Broccoli stamppot met hazelnoten

Broccoli stamppot met hazelnoten

Broccoli stamppot met hazelnoten

Nadat mijn man deze stamppot had gegeten kreeg ik het compliment : Dit is de lekkerste stamppot die ik ooit heb gegeten. Natuurlijk is hij een beetje bevooroordeeld omdat hij elke dag hier thuis weer verschillende dingen eet en proeft. Maar toch hij blijft heel kritisch als ik hem wat voorschotel. Zijn compliment was dus ook een bevestiging dat deze broccoli stamppot met hazelnoten online moest. De hazelnoten moet je lekker even roosteren want dat geeft nóg meer smaak. En hazelnoten zijn ook nog eens super gezond!

Broccoli stamppot met hazelnoten

Dit heb je nodig voor een lekkere pan vol:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 3 stronken broccoli
  • 2 kleine rode uien
  • 1 zak gerookte spekjes
  • 75 gram hazelnoten
  • versgemalen zwarte peper
  • scheutje melk

En zo maak je het:

-Schil eerst de aardappels en snij de broccolistronken in kleine roosjes. De ui pel je en snij je door het midden, daarna in dunne halve ringetjes.

-We gaan ze apart koken anders wordt de broccoli te zacht en kook je het tot snot. De aardappels 20 minuten en de broccoli 10 minuten.

-In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en het vet vang je op in een apart bakje.

-Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en rooster hierin dan kort de hazelnoten, laat ze even afkoelen en hak ze dan wat kleiner.Broccoli stamppot met hazelnoten

-De aardappels koken we met wat zout 20 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Daarna voeg je wat spekvet en melk toe en stamp je het geheel tot puree. Schep daarna de broccoli erbij, de spekjes, de rode ui en de gehakte hazelnoten. Mix het geheel door elkaar. En als laatste draai je met een pepermolen er lekker versgemalen peper op.

Broccoli stamppot met hazelnoten

Ik serveerde bij deze stamppot ook nog een stukje beenham, dat hoeft natuurlijk niet maar is wel heel lekker! Heerlijk Happen.

 

 

Reacties zijn gesloten.