limoen uit.
- Neem een schaal erbij en doe hierin de gesneden groenten, strooi er peper en zout over en vervolgens de zure room. Mix dit tot alles goed vermengd is.
- Pak de avocado erbij en haal hem uit de schil. Met een vork prak je hem nu door het mengel tot je een mooie groene guacamole hebt. Als laatste het limoensap erdoor mengen en dan zet je hem even opzij in de koelkast. Je kunt hem nog even extra fijn malen in een keukenmachine als je echt een romige zachte saus wilt hebben.
- Daarna snipper je de knoflooktenen en de witte ui en snij je de paprika in kleine stukjes.
- Pak een koekenpan erbij rul hierin het gehakt, voeg daarna de gesnipperde ui, knoflooktenen en stukjes paprika toe. Strooi de Mexicaanse kruidenmix erover en bakt het geheel even 3 minuten.
- In een ovenvaste schaal doe je intussen de tortillachips, leg hierop een aantal plakjes cheddar cheese en daaroverheen het gehakt. Je strooit daarna de geraspte kaas erop en zet het geheel in de oven, tot de kaas is gesmolten.
- Serveer ten slotte het gerecht nadat je het uit de oven hebt gehaald met een flinke klodder guacamole en zure room. Het is erg lekker om hier een licht Mexicaans biertje bij te drinken
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Tortilla bowl met guacamole? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus
Cheeseburger cresent roll met cheddar kaas
Wil je meer recepten uitproberen zoals Tortilla bowl met guacamole recept? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Low carb taco ovenschotel met bloemkool rijst
Gepaneerde kip wrap met knoflooksaus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
guacamole tortilla chips oven recept
Jesse van der Vliet
Marije Wijker
Hier heb ik nu echt zin in!