Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza

Funcooking met de pizzarette

Ik mocht een pizzarette mee naar huis nemen na het maken van een filmpje. Tijdens het maken van het filmpje hadden we al veel lol en thuis wilden we hem echt eens goed uittesten. Dus nodigden we onze vrienden uit voor een gezellig middagje funcooking met de pizzarette. Natuurlijk aten we niet alleen pizaatjes maar maakte ik er ook een lekkere salade caprèse bij. En natuurlijk ook een favoriet de focaccia! Het leuke aan dit apparaat is dat het net weer eens wat anders is dan gourmetten. In dit artikel geef ik nog wat tips en verder hoef je alleen maar “fun” te hebben want koken is leuk!

En zo ga je aan de slag met Funcooking met de pizzarette:

-Zet de pizzarette volgens de beschrijving in elkaar, de eerste keer kan er wat een aparte lucht afkomen dat is de nieuwheid zeg maar. Dit gaat vanzelf weg! Laat hem lekker op temperatuur komen.

-Tip 1 : Ik ging nogal enthousiast van start en vulde mijn pizza flink op maar dat werkt dus niet… Je moet er niet te veel saus en kaas opdoen want dat smelt er zo vanaf op de kookplaat en dat is niet handig.

-Tip 2: Vet de spatel een beetje in met wat olijfolie, zo glijdt de pizza er makkelijk af als hij klaar is.

-Het deeg: je kunt tegenwoordig allerlei kant en klaar pakken kopen waarbij je er alleen wat water en olie hoeft bij te doen en het te mixen en te rollen. Ook zijn er deegrollen te koop. Dit zijn lange rechthoekige plakken die je uitrolt en met de meegeleverde uitsteker er rondje uit kunt steken. Natuurlijk kun je het deeg ook helemaal zelf maken, maar dat vergt wel veel meer tijd en voorbereiding natuurlijk.

-De saus: Ook hiervoor geldt dat er potjes en pakjes saus te verkrijgen zijn zoals in het vers-schap bij de supermarkt. Probeer ook eens een iets andere dan een rode saus zoals een verse pestosaus. Deze pesto heb je zelf in 5 minuten gemaakt.

-Het makkelijkst is dat je alle ingrediënten van te voren snijdt en in bakjes klaarzet zo kan iedereen zijn favoriete toppings kiezen.

-Bijgerechten: Om het voor iedereen leuk te houden tijdens het wachten maakte ik een salade erbij en focaccia met aioli. Er kunnen 4 spatels in deze pizzarette maar er zijn ook pizzarettes beschikbaar waar er veel meer in kunnen.

Mijn ervaring met funcooking met de pizzarette

funcooking met de pizzarette

Ik vond het erg leuk om het te doen, zeker ook omdat je lekker aan tafel zit en gezellig kunt kletsen tijdens het bakken. Net als met gourmetten, kaasfondue en als die andere funcooking apparaten zal hij niet elke week uit de kast gehaald gaan worden. Maar ik vind het een leuke manier om lekker zelf met eten en pizza bezig te zijn.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

pizzarette

Voor een gezellige middag:

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pizarette
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 150kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

pizzarette

Ingrediënten:

 • pizzadeeg
 • paprika
 • uien
 • geraspte kaas
 • mozzarella
 • salami
 • champignons
 • pesto
 • aioli
 • roquefort kaas
 • tomatensaus

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Het deeg: je kunt tegenwoordig allerlei kant en klaar pakken kopen waarbij je er alleen wat water en olie hoeft bij te doen en het te mixen en te rollen. Ook zijn er deegrollen te koop. Dit zijn lange rechthoekige plakken die je uitrolt en met de meegeleverde uitsteker er rondje uit kunt steken. Natuurlijk kun je het deeg ook helemaal zelf maken, maar dat vergt wel veel meer tijd en voorbereiding natuurlijk.
 • De saus: Ook hiervoor geldt dat er potjes en pakjes saus te verkrijgen zijn zoals in het vers-schap bij de supermarkt. Probeer ook eens een iets andere dan een rode saus zoals een verse pestosaus. Deze pesto heb je zelf in 5 minuten gemaakt.
 • Het makkelijkst is dat je alle ingrediënten van te voren snijdt en in bakjes klaarzet zo kan iedereen zijn favoriete toppings kiezen.
 • Bijgerechten: Om het voor iedereen leuk te houden tijdens het wachten maakte ik een salade erbij en focaccia met aioli. Er kunnen 4 spatels in deze pizzarette maar er zijn ook pizzarettes beschikbaar waar er veel meer in kunnen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Onderstaande recepten ook eens proberen?

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hapjes » Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza

7 gedachten over “Funcooking met de pizzarette, heerlijke mini pizza”

 1. Pingback: Plaattaart met zoete tomaat en asperges - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept