Geschatte leestijd: 3 minuten
Pasgeleden maakten we een heerlijke kersenjam. Deze smaakt prima op een beschuitje of een boterham, maar ik heb nu nog een top receptje voor je. Croissant rolletjes maken is super gemakkelijk en hiervan zul je zeker een glimlach op je gezicht krijgen. Het recept is super eenvoudig en je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig voor deze zoete kersen croissant rolletjes. kersen recepten
Oh ja en natuurlijk een oven maar dat spreekt voor zich toch? Op dit moment zijn de kersen in seizoen dus zeker gebruik maken van verse kersen! Maar mochten ze er straks niet meer zijn dan kun je eigenlijk heel eenvoudig dit recept aanpassen met de jam en vruchten die op dat moment in het seizoen zijn. Denk hierbij aan vijgen, bramen, of bijvoorbeeld abrikozen. Aan de slag dus met deze fijne rolletjes!
Zoete kersen croissant rolletjes
Zoals je in de receptkaart hebt gelezen is dit croissant rolletjes recept kinderlijk eenvoudig. Wellicht is het ook een leuk idee om het samen met je kinderen te maken. Sowieso is het kersen ontpitten een leuk klusje om te doen. Ik raad je wel aan om plastic handschoentjes te dragen want kersensap vlekt enorm!
Voor je het weet zijn je vingers paars. En vergeet zeker niet een schort aan te doen… Daarna de oven in en lekker laten bakken tot de randjes mooi goudbruin zijn.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete kersen croissant rolletjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 20 kersen
- 1 rol croissantdeeg - uit het koelschap
- 4 el kersenjam
- 2 el poedersuiker
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Ontpit je kersen in een kersen ontpit-apparaat ( of anders met een mesje ) en snijd ze in stukjes.
- Plop het croissantdeeg uit het blikje en rol het uit. Druk de stippellijntjes in het deeg dicht. Besmeer met de kersenjam en schep de stukjes kers op het deeg. Rol het deeg op.
- Snijd het deeg in plakken, leg deze in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
- Zet in de oven voor een minuut of 20 of tot het deeg mooi goudbruin is.
- Strooi wat poedersuiker erop en serveer.
- Heerlijk Happen!
Op zoek naar andere lekkere receptjes met croissantdeeg of kersen? Probeer dan eens deze:
Natuurlijk krijg je hier het recept voor de kersen-kaneel jam van me.
Een hartige versie met dit deeg zijn deze ontbijtmuffins met bacon en ei.
Deze zomerse kersen toetjes met een fijne crumble zijn ook top!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kersen recepten
Absoluut mijn favoriete fruit.
Heerlijk recept met Hollandse kersen