Wit goud in een krokant jasje met mozzarella

Geschatte leestijd: 10 minuten

Het is eindelijk zover: het aspergeseizoen is begonnen! Ik kan niet wachten om je te vertellen over mijn favoriete gerecht met het witte goud in een krokant jasje. Ze zijn nu misschien wat duurder dan normaal, maar dat maakt me niets uit. Ze zijn elke cent waard! Ik weet niet precies hoe ik dit gerecht moet noemen, maar het lijkt op een heerlijke hartige taart of quiche zonder deeg. Asperges oven ovenschotel asperges oven ovenschotel

Het is zo lekker en zo makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de oven doet de rest. Als jij ook gek bent op asperges, dan moet je dit recept echt eens proberen. Je zult er geen genoeg van krijgen!

En zo maak je de Wit goud in een krokant jasje:

Wit goud in een krokant jasje
Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.

We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.

Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )

Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.

Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.

Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.

Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.

asperges ovenschotel
De rest van de ingrediënten gaan er dan ook in.

Wit goud in een krokant jasje

Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat. asperges oven ovenschotel

Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten. Daarna is het filodeeg mooi krokant gebakken en kun je aanvallen, mijn welbekende opmerking is hier geheel op z’n plaats.

Wit goud in een krokant jasje asperges ovenschotel
Een fantastisch gerecht!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Wit goud in een krokant jasje

Wit goud in een krokant jasje

Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
calorieën: 409kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
  • Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
  • Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
  • Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.
  • Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
  • Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
  • Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.
  • Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Wit goud in een krokant jasje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Vis salade met filo krokantjes en kidneyboontjes

Courgettetaart in krokant filodeeg

Kip van het draaispit met aardappeltjes

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

asperges oven ovenschotel

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Wit goud in een krokant jasje met mozzarella

18 gedachten over “Wit goud in een krokant jasje met mozzarella”

  1. Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kip van het draaispit met aardappeltjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Filodeeg loempia uit de oven met kippendij - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Camembert in krokant bladerdeeg jasje - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Filodeeg zalm roomkaas kersthapje - Heerlijke Happen

  10. Pingback: McGarry cranberry pie het geheime recept - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Champignons in witte wijnsaus en knoflook - Heerlijke Happen

  13. Pingback: Postelein stamppot met tomaatjes - Heerlijke Happen

  14. Pingback: Italiaanse focaccia het brood van goud - Heerlijke Happen

  15. Pingback: Filodeeg hapje met feta dip en sesampitjes - Heerlijke Happen

  16. Pingback: Aspergesoep met zoete aardappel - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept