Velderwtjes en kikkererwten hummus

Hummus! Of hoemoes, of hoummous of hoe jíj het ook maar wilt noemen : lekker en gezond is het. En ook zo akelig makkelijk dat uitschrijven haast niet de moeite lijkt. Maar toch ga ik dat wel doen omdat jullie dat massaal gevraagd hebben.
Velderwtjes en kikkererwten hummus

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Hummus! Of hoemoes, of hoummous of hoe jíj het ook maar wilt noemen : lekker en gezond is het. En ook zo akelig makkelijk dat uitschrijven haast niet de moeite lijkt. Maar toch ga ik dat wel doen omdat jullie dat massaal gevraagd hebben. Zo kunnen we elke keer weer wat nieuws verzinnen en toevoegen aan onze to-cook lijstjes. Zoals ik al aangaf is deze hummus kinderlijk simpel te maken en heb je er maar weinig voor nodig, genoeg gekletst we gaan aan de slag met de Velderwtjes en kikkererwten hummus.

Voor een lekkere bak vol hummus heb je nodig:

Velderwtjes en kikkererwten hummus
  • 1 blik kikkererwten van Bonduelle
  • 100 gram velderwtjes van Bonduelle (vriesvak)
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 tl tahin sesampasta
  • zeezout
  • sap van 1 citroen
  • verse peper
  • olijfolie

En zo maak je de velderwtjes en kikkererwten hummus:

-Haal eerst de zak erwtjes uit de vriezer en doe 100 gram in een pan met kokend water en laat ze in twee minuutjes ontdooien. Doe de erwtjes in een vergiet en laat ze uitlekken.

-Pak je keukenmachine erbij en die hierin de erwtjes, kikkererwten, de tahin, de knoflookteen, het citroensap en een beetje zeezout.

Velderwtjes en kikkererwten hummus

-Draai met de machine tot je een mooie gladde massa hebt. Doe vervolgens de hummus in een bakje en schenk er een beetje olijfolie op en strooi er als laatste een beetje vers gemalen peper op.

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Je kunt deze hummus lekker meenemen naar je werk en samen met wat worteltjes en bleekselderij eten. Of serveer hem tijdens een feestje met wat lekkere kaasstengels erbij, in ieder geval is het altijd : Heerlijk Happen!

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Velderwtjes en kikkererwten hummus

Hummus! Of hoemoes, of hoummous of hoe jíj het ook maar wilt noemen : lekker en gezond is het. En ook zo akelig makkelijk dat uitschrijven haast niet de moeite lijkt. Maar toch ga ik dat wel doen omdat jullie dat massaal gevraagd hebben.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje, lunch
Keuken: European
Trefwoord: hummus
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • keukenmachine

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten van Bonduelle
  • 100 gram velderwtjes van Bonduelle vriesvak
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 tl tahin sesampasta
  • zeezout
  • 1 sap van citroen
  • verse peper
  • olijfolie

En zo maak je het:

  • Pak je keukenmachine erbij en die hierin de erwtjes, kikkererwten, de tahin, de knoflookteen, het citroensap en een beetje zeezout.
  • Draai met de machine tot je eem mooie gladde massa hebt. Doe vervolgens de hummus in een bakje en schenk er een beetje olijfolie op en strooi er als laatste een beetje vers gemalen peper op.Velderwtjes en kikkererwten hummus
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals Velderwtjes en kikkererwten hummus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.

Laat hieronder een reactie achter, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

8 gedachten over “Velderwtjes en kikkererwten hummus”

  1. Pingback: Bonenstoof met karbonade uit de römertopf - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Sushi met matcha hummus en mango - Heerlijke Happen |Foodblog|

  3. Pingback: Erwtjes stamp met ballen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  4. Pingback: Een vegan switch wortel kikkererwtensoep - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Lekker pittige pompoen hummus - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Bourgondische hummus plank met olijven - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept