Estimated reading time: 4 minuten
Dit jaar ging mijn bramenstruik eindelijk eens goed bloeien. Tal van mooie bloemetjes die uiteindelijk dikke bramen werden. En zo had ik ineens een bakje vol waar ik iets lekkers mee wilde maken. Ik had laatst al wat andere soorten jammetjes gemaakt dus ik wilde wat anders. Een lekker bramen cupcake cupcakes recept maar dan niet té zoet. In het fruit zelf zit natuurlijk ook al suiker. In mijn voorraadkast heb ik een flink pot xylitol staan.
Xylitol is een natuurlijke suikervervanger die vaak wordt gebruikt als zoetmiddel in voedingsmiddelen Het heeft ongeveer dezelfde zoetheid als suiker, maar met 40% minder calorieën. Xylitol wordt vaak beschouwd als een gezonde alternatieve suiker omdat het niet dezelfde effecten op de bloedsuikerspiegel heeft als reguliere suiker en omdat het helpt om de mondgezondheid te verbeteren door de groei van bepaalde bacteriën te remmen. Het is echter belangrijk op te merken dat xylitol giftig is voor honden en het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan.
De smaak is echter gewoon hetzelfde. We maken deze amandelmeel bramen cupcakes met amandel-essence. Dit ken je waarschijnlijk wel uit amaretti koekjes. Ik vind die smaak wellicht nog lekkerder dan vanille-essence. Deze cupcakes zijn iets minder “cakerig” dan je gewend bent van gewone cupcakes. Maar zeker niet minder lekker hoor!
Amandelmeel bramen cupcakes
De meeste ingrediënten uit dit amandelmeel bramen cupcakes recept komen bij KoRo vandaan. Een online warenhuis dat in bulk verkoopt. Zo hebben ze heel veel biologische producten, en ook de wat apartere producten zoals de bij deze cupcakes gebruikte xylitol en kokosbloesemsuiker.
Bij mij in de keuken bewaar ik alles in mooie glazen potten. Dit cupcake recept is super makkelijk gemaakt en een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Zo kun je af en toe snoepen van een fijn tussendoortje. Bewaar ze in een afgesloten Tupperware doos.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Amandelmeel bramen cupcakes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram bramen
- 200 gram amandelmeel
- 25 gram xylitol - suikervervanger
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 10 gram kokosrasp
- 50 gram kokosolie - gesmolten
- 1 el amandel essence
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 24 blanke amandelen
- 12 bramen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Neem een mengkom erbij en zeef het amandelmeel erin. Voeg de xylitol, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, en bakpoeder toe en mix het geheel goed. Voeg de bramen toe en hussel ze door de kom.
- In een mengbeker breek je de 3 eieren en voeg hier de amandel essence, en gesmolten kokosolie aan toe, met een garde klop je de eieren helemaal los.
- Giet de eiermix bij de amandelmeelmix en met een lepel schep je voorzichtig om en om tot het een licht plakkerig beslag is geworden.
- Neem het cupcake bakblik erbij en vul ze met de papierencupcake vormpjes. Ik haalde uit deze hoeveelheid 12 cupcakes. Je kunt met twee lepels het beslag in de vormpjes scheppen.
- Leg een braam en twee blanke amandelen op de cupcakes en zet in de oven voor 18 tot 20 minuutjes tot de cupcakes gaar zijn. ( Ze bollen iets minder op dan je gewend bent van normaal cupcake beslag.)
- Haal ze uit het bakblik en laat op een rooster even wat afkoelen voordat je ze eet.
- Heerlijk Happen!
Andere lekker baksels of recepten uitproberen? Dat kan hoor, ik heb hier nog wat ideetjes voor je:
Zoals deze amandelmeel crumble met bosvruchten.
Of anders deze low carb amandelmeel notentaart.
Maar ook deze toast met verse bramensaus en geitenkaas is top.
Wat een leuke cupcakes zijn dit
Heerlijke cupcakes!