Velderwtjes en kikkererwten hummus

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Hummus! Of hoemoes, of hoummous of hoe jíj het ook maar wilt noemen : lekker is het ! En ook zo akelig makkelijk dat uitschrijven haast niet de moeite lijkt. Maar toch ga ik dat wel doen omdat jullie dat massaal gevraagd hebben. Deze heerlijke velderwtjes en kikkererwten hummus maakte ik voor de maandelijkse challenge voor Bonduelle die ik al gepost heb. We eten nog steeds veel te weinig groenten met z’n allen en Bonduelle wil daar graag wat verandering in brengen. Het ambassadeurschap en de challenges die daarbij horen zorgen ervoor dat ik ook zelf goed nadenk over mijn groenten. En zo kunnen we elke keer weer wat nieuws verzinnen en toevoegen aan onze to-cook lijstjes. Zoals ik al aangaf is deze hummus kinderlijk simpel en heb je er maar weinig voor nodig, genoeg gekletst we gaan aan de slag.

Voor een lekkere bak vol hummus heb je nodig:Velderwtjes en kikkererwten hummus

  • 1 blik kikkererwten van Bonduelle
  • 100 gram velderwtjes van Bonduelle (vriesvak)
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 tl tahin sesampasta
  • zeezout
  • sap van 1 citroen
  • verse peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

-Haal eerst de zak erwtjes uit de vriezer en doe 100 gram in een pan met kokend water en laat ze in twee minuutjes ontdooien. Doe ze in een vergiet en laat uitlekken.

-Pak je keukenmachine erbij en die hierin de erwtjes, kikkererwten, de tahin, de knoflookteen, het citroensap en een beetje zeezout.

-Draai met de machine tot je eem mooie gladde massa hebt. Doe vervolgens de hummus in een bakje en schenk er een beetje olijfolie op en strooi er als laatste een beetje vers gemalen peper op.Velderwtjes en kikkererwten hummus

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Je kunt deze hummus lekker meenemen naar je werk en met wat worteltjes en bleekselderij eten. Of serveer hem tijdens een feestje met wat lekkere kaasstengels erbij, in ieder geval is het : Heerlijk Happen!

Facebook Comments

Reacties

Reacties

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bonenstoof met karbonade uit de römertopf - Heerlijke Happen |Foodblog|
  2. Sushi met matcha hummus en mango - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*