Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het woord salsa betekent “saus”, in heel veel recepten online staat er salsa-saus geschreven. Dit klopt dus eigenlijk niet want er staat dan: “saus-saus”. In dit gerechtje maakte in de tomatensalsa zelf. Dat is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld en wel zo lekker. Vooral ook omdat er veelal met koriander gewerkt wordt en dat lust ik dus echt niet…. Een makkelijke lunch of een quick diner is deze eiwrap met pittige kip en salsa. En die salsa? Die kun je zeker een dag of 5 bewaren in de koelkast voor andere lekkere gerechtjes! ei wrap met kip

Quinoa is een soort bloeiende plant uit de familie Amaranthaceae. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn hoge voedingswaarde en eiwitgehalte. Het wordt vaak als graan gegeten, maar is eigenlijk geen graan en kan door mensen met glutenintolerantie veilig worden gegeten. Quinoa is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, rood en zwart.

eiwrap met pittige kip en salsa
Een goed vullende wrap voor je lunch.

En zo maak je de Eiwrap met pittige kip en salsa:

-We snijden eerst de kip in reepjes en brengen hem dan op smaak met de Mexicaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Laat daarna even marineren.

-Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst voor de salsa. Natuurlijk maak je even de teentjes knoflook schoon en pers je de limoen uit. Van de rode ui haal je het buitenste vel eraf en snij hem in kwarten. Draai nu met je machine tot het geheel een mooie saus is. Proef even en breng op smaak met peper en zout.

-Zowel de salsa en de kip kun je de avond van tevoren maken om de smaken goed in te laten trekken, dit hoeft natuurlijk niet persé.

De wraps maken:

-Neem een maatbeker erbij en doe hier de drie eieren in en kluts ze. Bak daarna een omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie.

-Bak in een andere koekenpan de stukjes kip tot ze gaar zijn. Snij de paprika in hele dunne reepjes.

eiwrap met pittige kip en salsa ei wrap met kip
Yum ! Heerlijk Happen.

Eiwrap met pittige kip en salsa

Als laatste besmeer je de omelet met de salsa en schep je hier wat quinoa, rucola, de kip, en de reepjes paprika op. Rol hem voorzichtig op.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Eiwrap met pittige kip en salsa

Eiwrap met pittige kip en salsa

Het woord salsa betekent “saus”, in heel veel recepten online staat er salsa-saus geschreven. Dit klopt dus eigenlijk niet want er staat dan: “saus-saus”.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 18 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: eiwrap
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 224kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 150 gram kipfilet
  • Mexicaanse kruidenmix
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 blikje quinoa - klein blikje van Bonduelle

Voor de salsa heb je nodig:

  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 4 takjes verse gehakte peterselie - koriander als je daar wel van houdt
  • 1 klein rood pepertje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 het sap van de limoen
  • 1 rode ui
  • peper
  • zeezout
  • 1 el suiker

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We snijden eerst de kip in reepjes en brengen hem dan op smaak met de Mexicaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Laat daarna even marineren.
  • Pak je keukenmachine erbij en doe hierin alle ingrediënten van de lijst voor de salsa. Natuurlijk maak je even de teentjes knoflook schoon en pers je de limoen uit. Van de rode ui haal je het buitenste vel eraf en snij hem in kwarten. Draai nu met je machine tot het geheel een mooie saus is. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  • Zowel de salsa en de kip kun je de avond van tevoren maken om de smaken goed in te laten trekken, dit hoeft natuurlijk niet persé.

De wraps maken:

  • Neem een maatbeker erbij en doe hier de drie eieren in en kluts ze. Bak daarna een omelet in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  • Bak in een andere koekenpan de stukjes kip tot ze gaar zijn. Snij de paprika in hele dunne reepjes.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Eiwrap met pittige kip en salsa? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ei wrap met kip

Start » Recepten » Lunchgerechten » Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans

5 gedachten over “Eiwrap met pittige kip en salsa, heerlijk Mexicaans”

  1. Pingback: Kippendij tikka masala met salsa - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Mexicaanse streetfood plank met salsa - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Gegrilde aubergines met pittige salsa - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kipsaté met pittige salsa - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept