Geschatte leestijd: 4 minuten
Als ze dan eindelijk in het seizoen zijn dan ga ik er ook voor! En gelukkig denkt mijn man er net zo over dus asperges staan hier vaak op tafel. Heel simpel met een eitje en wat ham is al een koningsmaal, maar deze twee kleuren aspergequiche met zalm was óók heel lekker. In dit recept gebruiken we het deeg voor een flammkuchen dat is namelijk lekker dun. Voor een feestelijke brunch kun je deze aspergequiche met witte asperges en asperge quiche met zalm serveren, die beide heerlijk romig en smaakvol zijn. Asperges quiche met zalm recept zalmquiche
Hierdoor is het geen zware deeghap, maar meer een heel dun kommetje die tot de nok gevuld wordt met groenten en een zachte mix van crème fraîche en mascarpone en ei. We brengen hem op smaak met mijn oh zo geliefde persillade mix.
Twee kleuren aspergequiche met zalm
Waar komt die flammkuchen vandaan dan? Uit de Elzas, maar dat ligt toch in Frankrijk? Ja dat klopt maar de landsgrenzen hebben wel anders gelegen in het verleden. Zo zie je heel goed aan de huizen in de Elzas dat er een Duitse invloed is geweest met huizen met die mooie donkere balken. Ontstaan door bakkers die hun brooddeeg heel dun uitrolden om de temperatuur van hun veelal houtgestookte ovens te testen.
Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas, dat bestaat uit een dunne laag deeg belegd met crème fraîche, spekjes en ui. De naam betekent letterlijk “vlamtaart”, omdat het deeg in een zeer hete oven werd gebakken. Als de temperatuur te hoog was, kon het deeg vlam vatten, vandaar de naam “flammkuchen”. Het deeg is zo dun dat het bijna knapperig wordt, net als een cracker.
Dit maakt de Zalmquiche een licht en luchtig gerecht, dat veel minder zwaar op de maag valt dan quichedeeg of pizzadeeg. Je kunt flammkuchen serveren als een lekkere snack bij de borrel, of als een volwaardige maaltijd met een fijne salade erbij. Je kunt ook variëren met het beleg, bijvoorbeeld door kaas, champignons of appel toe te voegen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Aspergequiche met witte asperges
Twee kleuren aspergequiche met zalm
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rol flammkuchendeeg
- 10 witte asperges
- 6 groene asperges
- 1 blikje flagolettes (boontjes)
- 3 eieren
- 100 gr gerookte zalm
- 3 el crème fraîche
- 2 el mascarpone
- 3 el Parmezaanse kaas
Uit de voorraadkast
- 1 el bloem
- peper
- Persillade (kruidenmix)
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtige achterkanten van je asperges en schil de witte. Stoom of kook beide kleuren asperges een minuut of 10.
- Bekleed je quichevorm met bakpapier bekeeld daarna met het flammkuchendeeg. Laat het blikje flagolettes uitlekken.
- Neem een kom erbij en mix hierin de eieren, crème fraîche,bloem en mascarpone tot een gladde mix. Breng op smaak met peper, zout en de persillade.
- Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en leg ze op het deeg in de quichevorm. Vul aan met de flagolettes en schenk de mix erin.
- Maak af met de gerookte zalm en bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet in de oven voor 25 tot 30 minuten.
- Heerlijk Happen!
Quiches of plaatpizza’s zoals Twee kleuren aspergequiche met zalm? Ik heb er meer voor je hoor, check deze maar eens:
- Bijvoorbeeld deze paddestoelen quiche.
- Of deze lekkere camembertquiche met broccoli.
- Maar probeer zeker eens deze ricotta plaattaart met vijgen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
asperge zalm quiche aspergequiche met witte asperges recept Zalmquiche
Vanwege het twee soorten aspergecuisch met de persillade mix. Waar kun je dat halen? Ik heb al rondgevraagd naar de mix maar geen succes. Wil het graag maken.
De echte persoon!
De echte persoon!
Hi Ria, ik heb mijn eigen mix en deze kun je kopen bij Van Beekum. Als je op onderstaande artikel klikt zie je een link in dat artikek waar je het kunt bestellen.
https://heerlijkehappen.nl/heerlijke-happen-persillade/
Beste Francine,
Wat een heerlijk recept.
Het maken door je aanwijzingen was al een feest, de smaak nog meer!
Dank je wel voor deze heerlijke quiche.
De echte persoon!
De echte persoon!
Kijk dat hoor ik graag! Geen dank
Dit is echt heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden
Lekkere manier om asperges te eten