Amandelmeel crumble met bosvruchten

Amandelmeel crumble met bosvruchten

Estimated reading time: 4 minuten

Deze gezonde amandelmeel crumble met bosvruchten is binnen 20 minuten klaar en perfect als ontbijt of dessert! Met slechts 5 ingrediënten maak je dit glutenvrije, koolhydraatarme toetje dat heerlijk warm uit de oven komt maar ook koud fantastisch smaakt. De combinatie van knapperige amandelmeel topping en warme, sappige bosvruchten zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en fruitig. Een ideaal recept voor wie op zoek is naar een snelle, gezondere versie van de klassieke crumble!

Zoals wel vaker gezegd inspiratie voor recepten komt overal vandaan. Zo ook van mede-foodies op de verschillende sociale media. Ik zat wat filmpjes te kijken op Instagram en daar kwam ineens een lekker crumble recept voorbij. En ik had ook precies alle ingrediënten in huis. Dus zodoende ben ik er gelijk mee aan de slag gegaan. Het is soms ook zo makkelijk! Het recept idee komt van Anne van Annabellas.nl . Deze dame bakt dat het een lieve lust is en heeft een website vol zoete traktaties. gezonde rood fruit apple crumble amandelmeel

crumble recept
Heerlijk met verse bosvruchten erbij.

Ik heb haar recept her en der wel aangepast met nèt even wat andere ingrediënten. En zo had ik binnen een kwartier deze amandelmeel crumble met bosvruchten op tafel staan. Nou ja eerst natuurlijk nog even wat foto’s ervan maken zoals dat een goede foodblogger betaamt. Hij is koud trouwens ook heel lekker dus.

Gezonde Amandelmeel Crumble met Bosvruchten – Glutenvrij & Snel Klaar

Amandelmeel crumble met bosvruchten
Amandelmeel is glutenvrij, dus handig als je geen gluten mag.

Voor dit crumble recept heb ik dus die doosjes vruchten uit de supermarkt gebruikt. Bij liggen daar standaard alle smaken van in de vriezer. Ik gebruik ze voor mijn smoothies, in crumbles, bij de yoghurt en allerhande andere mogelijkheden. Het amandelmeel komt bij KoRo vandaan. Dat is een webshop waar je alles in grootverpakking kunt kopen. Goedkoper en handig om lekker veel van op voorraad te hebben. Amandelmeel is niets meer en niet minder dan gemalen geblancheerde amandelen. Het is glutenvrij maar let op niet persé heel veel gezonder dan bloem hoor. Want ook hier geldt dat té veel ervan eten ook niet gezond is. In plaats van gewone suiker zoals bij Anne heb ik kokosbloesensuiker gebruikt. Deze geeft namelijk een soort karamelsmaakje aan je crumble korreltjes in deze amandelmeel crumble met bosvruchten.

Je kunt de fruitdoosjes uit de vriezer hiervoor goed gebruiken.

Stap-voor-Stap: Knapperige Crumble Maken zonder Bloem

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Amandelmeel crumble met bosvruchten

Snelle Glutenvrije Amandelmeel Crumble met Bosvruchten

Deze knapperige amandelmeel crumble is glutenvrij, koolhydraatarm en klaar in 20 minuten. Met zoete bosvruchten en karamelachtige kokosbloesemsuiker is dit dessert niet alleen gezonder dan traditionele crumble, maar ook heerlijk als ontbijt of toetje

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 33 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: dessert, Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: amandelmeel, amandelmeel recept, bosvruchten, crumble, gezonde crumble, glutenvrije crumble, kokosbloesemsuiker, koolhydraatarme dessert
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 200 gr bosvruchten mix uit de vriezer - bosbessen, frambozen, bramen
  • 50 gr roomboter - 50 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur”
  • 75 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl vanille essence

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Doe het fruit ( nog bevroren) in je ovenschaal.
  • In een kommetje mix je het amandelmeel, suiker, boter en de essence en met je vingers maak je een kruim.
  • Strooi het kruim op de bosvruchtenmix en zet in de oven voor een 10-12 minuutjes tot de crumble mooi goud-bruin is.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Snelle Glutenvrije Amandelmeel Crumble met Bosvruchten
Amount per Serving
Calories
441
% Daily Value*
Fat
 
39
g
60
%
Saturated Fat
 
14
g
88
%
Trans Fat
 
1
g
Polyunsaturated Fat
 
1
g
Monounsaturated Fat
 
5
g
Cholesterol
 
54
mg
18
%
Sodium
 
190
mg
8
%
Potassium
 
7
mg
0
%
Carbohydrates
 
21
g
7
%
Fiber
 
4
g
17
%
Sugar
 
11
g
12
%
Protein
 
8
g
16
%
Vitamin A
 
625
IU
13
%
Calcium
 
85
mg
9
%
Iron
 
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekere recepten? Dat kan, probeer maar eens wat van de onderstaande:

Deze heerlijke low carb amandelmeel notentaart.

Of probeer eens deze apple crumble met vanille ijs.

En een topper op de site is de speculaas crumble met appeltjes!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Nagerechten » Amandelmeel crumble met bosvruchten

4 gedachten over “Amandelmeel crumble met bosvruchten”

4.94 from 33 votes (29 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept