Valentijnsdag hartjes toetje met mascarpone

Geschatte leestijd: 4 minuten

Natuurlijk kan er geen Valentijns recept ontbreken op mijn site! En terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van deze commerciële feestdagen ben, vind ik het stiekem toch wel leuk om iets met een hartjes recept te doen. Dus maken we dit makkelijke maar wel lekker zoete Valentijnsdag hartjes toetje. Valentijnsdag stamt al uit 496, toen riep op 14 februari Paus Gelasius deze dag uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Als je je een beetje inleest over Valentijn blijken er een aantal verschillende theorieën over het ontstaan van deze dag te zijn. Maar één ding blijft terugkomen: het vieren van de liefde! En dat gaan we doen met dit toetje. mascarpone recept

Valentijnsdag hartjes toetje

En zo maak de Valentijnsdag hartjes toetje:

-Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

-Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Met de vormpjes steek je daarna de hartjes eruit en leg deze op een bakblik met bakpapier bekleed. Met een kwastje kwast je vervolgens een beetje water op de bovenkant. Strooi er wat kristalsuiker overheen. Zet het bakblik in de oven voor 15 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

-In een kommetje klop je de eetlepels mascarpone los met wat poedersuiker. Snij een aantal aardbeien in kleine stukjes en voeg deze dan bij het bakje en roer door elkaar. Zet apart in de koelkast tot gebruik.

-Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de frambozen, wat poedersuiker en een klein beetje water. Blijf roeren tot het gesmolten is en het een zacht papje is. Giet dit in een zeef en zeef de pitjes eruit. Zo heb je een heerlijke frambozencoulis. Hoe meer suiker je er bij doet hoe zoeter het wordt.

-Met een kartelmes snij je op het lijntje de bladerdeeg hartjes door het midden. Schep met een lepel de mascarponemix erop en leg de bovenkant er daarna weer terug op.

-Smelt als laatste de chocolade au-bain-marie en met een lepel spetter je wat chocolade over de hartjes, met de rest kun je lekker de aardbeien erin dippen en deze een laagje chocolade geven.

Valentijnsdag hartjes toetje

Valentijnsdag hartjes toetje

Pak ten slotte een mooi bordje erbij en leg hierop de hartjes, serveer met een lekkere roze bubbel.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Valentijnsdag hartjes toetje

Valentijnsdag hartjes toetje

Natuurlijk kan er geen Valentijns recept ontbreken op mijn site! En terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo van deze commerciële feestdagen ben, vind ik het stiekem toch wel leuk om iets met een hartjes recept te doen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Nagerecht
Keuken: European
Trefwoord: mascarpone
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 21kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 blaadjes bladerdeeg
  • 1 doosje aardbeien
  • 1/2 reep melkchocolade
  • 4 eetlepels mascarpone
  • kristalsuiker
  • 1/2 doosje bevroren frambozen
  • poedersuiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.
  • Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Met de vormpjes steek je daarna de hartjes eruit en leg deze op een bakblik met bakpapier bekleed. Met een kwastje kwast je vervolgens een beetje water op de bovenkant. Strooi er wat kristalsuiker overheen. Zet het bakblik in de oven voor 15 tot 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • In een kommetje klop je de eetlepels mascarpone los met wat poedersuiker. Snij een aantal aardbeien in kleine stukjes en voeg deze dan bij het bakje en roer door elkaar. Zet apart in de koelkast tot gebruik.
  • Neem een steelpannetje erbij en doe hierin de frambozen, wat poedersuiker en een klein beetje water. Blijf roeren tot het gesmolten is en het een zacht papje is. Giet dit in een zeef en zeef de pitjes eruit. Zo heb je een heerlijke frambozencoulis. Hoe meer suiker je er bij doet hoe zoeter het wordt.
  • Met een kartelmes snij je op het lijntje de bladerdeeg hartjes door het midden. Schep met een lepel de mascarponemix erop en leg de bovenkant er daarna weer terug op.
  • Smelt als laatste de chocolade au-bain-marie en met een lepel spetter je wat chocolade over de hartjes, met de rest kun je lekker de aardbeien erin dippen en deze een laagje chocolade geven.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Valentijnsdag hartjes toetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mascarpone recept

Start » Recepten » Nagerechten » Valentijnsdag hartjes toetje met mascarpone

5 gedachten over “Valentijnsdag hartjes toetje met mascarpone”

  1. Pingback: Paas kiekeboe cake met een verassing. - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Valentijn bietjesrisotto met feta en munt - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Het favoriete recept van Debsbakery: Nogatientjes - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Zomerse toetjes met mascarpone slagroom - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept