Geschatte leestijd: 3 minuten
Gemak dient de mens toch? Nou ik heb deze keer echt een heel gemakkelijk recept! Het is zomertijd en dat vraagt om een lekker zomers recept. We warmen de bbq op en gaan aan de slag met de plancha grill. Wellicht in Nederland wat minder bekend, maar dit Mediterraanse gerechtje zal je doen verrassen. In bereiding én in smaak. Heb je een gas bbq dan heb je vrij standaard al een plancha grill erbij. ( Heb je die niet dan zouden deze Zeeuwse mosselen van de plancha ook op een platte grill / tepan yaki plaat gemaakt kunnen worden )
Dit is mijn tweede recept in de reeks van de #mosselchallenge Met deze keer een gerecht dat je binnen 20 minuten op tafel zet. Het meeste werk zit hem deze keer eigenlijk in het fijnhakken van de groenten en de rode peper. Ben je geen fan van pittig eten dan laat je het pepertje gewoon weg. We serveren de mosselen van de bbq met een lekker stukje stokbrood en wat dipjes.
Zeeuwse mosselen van de plancha
Wie had dat gedacht? Mosselen van de bbq! Zo zie je maar hoe veelzijdig deze schelpdiertjes zijn. Naast dat ze supergezond zijn, zijn ze dus ook binnen no-time klaar te maken. Zorg dat je je plancha goed verhit zodat de schelpen helemaal openstaan als je ze eraf schept. Gebruik hiervoor een schuimspaan en schep ze in een grote schaal.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zeeuwse mosselen van de plancha
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Was de mosselen en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Hak / snijd / snipper de paprika's, knoflook, sjalotten, rode peper, en peterselie en bewaar in kommetjes.
- Verhit de plancha.
- Verdeel de mosselen over de plancha en strooi alle gehakte groenten erop. Met een spatel schep je de schelpen om.
- Op het moment dat de mosselen hun schelpen openen blus je ze af met de wijn en laat je ze nog even bakken tot ze goed openstaan. Al met al liggen ze een goede 5 tot 6 minuten op de plancha.
- Neem een schaal of een kom erbij en met een schuimspaan schep je de mosselen erin. Serveer direct.
- Heerlijk Happen!
Wil je nog meer lekkere mosselreceptjes maken? Laat me je dan inspireren met onderstaande toppers!
Maak eens deze knoflook mossel pasta met lamsoor.
Of anders gevulde Zeeuwse mosselen met slakkenboter.
Of meng nog wat extra inktvisjes van de plancha bij je mosselen!
Cacio e pepe pasta met mosselen.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
En weer een heerlijk mosselrecept. Ik ben er dol op
Waren erg lekker. Gisteren gekookt