Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Oh Valentijn… eigenlijk heb ik er helemaal niets mee. Maar helemaal ontkom ik er ook niet aan want de recepten vliegen me link en rechts alweer om de oren. Nou dan doe ik een kleine duit in het zakje met deze Valentijn bietjesrisotto met feta en munt. Lekker roze van kleur dus past dan ook helemaal bij Valentijnsdag. Na wat googlen blijkt er niet echt een heel éénduidig verhaal rond valentijn te bestaan en al helemaal geen traditioneel recept of iets dergelijks. We moeten er dus zelf maar het mooiste van maken, en dat lukt aardig met deze risotto!

Dit heb je nodig:

  • 3 gekookte bietjes
  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 witte ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 3 el verse tijm
  • huisgemaakte pesto
  • een stukje feta, gebrokkeld
  • verse muntblaadjes
  • zout/ peper
  • 150 ml rode wijn (goede kwaliteit)
  • olijfolie
  • 50 gram roomboter

En zo maak je het:

De lijst hierboven lijkt best heel lang te zijn maar ik denk dat je de helft vaak al in huis hebt of in je voorraadkast hebt staan.

-Maak eerst de bouillon. Daarvoor pureer je de bietjes in je keukenmachine. Doe vervolgens de helft in de pan met de bouillon. ( Ik gebruikte 2 blokjes) Breng het geheel aan de kook en giet het dan door een zeef. Deze bietjesbouillon zet je apart om straks de risotto mee te maken. Laat hem op een warmhoudplaatje staan zodat hij wel warm blijft.

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt
Laat de wijn verdampen.

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Vervolgens bakken we de fijngesnipperde ui en knoflook glazig en daarna voegen we de risotto toe. Bak de rijstkorrels voor een minuutjes of twee mee tot ook deze glazig zijn. Blus af met de rode wijn en laat deze verdampen.

-Nu voeg je stapsgewijs elke keer een soeplepel met bietjesbouillon toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is maar nog wel een lekkere bite heeft.

-Voeg de roomboter in kleine blokjes toe en schep de overgebleven gepureerde bietjes erdoor.

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt
Verras je geliefde met deze smaakvolle risotto.

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Voeg als laatste de verse tijmblaadjes aan de risotto toe en roer het geheel door elkaar. Schep het dan in je kommetjes en voeg hier de pesto, feta, en blaadjes verse munt aan toe. Heerlijk met een stukje gebakken focaccia erbij en natuurlijk een goed glas rode wijn! Heerlijk Happen.

Variatietip: Voeg er lekkere uitgebakken spekjes aan toe of vervang de feta voor geitenkaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *