Geschatte leestijd: 3 minuten
Een heerlijk bijgerecht voor bij het kerstdiner. Dit gerechtje valt of staat met de keuze voor je producten. En hier kan ik je aanraden om alleen maar voor heel vers en heel goed te gaan. Kwaliteits tomaten, heerlijke verse Parmezaanse kaas, sublieme olijfolie. Proef je het al? Omdat kerst vaak genoeg al druk zat is heb je met dit kleine gerechtje snel een smaak explosie op tafel staan. tomaten carpaccio recept
Makkelijk te bereiden en zo uitgeserveerd bij het diner deze zoete tomaten carpaccio. Het uitschrijven van dit gerechtje leek mij eigenlijk niet noodzakelijk omdat je op de foto al heel goed kunt zien wat ik gebruikt heb. Maar om het jullie makkelijk te maken zal ik toch vermelden wat ik nou precies heb gebruikt
En zo maak je de Zoete tomaten carpaccio:
-Neem een super scherp mes erbij en snij de tomaatjes in hele dunne plakjes. Het zou ook moeten lukken met een vlijmscherpe mandoline. Leg ze vervolgens dakpansgewijs op een schaaltje.
-Pak daarna een koekenpan erbij en verhit deze goed. Strooi een handvol pijnboompitjes in de pan en rooster deze voorzichtig tot ze beginnen te kleuren. Haal ze daarna snel uit de pan en laat even afkoelen.
-Rasp met een kaasrasp wat verse krullen van het blok Parmezaanse kaas. Ik raad je dus aan om dit bij een goede kaashandel te kopen of bij de versafdeling van je supermarkt.
-Druppel wat olijfolie over de tomaat. De olijfolie van Liquido D’Oro heeft een heerlijke verfijnde smaak en je proeft echt de basilicum hierin. Het is geen goedkoop merk dat zeg ik op voorhand maar zeker de moeite waard om jezelf hier eens mee te verwennen.
Zoete tomaten carpaccio
Maak het af door de krullen en de pijnboompitjes erop te strooien en wat peper met de pepermolen erop te draaien. Serveer bij je kerstdiner als lekker bijgerechtje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zoete tomaten carpaccio
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 toma’gusto vleestomaatjes
- 1 bosuitje
- 1 handvol pijnboompitjes - geroosterde
- verse mini-basilicumblaadjes
- 1 blok Parmezaanse kaas - vers geraspte van blok
- basilicum olijfolie - van Liquido d’Oro
- vers gemalen peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een super scherp mes erbij en snij de tomaatjes in hele dunne plakjes. Het zou ook moeten lukken met een vlijmscherpe mandoline. Leg ze vervolgens dakpansgewijs op een schaaltje.
- Pak daarna een koekenpan erbij en verhit deze goed. Strooi een handvol pijnboompitjes in de pan en rooster deze voorzichtig tot ze beginnen te kleuren. Haal ze daarna snel uit de pan en laat even afkoelen.
- Rasp met een kaasrasp wat verse krullen van het blok Parmezaanse kaas. Ik raad je dus aan om dit bij een goede kaashandel te kopen of bij de versafdeling van je supermarkt.
- Druppel wat olijfolie over de tomaat. De olijfolie van Liquido D’Oro heeft een heerlijke verfijnde smaak en je proeft echt de basilicum hierin. Het is geen goedkoop merk dat zeg ik op voorhand maar zeker de moeite waard om jezelf hier eens mee te verwennen.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zoete tomaten carpaccio? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zoete tomaten carpaccio recept
Lekker fris