Geschatte leestijd: 3 minuten
Klaar in 15 minuten! Dit is echt een ideale wokschotel voor een doordeweekse dag als je gewerkt hebt en thuiskomt en weinig zin hebt om te koken. Super veel groenten, hoog in proteïne, en lekkere specerijen. Je hebt er maar twee pannen voor nodig, dus ook nog eens weinig afwas. Eventueel restjes wat overblijft kun je de volgende dag mooi meenemen als lunch voor op het werk. Ben je nou niet zo dol op gefermenteerde botersaus dan kun je die eventueel vervangen voor een andere soort woksaus. Let wel een beetje op de verpakking want veel sauzen in de supermarkt zitten bom en bomvol met Enummers. In deze Witte kool gehakt wokschotel niet, dus lekker genieten! Een recept met witte kool
Witte kool gehakt wokschotel
Deze schotel maakte ik met gehakt, maar je kunt het ook met kippendij of bijvoorbeeld grote garnalen maken. Beide opties zijn lekker en vol met proteïne. De rijst kun je vervangen voor noodles of zilvervliesrijst, en zo heb je een maaltijd waar je heel veel kanten mee op kunt. Natuurlijk kun je ook de kool vervangen door een andere soort kool of geheel andere groente zoals bimi, broccoli. Of voeg eens wat stukjes groene asperges toe. Hoe je hem ook gaat maken, deze wokschotel is een topper en staat in no time op tafel!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Witte kool gehakt wokschotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 350 gram rundergehakt
- 400 gram witte kool
- 150 gram witte rijst
- 2 el wokolie
- 150 gram sojabonen
- 75 gram taugé
- 2 el zwartebonen knoflooksaus - ( Lee Kum Kee)
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el sesamzaadjes
- 4 el Ketjap manis
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de witte kool in reepjes.
- Zet de wok op het vuur en zorg dat hij goed heet is, voeg de olie toe en de witte kool, roerbak de kool.
- Kook de rijst in een rijstkoker of in de pan.
- Voeg de specerijen en het gehakt toe en schep de botersaus erbij. Roerbak het geheel tot het gehakt gaar is.
- Schenk de ketjap erbij en schep de taugé en sojabonen erbij.
- Schep de rijst op de borden en verder het koolmengsel erbij, maak af met de sesamzaadjes.
- Heerlijk Happen!
Gehakt, lekker veelzijdig en je kunt er eindeloos veel gerechten mee maken! Hieronder geef ik je nog een paar voorbeelden van een aantal fijne gerechten met gehakt:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept witte kool
Super lekker en eenvoudig