Pittige geroosterde bloemkool hummus

Pittige geroosterde bloemkool hummus

Durf jij een beetje spice wel aan dan is deze hummus zeker wat voor jou.
Pittige geroosterde bloemkool hummus

Bloemkool is van zichzelf tja een beetje saai eigenlijk. Geen kleur, de smaak is niet extreem uitgesproken en vaak wordt hij alleen gekookt gegeten. Toch is het een leuke groente om iets meer mee te doen. Zo maakte ik al eerder een hele geroosterde bloemkool uit de oven. Ook wilde ik er graag een keer een hummus recept mee maken. Hier kun je namelijk flink met smaken experimenteren. En dat deden we dus ook met deze pittige geroosterde bloemkool hummus. Ik heb een fles chili olie in de keuken staan en onderin zitten de pitjes. Hoe dichter we bij het einde komen hoe pittiger hij wordt dus. Want ik vergeet regelmatig de fles te schudden zodat de “pit” een beetje verdeeld wordt. Het gaf dit hummus recept in ieder geval een flinke spice ervaring, want ook de nootjes die ik bij serveerde waren euhm nogal pittig te noemen.

hummus recept
Serveer bijvoorbeeld met kleine snackpaprika’s.
Pittige geroosterde bloemkool hummus

Pittige geroosterde bloemkool hummus

Durf jij een beetje spice wel aan dan is deze hummus zeker wat voor jou.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: bloemkool, hummus, tahini
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 kleine bloemkool
  • 100 ml olijfolie
  • 200 gram kikkererwten
  • 3 el tahini
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen - (sap van 1 citroen)
  • peper / zout

Om erbij te serveren:

  • snack paprika's
  • wasabi nootjes
  • chili olie
  • zwarte sesampitjes

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en giet er wat olijfolie overheen. Zet in de oven voor 15 tot max 20 minuujtes. De bloemkool moet licht verkleuren maar niet zwart worden.
  • Neem je keukenmachine erbij en doe hier de geroosterde bloemkoolroosjes in. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout. Draai het geheel tot een gladde hummus.
  • Schep de hummus in een schaal en giet er wat chiliolie op, strooi wat zwarte sesamzaadjes en nootjes op en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
Pittige geroosterde bloemkool hummus
De chili olie geeft hem lekker veel pit.

Pittige geroosterde bloemkool hummus

Meeste mensen weten wel dat ik niet persé van de “spice” ben. Maar ik moet toch zeggen dat nu ik er toch regelmatig mee kook ik wel wat meer kan hebben. Is dan toch een kwestie van gewenning denk ik. Ach een hummus recept als deze pittige geroosterde bloemkool hummus kan het wel hebben! Je kunt heel gemakkelijk andere kruiden en specerijen kiezen in een recept als deze. Ik koos voor de “witte” sesam tahini maar er is bijvoorbeeld ook een donkere versie van. Dan zal alleen de kleur van je hummus ook wel iets donkerder worden. Blijft er een restje over? Deze kun je gemakkelijk een paar dagen bewaren in de koelkast en bijvoorbeeld op een cracker smeren.

Andere hummus recepten? Dat kan hoor ik heb hier nog wat goede ideetjes:

Sesampitjes erbij, wat wasabi nootjes en jij hebt je smaakpapillen wakkergeschud.

1 gedachte over “Pittige geroosterde bloemkool hummus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept