Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans

Het woord salsa betekent “saus”, in heel veel recepten online staat er salsa-saus geschreven. Dit klopt dus eigenlijk niet want er staat dan: “saus-saus”.
Eiwrap met pittige kip en salsa

Het woord salsa betekent “saus”, in heel veel recepten online staat er salsa-saus geschreven. Dit klopt dus eigenlijk niet want er staat dan: “saus-saus”. In dit gerechtje maakte in de tomatensalsa zelf. Dat is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld en wel zo lekker. Vooral ook omdat er veelal met koriander gewerkt wordt en dat lust ik dus echt niet…. Een makkelijke lunch of een quick diner is deze eiwrap met pittige kip en salsa. En die salsa? Die kun je zeker een dag of 5 bewaren in de koelkast voor andere lekkere gerechtjes!

Dit heb je nodig voor de Eiwrap met pittige kip en salsa

  • 3 eieren
  • 150 gram kipfilet
  • Mexicaanse kruidenmix
  • 2 handjes rucola
  • 1 halve rode paprika
  • 1/2 blikje quinoa ( klein blikje van Bonduelle)
Voor de salsa heb je nodig:
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 takjes verse peterselie (koriander als je daar wel van houdt)
  • klein rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • het sap van 1 limoen
  • 1 rode ui
  • peper/zeezout
  • 1 el suiker
eiwrap met pittige kip en salsa
Een goed vullende wrap voor je lunch.

En zo maak je de Eiwrap met pittige kip en salsa:

-We snijden eerst de kip in reepjes en brengen hem dan op smaak met de Mexicaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Laat daarna even marineren.

-Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst voor de salsa. Natuurlijk maak je even de teentjes knoflook schoon en pers je de limoen uit. Van de rode ui haal je het buitenste vel eraf en snij hem in kwarten. Draai nu met je machine tot het geheel een mooie saus is. Proef even en breng op smaak met peper en zout.

-Zowel de salsa en de kip kun je de avond van tevoren maken om de smaken goed in te laten trekken, dit hoeft natuurlijk niet persé.

De wraps maken:

-Neem een maatbeker erbij en doe hier de drie eieren in en kluts ze. Bak daarna een omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie.

-Bak in een andere koekenpan de stukjes kip tot ze gaar zijn. Snij de paprika in hele dunne reepjes.

eiwrap met pittige kip en salsa
Yum ! Heerlijk Happen.

Eiwrap met pittige kip en salsa

Als laatste besmeer je de omelet met de salsa en schep je hier wat quinoa, rucola, de kip, en de reepjes paprika op. Rol hem voorzichtig op en daarna: Heerlijk Happen!

Eiwrap met pittige kip en salsa

Eiwrap met pittige kip en salsa

Het woord salsa betekent “saus”, in heel veel recepten online staat er salsa-saus geschreven. Dit klopt dus eigenlijk niet want er staat dan: “saus-saus”.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: eiwrap
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

keukenmachine
maatbeker
koekenpan

Ingrediënten: 

  • 3 eieren
  • 150 gram kipfilet
  • Mexicaanse kruidenmix
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 blikje quinoa - klein blikje van Bonduelle

Voor de salsa heb je nodig:

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 takjes verse peterselie - koriander als je daar wel van houdt
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 het sap van de limoen
  • 1 rode ui
  • peper/zeezout
  • 1 el suiker

En zo maak je het:

  • We snijden eerst de kip in reepjes en brengen hem dan op smaak met de Mexicaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Laat daarna even marineren.
  • Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst voor de salsa. Natuurlijk maak je even de teentjes knoflook schoon en pers je de limoen uit. Van de rode ui haal je het buitenste vel eraf en snij hem in kwarten. Draai nu met je machine tot het geheel een mooie saus is. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  • Zowel de salsa en de kip kun je de avond van tevoren maken om de smaken goed in te laten trekken, dit hoeft natuurlijk niet persé.

De wraps maken:

  • Neem een maatbeker erbij en doe hier de drie eieren in en kluts ze. Bak daarna een omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  • Bak in een andere koekenpan de stukjes kip tot ze gaar zijn. Snij de paprika in hele dunne reepjes.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Eiwrap met pittige kip en salsa? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

2 gedachten over “Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans”

  1. Pingback: Kippendij tikka masala met salsa - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mexicaanse streetfood plank met salsa - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept