Als ze dan eindelijk in het seizoen zijn dan ga ik er ook voor! En gelukkig denkt mijn man er net zo over dus asperges staan hier vaak op tafel. Heel simpel met een eitje en wat ham is al een koningsmaal, maar deze twee kleuren aspergequiche met zalm was óók heel lekker. In dit recept gebruiken we het deeg voor een flammkuchen dat is namelijk lekker dun. Hierdoor is het geen zware deeghap, maar meer een heel dun kommetje die tot de nok gevuld wordt met groenten en een zachte mix van crème fraîche en mascarpone en ei. We brengen hem op smaak met mijn oh zo geliefde persillade mix. Aspergequiche met witte asperges dn asperge quiche met zalm.


Twee kleuren aspergequiche met zalm
Waar komt die flammkuchen vandaan dan? Uit de Elzas, maar dat ligt toch in Frankrijk? Ja dat klopt maar de landsgrenzen hebben wel anders gelegen in het verleden. Zo zie je heel goed aan de huizen in de Elzas dat er een Duitse invloed is geweest met huizen met die mooie donkere balken. Ontstaan door bakkers die hun brooddeeg heel dun uitrolden om de temperatuur van hun veelal houtgestookte ovens te testen. Als de temperatuur te hoog was vatte het deeg vlam, “flammkuchen” dus. Eigenlijk heeft het een beetje de dikte van een cracker. Hierdoor ligt het een stuk minder zwaar op de maag dan quichedeeg of pizzadeeg. Als lekkere snack bij de borrel, of als maaltijd met een fijne salade erbij kun je prima deze flammkuchen serveren.


Twee kleuren aspergequiche met zalm
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rol flammkuchendeeg
- 10 witte asperges
- 6 groene asperges
- 1 blikje flagolettes (boontjes)
- 3 eieren
- 100 gr gerookte zalm
- 3 el crème fraîche
- 2 el mascarpone
- 3 el Parmezaanse kaas
Uit de voorraadkast
- 1 el bloem
- peper
- persillade mix
- zout
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Snijd de houtige achterkanten van je asperges en schil de witte. Stoom of kook beide kleuren asperges een minuut of 10.
- Bekleed je quichevorm met bakpapier bekeeld daarna met het flammkuchendeeg. Laat het blikje flagolettes uitlekken.
- Neem een kom erbij en mix hierin de eieren, crème fraîche,bloem en mascarpone tot een gladde mix. Breng op smaak met peper, zout en de persillade.
- Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en leg ze op het deeg in de quichevorm. Vul aan met de flagolettes en schenk de mix erin.
- Maak af met de gerookte zalm en bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet in de oven voor 25 tot 30 minuten.
- Heerlijk Happen!
Aspergequiche met witte asperges
Quiches of plaatpizza’s zoals Twee kleuren aspergequiche met zalm? Ik heb er meer voor je hoor, check deze maar eens:
- Bijvoorbeeld deze paddestoelen quiche.
- Of deze lekkere camembertquiche met broccoli.
- Maar probeer zeker eens deze ricotta plaattaart met vijgen.
asperge zalm quiche aspergequiche met witte asperges
Vanwege het twee soorten aspergecuisch met de persillade mix. Waar kun je dat halen? Ik heb al rondgevraagd naar de mix maar geen succes. Wil het graag maken.
Hi Ria, ik heb mijn eigen mix en deze kun je kopen bij Van Beekum. Als je op onderstaande artikel klikt zie je een link in dat artikek waar je het kunt bestellen.
https://heerlijkehappen.nl/heerlijke-happen-persillade/
Beste Francine,
Wat een heerlijk recept.
Het maken door je aanwijzingen was al een feest, de smaak nog meer!
Dank je wel voor deze heerlijke quiche.
Kijk dat hoor ik graag! Geen dank
Pingback: Woensdag dat is gehaktbrood dag - Heerlijke Happen
Pingback: Hartige tonijn quiche TexMex style - Heerlijke Happen
Dit is echt heerlijk! Ik kan het iedereen aanraden
Lekkere manier om asperges te eten