Wit goud in een krokant jasje

Wit goud in een krokant jasje met mozzarella

Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor
Wit goud in een krokant jasje

Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor… zo vroeg in het seizoen betaal je de hoofdprijs maar dat was het zeker waard. Wat je dit gerechtje nou precies moet noemen weet ik niet maar misschien komt het in de buurt van een hartige taart of quiche. Wat ik wel weet is dat het ongelofelijk lekker is en helemaal niet moeilijk om te maken. Ben jij dus ook gek op dat witte goud probeer dit recept dan eens uit!

Dit heb je nodig voor de Wit goud in een krokant jasje

  • 1 pakje filodeeg
  • witte asperges ( stuk of 8)
  • 1 bol mozzarella
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gram spekjes
  • roomboter
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • peper/zout
  • peterselie

En zo maak je de Wit goud in een krokant jasje:

We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.

Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )

Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.

Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.

Wit goud in een krokant jasje
Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.

Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.

Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.

De rest van de ingrediënten gaan er dan ook in.
Wit goud in een krokant jasje

Wit goud in een krokant jasje

Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fusion
Trefwoord: asperges
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

magnetron
stoomoven
koekenpan
ovenschaal

Ingrediënten:

  • 1 pakje filodeeg
  • 8 witte asperges
  • 1 bol mozzarella
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 100 gram spekjes
  • roomboter
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • peper/zout
  • peterselie

En zo maak je het:

  • We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
  • Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
  • Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
  • Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.
  • Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
  • Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
  • Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.
  • Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.
Wat vind je van dit recept?

Wit goud in een krokant jasje

Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.

Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.

Daarna is het filodeeg mooi krokant gebakken en kun je aanvallen, mijn welbekende opmerking is hier geheel op z’n plaats: Heerlijk Happen!

Wit goud in een krokant jasje
Een fantastisch gerecht!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Wit goud in een krokant jasje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

5 gedachten over “Wit goud in een krokant jasje met mozzarella”

  1. Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kip van het draaispit met aardappeltjes - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept