Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor… zo vroeg in het seizoen betaal je de hoofdprijs maar dat was het zeker waard. Wat je dit gerechtje nou precies moet noemen weet ik niet maar misschien komt het in de buurt van een hartige taart of quiche. Wat ik wel weet is dat het ongelofelijk lekker is en helemaal niet moeilijk om te maken. Ben jij dus ook gek op dat witte goud probeer dit recept dan eens uit! asperges ovenschotel
Dit heb je nodig voor de Wit goud in een krokant jasje
- 1 pakje filodeeg
- witte asperges ( stuk of 8)
- 1 bol mozzarella
- 125 ml creme fraiche
- 2 eieren
- 100 gram spekjes
- roomboter
- 2 el Provençaalse kruiden
- peper/zout
- peterselie
En zo maak je de Wit goud in een krokant jasje:
We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.

Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.

Wit goud in een krokant jasje
Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.

Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.
Daarna is het filodeeg mooi krokant gebakken en kun je aanvallen, mijn welbekende opmerking is hier geheel op z’n plaats: Heerlijk Happen!


Wit goud in een krokant jasje
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pakje filodeeg
- 8 witte asperges
- 1 bol mozzarella
- 125 ml creme fraiche
- 2 eieren
- 100 gram spekjes
- roomboter
- 2 el Provençaalse kruiden
- peper
- zout
- peterselie
En zo maak je het:
- We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
- Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
- Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
- Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
- Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.
- Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
- Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
- Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.
- Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.
- Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Wit goud in een krokant jasje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
asperges ovenschotel
Pingback: Week 11.19 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Forel met asperges en aardappeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Venkel met kaas uit de oven, verrassend lekker - Heerlijke Happen
Pingback: Kip van het draaispit met aardappeltjes - Heerlijke Happen
Pingback: Aziatische eendenbout met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Filodeeg loempia uit de oven met kippendij - Heerlijke Happen
Voorjaar!
Pingback: Camembert in krokant bladerdeeg jasje - Heerlijke Happen
Pingback: Avocado pestosalade met mozzarella - Heerlijke Happen
Pingback: Filodeeg zalm roomkaas kersthapje - Heerlijke Happen
Kom maar op!
Pingback: McGarry cranberry pie het geheime recept - Heerlijke Happen
Pingback: Witte asperges in bechamelsaus - Heerlijke Happen