Zoete kersen croissant rolletjes

Zoete kersen croissant rolletjes

Of je het bij de koffie eet, als toetje of gewoon stiekem als ontbijt... deze rolletjes zijn super lekker en ga je zeker vaker maken!
Zoete kersen croissant rolletjes

Pasgeleden maakten we een heerlijke kersenjam. Deze smaakt prima op een beschuitje of een boterham, maar ik heb nu nog een top receptje voor je. Croissant rolletjes maken is super gemakkelijk en hiervan zul je zeker een glimlach op je gezicht krijgen. Het recept is super eenvoudig en je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig voor deze zoete kersen croissant rolletjes. Oh ja en natuurlijk een oven maar dat spreekt voor zich toch? Op dit moment zijn de kersen in seizoen dus zeker gebruik maken van verse kersen! Maar mochten ze er straks niet meer zijn dan kun je eigenlijk heel eenvoudig dit recept aanpassen met de jam en vruchten die op dat moment in het seizoen zijn. Denk hierbij aan vijgen, bramen, of bijvoorbeeld abrikozen. Aan de slag dus met deze fijne rolletjes!

Zoete kersen croissant rolletjes
Heerlijk met wat poedersuiker erop!
Zoete kersen croissant rolletjes

Zoete kersen croissant rolletjes

Of je het bij de koffie eet, als toetje of gewoon stiekem als ontbijt… deze rolletjes zijn super lekker en ga je zeker vaker maken!
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Nagerecht, voor bij de koffie
Keuken: European
Trefwoord: croissantdeeg, kersen, kersenjam
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

kersen ontpit-apparaat
bakpapier
ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 20 kersen
  • 1 rol croissantdeeg - uit het koelschap
  • 4 el kersenjam
  • 2 el poedersuiker

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Ontpit je kersen in een kersen ontpit-apparaat ( of anders met een mesje ) en snijd ze in stukjes.
  • Plop het croissantdeeg uit het blikje en rol het uit. Druk de stippellijntjes in het deeg dicht. Besmeer met de kersenjam en schep de stukjes kers op het deeg. Rol het deeg op.
  • Snijd het deeg in plakken, leg deze in een ovenschaal bekleed met bakpapier.
  • Zet in de oven voor een minuut of 20 of tot het deeg mooi goudbruin is.
  • Strooi wat poedersuiker erop en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Lekker met een beetje vanille ijs, serveer de rolletjes warm en laat het er dan overheen smelten. 
Het recept voor de kersenjam vind je hier. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
croissant rolletjes recept
Bak het deeg tot de randjes mooi goudbruin zijn.

Zoete kersen croissant rolletjes

Zoals je in de receptkaart hebt gelezen is dit croissant rolletjes recept kinderlijk eenvoudig. Wellicht is het ook een leuk idee om het samen met je kinderen te maken. Sowieso is het kersen ontpitten een leuk klusje om te doen. Ik raad je wel aan om plastic handschoentjes te dragen want kersensap vlekt enorm! Voor je het weet zijn je vingers paars. En vergeet zeker niet een schort aan te doen… Daarna de oven in en lekker laten bakken tot de randjes mooi goudbruin zijn.

Op zoek naar andere lekkere receptjes met croissantdeeg of kersen? Probeer dan eens deze:

croissant rolletjes maken

1 gedachte over “Zoete kersen croissant rolletjes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept