paprika gehakt quiche

Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is bijna weekend en ik heb alle gerechten die ik had bedacht al bereid. Gelukkig heb ik in mijn koelkast twee speciale lades die op 0 graden zijn ingesteld. Daar kan ik mijn groenten en andere producten heel lang vers houden. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd een voorraadje paprika’s en tomaten in die lade liggen. Soms zijn het groenten die ik al een maand geleden had gekocht. Maar ze blijven niet eeuwig goed, dus ik moest er nu echt iets mee gaan doen! En een eenvoudige manier om allerlei verschillende ingrediënten te combineren tot een smakelijk gerecht is een quiche. Ik haalde het gehakt uit de vriezer en de paprika’s uit mijn 0-graden lade en maakte daar dit heerlijke quiche recept met paprika en gehakt mee.

Paprika gehakt quiche

Voor één Paprika gehakt quiche heb je nodig:

  • springvorm van doorsnede 24 cm
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper/zout
  • paprikapoeder
  • 100 gram uitgebakken spekjes

En zo maak je de Paprika gehakt quiche:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Maak daarna alle groenten schoon en snijd of snipper ze in kleine blokjes/stukjes. Doe alles in een grote kom.

paprika gehakt quiche

-Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed dan de springvorm met een vel bakpapier en leg de blaadjes bladerdeeg erin. Ik snijd altijd voor de randen het blaadje in tweeën en plaats ze tegen de rand aan. Wel even goed aandrukken met de andere blaadjes bladerdeeg.

-In een grote koekenpan rul je eerst het gehakt en laat het dan even uitlekken in een vergiet anders wordt de quiche wel erg vettig. Daarna breng je het gehakt op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

-Bak vervolgens de in stukjes gesneden groenten even mee en kieper het geheel daarna in de quichevorm bekleed met bladerdeeg.

-In een mengkom breek je de 3 eieren en hier voeg je de creme fraîche aan toe. Mix het met een garde tot een gladde saus die je daarna over de gehaktmix giet.

-Strooi als laatste de uitgebakken spekjes over de gehaktmix en daarna de geraspte kaas. Zet de quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de rand mooi goudbruin is.

Als de quiche uiteindelijk gaar en goudbruin is haal je hem voorzichtig uit de oven en zet je hem op tafel. Je kunt hem serveren met een frisse salade naar keuze.

paprika gehakt quiche

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

paprika gehakt quiche

Paprika gehakt quiche

Einde van de week is in zicht, tijd om de restjes groenten die zijn overgebleven te verwerken in een heerlijke quiche!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: gehakt, gerapste kaas, paprika, quiche
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 269kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

springvorm

Ingrediënten:

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 gele paprika - in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika - in blokjes gesneden
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 witte uien - gesnipperd
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • 100 gram uitgebakken spekjes

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Maak daarna alle groenten schoon en snijd of snipper ze in kleine blokjes/stukjes. Doe alles in een grote kom.
  • Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed dan de springvorm met een vel bakpapier en leg de blaadjes bladerdeeg erin. Ik snijd altijd voor de randen het blaadje in tweeën en plaats ze tegen de rand aan. Wel even goed aandrukken met de andere blaadjes bladerdeeg.
  • In een grote koekenpan rul je eerst het gehakt en laat het dan even uitlekken in een vergiet anders wordt de quiche wel erg vettig. Daarna breng je het gehakt op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Bak vervolgens de in stukjes gesneden groenten even mee en kieper het geheel daarna in de quichevorm bekleed met bladerdeeg.
  • In een mengkom breek je de 3 eieren en hier voeg je de creme fraîche aan toe. Mix het met een garde tot een gladde saus die je daarna over de gehaktmix giet.
  • Strooi als laatste de uitgebakken spekjes over de gehaktmix en daarna de geraspte kaas. Zet de quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de rand mooi goudbruin is.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Paprika gehakt quiche

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

quiche recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas

4 gedachten over “Paprika gehakt quiche met spekjes en kaas”

  1. Pingback: Pompoen kastanjechampignon quiche uit de Crisp - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Zoete aardappel met feta quiche - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept