🕒 Bereidingstijd: 45 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze varkenswang pompoen rozemarijn quiche combineert in bier gegaard vlees met zoete pompoen en aromatische rozemarijn. Een hartige herfstquiche die dankzij voorgegaard vlees snel klaar is.
Herfst! Tijd voor pompoen, geurende kruiden zoals salie en rozemarijn, en in bier gegaard vlees. En dát komt nou net goed uit in dit recept varkenswang pompoen rozemarijn quiche. Het vlees in deze quiche komt gegaard uit blik. De varkenswangen zijn gegaard in donker bier en dat ruik en proef je goed. Een warme diepe herfstsmaak. Een quiche als deze is hierdoor snel en makkelijk gemaakt omdat je niet zelf uren hoeft te stoven, maar gewoon gelijk aan de slag kunt.

Varkenswang Pompoen Rozemarijn Quiche – Herfst Comfort
Pompoen vind ik echt heel lekker. We bakken hem eerst aan zodat hij wat zacht wordt alvorens we hem in de quiche doen. De kaas biedt mogelijkheden om mee te variëren. Je kunt ook voor blauwader kiezen, of een pittige Franse kaas. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Zorg wel voor een smeltkaas, want je wilt wel dat hij lekker door de hele quiche heen smelt.

Pompoen is een perfecte groente voor deze quiche, hij wordt zacht, maar valt niet helemaal uit elkaar. Gecombineerd met een rood uitje en de rozemarijn heb je een mooie smaakcombinatie. Je kunt de quiche in een ovenschaal of in een springvorm maken.

Deze quiche is ideaal voor een herfstdag, aangezien pompoen een seizoensgroente is die rijk is aan vitamine A en C. Het rode uitje voegt een zoete en pittige smaak toe, terwijl rozemarijn zorgt voor een kruidig en aromatisch accent. De quiche is eenvoudig te maken: rol het bladerdeeg uit, snijd de pompoen in blokjes en kook deze, snipper het uitje en bak het, en klop de eieren met room, kaas, zout en peper. Meng alles in een ovenschaal of springvorm, strooi wat extra kaas erover, en bak de quiche in de oven tot hij goudbruin en gaar is. Serveer de quiche warm of koud, vergezeld van een frisse salade.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Herfstquiche met Varkenswang, Pompoen & Rozemarijn
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 rol quiche deeg - uit versschap
- 1 blik Chef Confit varkenswangen
- 1 fles pompoen - ( kleine )
- 2 rode uien
- 3 takjes rozemarijn
- 3 eieren - losgeklopt
- 125 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Uit de voorraadkast:
- peper
- zout
- Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen en haal de zaden eruit. Snijd de pompoen door de helft en dan weer in plakken van een halve cm dik.
- Pel de uien en snijd in halve ringen.
- Haal de blaadjes van 2 takjes rozemarijn en hak ze fijn.
- Pak een koekenpan erbij en doe hier wat olijfolie in. Bak de pompoen en ui voor een minuutje of 5 tot ze wat zachter beginnen te worden. Bak de rozemarijn even mee.
- Bekleed je quiche vorm met het deeg.
- Schep de pompoen-ui mix uit de koekenpan op het deeg en verder over de hele quiche. Haal het vlees uit het blik en trek met je vingers uit elkaar en verdeel ook over de quiche.
- In een maatbeker breek je de 3 eieren en klop deze los met de crème fraîche. Schenk over de quiche.
- Strooi de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas erop. Zet in de oven voor een 30 minuten tot het deeg gaar is en de kaas mooi goudbruin is.
- Heerlijk Happen!
Ben jij dol op een quiche dan zit je hier goed, ik heb er nog veel meer! Probeer deze ook eens:
Deze Hartige tonijn quiche TexMex style.
Of anders deze paprika gehakt quiche met spekjes en kaas.
Maar ook deze Franse kaas in deze Quiche met cantal en groene asperges is top.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
En het derde takje rozemarijn…? Dat was denk ik ter garnering, en de persillade heb ik met de eieren en crème fraîche mee geklopt. Ik heb wel weer een beetje gesmokkeld, maar alle smaken zaten er in en we hebben gesmuld! Complimenten
Delicious!
Dit is echt heel erg lekker