Chorizo inktvisjes van de plancha

Chorizo inktvisjes van de plancha

Fire up the grill baby! Nou ja in dit geval de plancha van de Campingaz buitenkeuken. We gaan aan de slag met kleine inktvisjes.
Chorizo inktvisjes van de plancha

In verhouding tot bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje eten wij Hollanders maar weinig inktvis. Toch is het heel erg lekker, en super makkelijk te bereiden. Het inktvis recept wat ik vandaag met je deel is ook nog een super snel gemaakt. Het doet je gelijk aan vakantie denken en neemt je even in gedachten mee naar het zonnige zuiden. Want gek genoeg laten we ons daar wel verleiden tot het eten van inktvis. Deze kleine chorizo inktvisjes van de plancha eet je lekker als bijgerechtje bij je BBQ. We gaan aan de slag met de plancha grill van de Campingaz 4 series BBQ. Bijna elke buitenkeuken heeft wel een grillplaat die je aan twee zijdes kunt gebruiken. We gaan dus aan de slag met de platte kant. Bij mijn BBQ vul je de lader eronder met water zodat het vocht wat eventueel wegloopt netjes in de lade druppelt. Na het bakken is het super simpel om deze lade te legen en je BBQ schoon te maken!

inktvis recept
Een stukje zonnig zuiden op tafel!
Chorizo inktvisjes van de plancha

Chorizo inktvisjes van de plancha

Fire up the grill baby! Nou ja in dit geval de plancha van de Campingaz buitenkeuken. We gaan aan de slag met kleine inktvisjes.
5 van 6 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Chorizo, inktvis, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

plancha grill

Ingrediënten: 

  • 300 gram kleine inktvisjes
  • 15 plakjes chorizo
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 el kappertjes
  • ½ rode pepertje
  • 2 tenen knoflook

En zo maak je het:

  • Maak de kleine inktvisjes schoon. Bij het kopje van de inktvis zit een klein doorzichtig stokje, haal deze eruit want die wil je niet eten. Het is een soort van de ruggegraat van de inktvis. Je trekt hem er zo uit. Spoel ze dan goed schoon en dep droog met wat keuken papier.
  • Hak de peterselie fijn, de kappertjes, knoflook, en het rode pepertje ook. Doe in een kom met de inktvisjes en schenk er wat olijfolie bij. Breng op smaak met een beetje peper.
  • Grillen maar!
    Chorizo inktvisjes van de plancha
  • Verhit de plancha goed!
  • Bak eerst even de plakjes chorizo, deze geven hun vet aan de plancha af, voeg dan de inktvisjes toe en grill ze een minuutje of 5 tot 7 tot ze gaar zijn.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
De plaat goed verhitten en daarna grillen maar!

Chorizo inktvisjes van de plancha

Wanneer je de volgende keer bij je visboer of groothandel bent neem dan dus zeker eens wat inktvis mee. Je kunt er echt meer mee dan er ringen van snijden en ze frituren. Natuurlijk is een inktvis recept als gefrituurde ringen erg lekker, ze van de plancha maken is net zo lekker! Deze chorizo inktvisjes van de plancha kun je zo los als tapa serveren. Maar ik zou je ook kunnen aanraden om het geheel bij een pasta te serveren. Pas op met zout toevoegen want de inktvis is zout en de chorizo ook! Eerst dus goed proeven en dan pan extra toevoegen! Het idee voor dit recept haalde ik van een Franse website. Serveer bijvoorbeeld met een fijne salade.

Nog meer recepten die wat zon op tafel zetten?? Probeer dan eens deze:

Chorizo inktvisjes van de plancha

1 gedachte over “Chorizo inktvisjes van de plancha”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept