Appeltaart bakken in het hol van de leeuw

Appeltaart bakken in het hol van de leeuw

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wanneer ik mijn mailbox open zie ik een uitnodiging om mee te doen aan een bakwedstrijd. Als ik verder lees zie ik dat de locatie niet zomaar een locatie is maar de bakkerij van Robèrt van Beckhoven. Ik raap mijn moed bij elkaar en geef me op voor een appeltaart bakken in het hol van de leeuw! robert van beckhoven bakkerij

Appeltaart bakken in het hol van de leeuw
Mijn creatie, die helaas niet helemaal uitpakte als gehoopt.

Marlène appels

We gaan tijdens deze wedstrijd bakken met de appeltjes van Marlène. In het kader van de aankomende moederdag leek het Marlène leuk om een tiental bloggers hun beste creatie te laten bakken. Met een heerlijk snoepreisje naar Zuid-Tirol in het vooruitzicht zeker een leuke uitdaging. Zuid-Tirol is namelijk de regio waar deze appeltjes vandaan komen. Ik werkte er al eerder mee tijdens de workshop ” Enjoy it’s from Europe”. Deze appels groeien in boomgaarden op grote hoogte in de bergen en krijgen wel 300 dagen per jaar zon. Verschillende rassen worden geteeld zoals Gala, Granny Smith en Golden delicious. Deze appeltjes gaan we dus gebruiken in onze taarten.

Appeltaart bakken in het hol van de leeuwMee doen is belangrijker dan…..

We starten de bakwedstrijd met uitleg van Robèrt zelf. Hij stelt ons allerlei vragen en dat maakt als snel duidelijk dat een patissier heel anders denkt over bakken dan de gemiddelde thuisbakker. Bijvoorbeeld het welbekende “snufje zout”. Nou dát is vloeken in de kerk volgens Robèrt! Wegen, wegen en nog eens wegen. Maar temperatuur, boven of onderwarmte en verschillende soorten deeg en hoe deze gekneed dienen te worden… de tips vliegen ons om de oren. Nou ben ik al niet een enorme bakker maar heel veel moed gaf het me niet om onder de ogen van de meester aan de slag te gaan. Heel Holland bakt hoeft ook zeker niet op een aanmelding van mij te rekenen. robèrt van beckhoven

Appeltaart bakken in het hol van de leeuw
Mijn helper in de keuken bij Robèrt.

Bakken met mama

Omdat deze dag dus ook in het teken van moederdag stond mochten de bloggers hun moeder òf kind meenemen. Nou dat liet mijn dochter zich geen twee keer zeggen. De kans om met Robèrt van de cupcake-cup op de foto te kunnen was voor Jools wel een hoofdprijs. Stiekem wilde ze ook wel graag de wedstrijd winnen maar ik heb haar gezegd dat die kans wel héél klein zou zijn. Tijdens het maken en het bakken van ons taartje heeft ze me dan ook heel erg goed geholpen. Het idee wat ik had was in theorie heel erg leuk, in de uitvoering toch echt iets minder, om maar niet van een compleet fiasco te spreken. Jools heeft er heel hard om moeten lachen.

Appeltaart bakken in het hol van de leeuw robert van beckhoven bakkerij
Op de foto met Robèrt, rode koontjes van de zenuwen.

Appeltaart bakken in het hol van de leeuw

Net zoals op tv was het na een gezellige middag bakken tijd voor de beoordeling. Robèrt verzamelde alle taartjes bij zich en met een aantal andere bakkers uit zijn bakkerij en alle bloggers om hem heen beoordeelde hij elk taartje. Een aantal prachtige creaties en een aantal die in de uitvoering toch nog wat meer aandacht konden gebruiken. Nog voor de officiële uitslag werd het ons al redelijk duidelijk wie de winnaar zou gaan worden…. Louisa van Keukenatelier won de hoofdprijs.

Heerlijke happen en Robért van Beckhoven
Ook nog even met mama erbij.

Gezellige middag

Omdat het niet heel vaak voorkomt dat ik mijn dochter naar een event kan meenemen vond ik dit een hele gezellige en bijzondere middag. Lekker samen bakken en qualitytime doorbrengen was voor mij dan ook echt een prijs op zich. Graag wil ik Stefan Moser van Marlène appels en Ghislaine Melman van Melman Communications danken voor deze uitnodiging. Niet te vergeten natuurlijk ook Robèrt en zijn fantastische team en locatie. robert van beckhoven bakkerij

Robért van Beckhoven robert van beckhoven bakkerij
Alle taartjes bij elkaar en dan de beoordeling.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Appeltaart bakken in het hol van de leeuw

robèrt van beckhoven robert van beckhoven bakkerij

3 gedachten over “Appeltaart bakken in het hol van de leeuw”

  1. Pingback: Week 47 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Italiaanse torte di mele e limoncello - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *