Paprika gehakt quiche

Paprika gehakt quiche

Paprika gehakt quiche

Einde van de week en alle recepten die gepland stonden zijn gekookt. In onze koelkast hebben we twee lades die op 0 graden staan. Dit zijn speciale vakken die je groenten en andere artikelen heel lang vers kunnen houden. Zo heb ik bijvoorbeeld altijd wel paprika’s en tomaten in dat vak liggen. Soms die ik al vier weken geleden had gekocht. Nu zijn ze niet oneindig houdbaar dus ik moest er nu echt iets mee gaan doen! En een makkelijke manier om allerlei verschillende  dingen tot één heerlijk geheel te maken is een : Quiche. Uit de vriezer haalde ik het gehakt en uit m’n lade dus de paprika’s en maakte daar deze paprika gehakt quiche mee.

Voor één quiche heb je nodig:

  • springvorm doorsnee 24 cmpaprika gehakt quiche
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 witte uien
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper/zout
  • paprikapoeder
  • 100 gram uitgebakken spekjes

En zo maak je de quiche:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Maak daarna alle groenten schoon en snij of snipper ze in kleine blokjes/stukjes. Doe alles in een grote kom.

-Haal de blaadjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Bekleed dan de springvorm met een vel bakpapier en leg de blaadjes bladerdeeg erin. Ik snij altijd voor de randen het blaadje in tweeën en plaats ze tegen de rand aan. Wel even goed aandrukken met de andere blaadjes.paprika gehakt quiche

-In een grote koekenpan rul je eerst het gehakt en laat het dan even uitlekken in een vergiet anders wordt de quiche wel erg vettig. Daarna breng je het gehakt op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

-Bak vervolgens de in stukjes gesneden groenten even mee en kieper het geheel daarna in de quichevorm bekleed met bladerdeeg.

-In een mengkom breek je de 3 eieren en hier voeg je de creme fraîche aan toe. Mix het met een garde tot een gladde saus die je daarna over de gehaktmix giet.

-Strooi als laatste de uitgebakken spekjes over de gehaktmix en daarna de geraspte kaas. Zet de quiche in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de rand mooi goudbruin is.

Paprika gehakt quiche

Wanneer hij ten slotte klaar is haal je hem uit de oven en serveer hem met een lekkere salade: Heerlijk happen!paprika gehakt quiche