Prei courgettesoep met gerookte kip

Prei courgettesoep met gerookte kip

Geschatte leestijd: 3 minuten

De meeste van mijn soepjes zijn vegetarisch. Heerlijke Happen staat er niet persé om bekend maar ik maak best veel vegetarische gerechten. Nu had ik in mijn koelkast nog wat gerookte kip liggen en die moest echt op! En ook in de groentelade had ik nog een courgette en een paar stukken prei. Als met al genoeg om er dus lekker een soepje mee te maken. En die kip aan deze prei courgettesoep met gerookte kip toevoegen was een goed idee. Prei is niet mijn favoriete groente. broccoli courgette prei soep

Ik kan dan ook zeggen dat je niet heel veel recepten ermee zult aantreffen hier op de site. Zo in een soepje verwerkt kan ik het dan wel weer waarderen. Laat me anders in de reacties eens weten wat jouw favoriete kostje is met prei! Wellicht raak ik nog eens geïnspireerd.

Prei courgettesoep met gerookte kip
Een goed vullend soepje!

Prei courgettesoep met gerookte kip

Ook deze prei courgettesoep met gerookte kip is weer een zero-waste recept. Je kunt vaak van restjes zoveel lekkers maken. Hiermee val ik een beetje in herhaling, maar ik vind het gewoon belangrijk om te benoemen omdat we nog steeds met z’n allen zoveel weggooien. Er zijn gelukkig in de grote steden al veel initiatieven om eten op te halen. Hier op het platteland is dat wat minder.

courgette prei soep

Dat komt natuurlijk omdat we hier ook wat minder winkeltjes en mogelijkheden hebben daarvoor. Maar kijk vooral eens in je groentelade, maak er soep mee! En vraag anders eens aan een boer of buur met bijvoorbeeld kippen of varkens. Deze lusten namelijk ook graag je restjes! Ik heb gisteren deze lekkere broccoli courgette prei soep nog gemaakt, het kan natuurlijk ook met verse groenten uit mijn moestuin.

Prei courgettesoep met gerookte kip courgette prei soep

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Prei courgettesoep met gerookte kip

Prei courgettesoep met gerookte kip

Mijn koelkast is soms een onuitputtelijke bron van inspiratie! Met restjes maakte ik een heerlijk soepje. Een zero-waste soepje dus.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Soep
Keuken: European
Trefwoord: courgette, prei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 87kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 prei
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 200 gram gerookte kip
 • 2 blokjes kippenbouillon
 • 1 liter water

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snijd de prei in ringen was het goed zodat al het zand eruit is!
 • Snijd de courgette in blokjes, en snipper de ui.
 • Neem je soeppan erbij en doe er een beetje olijfolie in. Bak de ui, prei en courgette even aan en voeg dan een liter water toe. Verkruimel de blokjes bouillon erbij en breng aan de kook. Laat een 20 minuutjes rustig koken.
 • Met je staafmixer pureer je de soep tot een gladde soep.
 • Serveer met de blokjes gerookte kip, Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Een soepje is zo gemaakt natuurlijk, hier heb ik nog wat andere ideetjes voor je:

Probeer eens deze gele courgette soep met walnoten.

Deze venkel-prei soep met pittige mosterd is ook erg lekker!

En de prei-broccoli combinatie is ook een fijne soep.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

broccoli courgette prei soep

Start » Recepten » Soep » Prei courgettesoep met gerookte kip

2 gedachten over “Prei courgettesoep met gerookte kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept