Geschatte leestijd: 3 minuten
Zoals wel vaker gezegd inspiratie voor recepten komt overal vandaan. Zo ook van mede-foodies op de verschillende sociale media. Ik zat wat filmpjes te kijken op Instagram en daar kwam ineens een lekker crumble recept voorbij. En ik had ook precies alle ingrediënten in huis. Dus zodoende ben ik er gelijk mee aan de slag gegaan. Het is soms ook zo makkelijk! Het recept idee komt van Anne van Annabellas.nl . Deze dame bakt dat het een lieve lust is en heeft een website vol zoete traktaties. gezonde rood fruit apple crumble amandelmeel
Ik heb haar recept her en der wel aangepast met nèt even wat andere ingrediënten. En zo had ik binnen een kwartier deze amandelmeel crumble met bosvruchten op tafel staan. Nou ja eerst natuurlijk nog even wat foto’s ervan maken zoals dat een goede foodblogger betaamt. Hij is koud trouwens ook heel lekker dus.
Amandelmeel crumble met bosvruchten
Voor dit crumble recept heb ik dus die doosjes vruchten uit de supermarkt gebruikt. Bij liggen daar standaard alle smaken van in de vriezer. Ik gebruik ze voor mijn smoothies, in crumbles, bij de yoghurt en allerhande andere mogelijkheden. Het amandelmeel komt bij KoRo vandaan. Dat is een webshop waar je alles in grootverpakking kunt kopen. Goedkoper en handig om lekker veel van op voorraad te hebben. Amandelmeel is niets meer en niet minder dan gemalen geblancheerde amandelen. Het is glutenvrij maar let op niet persé heel veel gezonder dan bloem hoor. Want ook hier geldt dat té veel ervan eten ook niet gezond is. In plaats van gewone suiker zoals bij Anne heb ik kokosbloesensuiker gebruikt. Deze geeft namelijk een soort karamelsmaakje aan je crumble korreltjes in deze amandelmeel crumble met bosvruchten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Amandelmeel crumble met bosvruchten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 200 gr bosvruchten mix uit de vriezer - ( 1 doosje )
- 50 gr roomboter
- 75 gr amandelmeel
- 30 gr kokosbloesemsuiker
- 1 tl vanille essence
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Doe het fruit ( nog bevroren) in je ovenschaal.
- In een kommetje mix je het amandelmeel, suiker, boter en de essence en met je vingers maak je een kruim.
- Strooi het kruim op de bosvruchtenmix en zet in de oven voor een 10-12 minuutjes tot de crumble mooi goud-bruin is.
- Heerlijk Happen!
Andere lekere recepten? Dat kan, probeer maar eens wat van de onderstaande:
Deze heerlijke low carb amandelmeel notentaart.
Of probeer eens deze apple crumble met vanille ijs.
En een topper op de site is de speculaas crumble met appeltjes!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gezonde rood fruit crumble amandelmeel
en wat met de boter?
Hi Dominique, de boter gaat erbij als je het tot kruim gaat kneden. Gr Francine.
Heerlijk receptje dit