Vis salade met filo krokantjes

Vis salade met filo krokantjes en kidneyboontjes

Geschatte leestijd: 1 minuut

Gebruik jij veel verse kruiden in je keuken? Ik heb eigenlijk altijd wel een aantal potjes met cressen, basilicum, peterselie, tijm en oregano in mijn keuken staan. Verse kruiden zijn een heerlijke toevoeging aan elk gerecht. Naast dat ze het bord er mooier uit laten zien, voegen ze ook smaak en aroma toe aan het gerecht. Ik gebruik ze dan ook regelmatig in mijn kookcreaties. We gaan een salade met vis Vissalade maken.

Onlangs kwam ik bij de groothandel een leuk potje bloedzuring tegen, en ik was meteen geïntrigeerd door de prachtige uitstraling van de bladeren. De blaadjes hebben een licht zure en frisse smaak, wat ze perfect maakt voor het opfleuren van verschillende gerechten. Ik besloot om deze blaadjes te gebruiken in een vis salade die ik combineerde met knapperige filo krokantjes.

Het gebruik van verse kruiden kan een eenvoudig gerecht omtoveren tot een smaakvolle ervaring. Kruiden zijn niet alleen heerlijk om mee te koken, maar ze zijn ook nog eens gezond. Voeg dus gerust wat verse kruiden toe aan je gerechten en geniet van de smaakvolle toevoeging die ze bieden!

Vis salade met filo krokantjes
Altijd een aantal potjes met verse kruiden op voorraad hier in huis.

vissalade maken. Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. Doe de zalm in een ovenschaal en giet er een beetje olijfolie overheen. Bak de zalm in 20/25 minuutjes gaar. Haal hem uit de oven en laat afkoelen. ( laat de oven aanstaan voor de filo krokantjes)

Neem een maatbeker erbij en doe hierin eerst de Dijonmosterd en het citroensap. Meng dit en voeg dan langzaam roerend de olijfolie toe. Daarna breng je het op smaak met het zout de peper en het fijn gehakte teentje knoflook. Zet opzij tot gebruik.

Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg hier 2 of 3 vellen ontdooit filodeeg op. Besmeer de vellen met olijfolie en strooi er dan bijv sesamzaad, beetje zeezout, peper en wat kruiden op. Zet in de oven tot de vellen mooi geelgoud gebakken zijn. Haal ze eruit en laat afkoelen. De oven kan nu uit.

Vis salade met filo krokantjes vissalades
Een heerlijke gezonde salade.

De salade opmaken

Neem een grote schaal erbij en doe hier eerst de boontjes op. Snij de paprika in hele kleine blokjes en strooi deze over de boontjes. Druppel nu wat dressing over je salade.

Neem een vork erbij en trek de zalm uit elkaar. De makreel moet je van de vis halen tenzij je makreel filet koopt natuurlijk. Verdeel de vis over de salade. Maak het geheel af door hier en daar wat blaadjes zuring te leggen. vissalade maken

Vis salade met filo krokantjes

Als finishing touch van deze salade serveer je het gerecht met de knapperige filokrokantjes. Deze krokantjes zijn eenvoudig in kleine stukjes te breken, waardoor ze perfect passen bij deze gezonde salade.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Vis salade met filo krokantjes

Vis salade met filo krokantjes

Gebruik jij veel verse kruiden in je keuken? Ik heb eigenlijk altijd wel een aantal potjes met cressen, basilicum, peterselie, tijm en oregano in mijn keuken staan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 stuk zalm
  • 1 gerookte makreel
  • 1 blikje kidneyboontjes
  • 1 blikje gemengde boontjes
  • 1 rode paprika
  • een aantal bloedzuring blaadjes
  • olijfolie
  • filodeeg

Voor de dressing heb je nodig

  • 50 ml olijfolie
  • 4 el citroensap
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 180 graden. Doe de zalm in een ovenschaal en giet er een beetje olijfolie overheen. Bak de zalm in 20/25 minuutjes gaar. Haal hem uit de oven en laat afkoelen. ( laat de oven aanstaan voor de filo krokantjes)
  • Neem een maatbeker erbij en doe hierin eerst de Dijonmosterd en het citroensap. Meng dit en voeg dan langzaam roerend de olijfolie toe. Daarna breng je het op smaak met het zout de peper en het fijn gehakte teentje knoflook. Zet opzij tot gebruik.
  • Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg hier 2 of 3 vellen ontdooit filodeeg op. Besmeer de vellen met olijfolie en strooi er dan bijv sesamzaad, beetje zeezout, peper en wat kruiden op. Zet in de oven tot de vellen mooi geelgoud gebakken zijn. Haal ze eruit en laat afkoelen. De oven kan nu uit.

De salade opmaken

  • Neem een grote schaal erbij en doe hier eerst de boontjes op. Snij de paprika in hele kleine blokjes en strooi deze over de boontjes. Druppel nu wat dressing over je salade.
  • Neem een vork erbij en trek de zalm uit elkaar. De makreel moet je van de vis halen tenzij je makreel filet koopt natuurlijk. Verdeel de vis over de salade. Maak het geheel af door hier en daar wat blaadjes zuring te leggen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Vis salade met filo krokantjes? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

vissalade maken

Start » Recepten » Lunchgerechten » Vis salade met filo krokantjes en kidneyboontjes
4.93 from 26 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept