Broccoli stamppot met hazelnoten

Geschatte leestijd: 3 minuten

Broccoli stamppot met hazelnoten

Nadat mijn man de broccoli stamppot met hazelnoten en spekjes had gegeten, gaf hij me het compliment dat het de lekkerste stamppot was die hij ooit had gegeten. Ik realiseer me dat zijn mening enigszins bevooroordeeld kan zijn omdat hij dagelijks verschillende gerechten proeft, maar hij blijft altijd kritisch. Daarom was zijn compliment voor mij een bevestiging dat ik het recept online moest delen. broccoli stamppot met ui

Om deze stamppot extra smaakvol te maken, is het belangrijk om de hazelnoten even te roosteren. Niet alleen voegt dit extra smaak toe, maar hazelnoten zijn ook nog eens super gezond. Voeg wat ui toe om de smaken te versterken en je hebt een heerlijk gerecht.

Deze broccoli stamppot met hazelnoten en spekjes is een geweldige manier om wat groenten in je dieet op te nemen. Het is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en gezond. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, dit gerecht is gemakkelijk te maken en zal zeker een hit worden bij je familie en vrienden. Probeer het eens uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Broccoli stamppot met hazelnoten

Dit heb je nodig voor een lekkere pan vol Broccoli stamppot met hazelnoten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 3 stronken broccoli
  • 2 kleine rode uien
  • 1 zak gerookte spekjes
  • 75 gram hazelnoten
  • versgemalen zwarte peper
  • scheutje melk

En zo maak je de Broccoli stamppot met hazelnoten:

-Schil eerst de aardappels en snij de broccolistronken in kleine roosjes. De ui pel je en snij je door het midden, daarna in dunne halve ringetjes.

-We gaan ze apart koken anders wordt de broccoli te zacht en kook je het tot snot. De aardappels 20 minuten en de broccoli 10 minuten.

-In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en het vet vang je op in een apart bakje.

Broccoli stamppot met hazelnoten

-Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en rooster hierin dan kort de hazelnoten, laat ze even afkoelen en hak ze dan wat kleiner.

-De aardappels koken we met wat zout 20 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Daarna voeg je wat spekvet en melk toe en stamp je het geheel tot puree. Schep daarna de broccoli erbij, de spekjes, de rode ui en de gehakte hazelnoten. Mix het geheel door elkaar. En als laatste draai je met een pepermolen er lekker versgemalen peper op.

Broccoli stamppot met hazelnoten

Ik serveerde bij deze stamppot ook nog een stukje beenham, dat hoeft natuurlijk niet maar is wel heel lekker! De beenham was mooi goudbruin gebakken en had een heerlijke jus. Ik sneed de ham in plakjes en legde die bovenop de stamppot. Het was een smakelijke combinatie die goed paste bij het koude weer. Heerlijk Happen.

Broccoli stamppot met hazelnoten

Broccoli stamppot met hazelnoten

Nadat mijn man deze stamppot had gegeten kreeg ik het compliment : Dit is de lekkerste stamppot die ik ooit heb gegeten.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 334kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen - kruimige
  • 3 stronken broccoli
  • 2 rode uien - kleine
  • 1 zak gerookte spekjes
  • 75 gram hazelnoten
  • gemalen zwarte peper - versgemalen
  • 1 scheutje melk

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Schil eerst de aardappels en snij de broccolistronken in kleine roosjes. De ui pel je en snij je door het midden, daarna in dunne halve ringetjes.
  • We gaan ze apart koken anders wordt de broccoli te zacht en kook je het tot snot. De aardappels 20 minuten en de broccoli 10 minuten.
  • In een koekenpan bak je de spekjes lekker krokant en het vet vang je op in een apart bakje.
  • Maak de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en rooster hierin dan kort de hazelnoten, laat ze even afkoelen en hak ze dan wat kleiner.Broccoli stamppot met hazelnoten
  • De aardappels koken we met wat zout 20 minuten tot ze helemaal zacht zijn. Daarna voeg je wat spekvet en melk toe en stamp je het geheel tot puree. Schep daarna de broccoli erbij, de spekjes, de rode ui en de gehakte hazelnoten. Mix het geheel door elkaar. En als laatste draai je met een pepermolen er lekker versgemalen peper op.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Broccoli stamppot met hazelnoten? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

broccoli stamppot met ui en spekjes

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Broccoli stamppot met hazelnoten

8 gedachten over “Broccoli stamppot met hazelnoten”

  1. Pingback: Lekkere broccoli prei soep met focaccia - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Tomaten broccoli gratin met olijven - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Snelle avondmaaltijd uit de wok - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Broccoli mais quiche uit de oven - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Hazelnoten filodeeg appel bites - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Stamppot andijvie met spekjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept