funcooking met de pizzarette

Funcooking met de pizzarette

Funcooking met de pizzarette

Door mijn samenwerking met Keuken Kampioen mocht ik een pizzarette mee naar huis nemen. Tijdens het maken van het filmpje hadden we al veel lol en thuis wilden we hem echt eens goed uittesten. Dus nodigden we onze vrienden uit voor een gezellig middagje funcooking met de pizzarette. Natuurlijk aten we niet alleen pizaatjes maar maakte ik er ook een lekkere salade caprèse bij. En natuurlijk ook een favoriet de focaccia! Het leuke aan dit apparaat is dat het net weer eens wat anders is dan gourmetten. In dit artikel geef ik nog wat tips en verder hoef je alleen maar “fun” te hebben want koken is leuk!

Voor een gezellige middag:

  • 1 pizzarette
  • pizzadeeg
  • paprika
  • uien
  • geraspte kaas
  • mozzarella
  • salami
  • champignons
  • pesto
  • aioli
  • roquefort kaas
  • tomatensaus

En zo ga je aan de slag:

-Zet de pizzarette volgens de beschrijving in elkaar, de eerste keer kan er wat een aparte lucht afkomen dat is de nieuwheid zeg maar. Dit gaat vanzelf weg! Laat hem lekker op temperatuur komen.

-Tip 1 : Ik ging nogal enthousiast van start en vulde mijn pizza flink op maar dat werkt dus niet… Je moet er niet te veel saus en kaas opdoen want dat smelt er zo vanaf op de kookplaat en dat is niet handig.

-Tip 2: Vet de spatel een beetje in met wat olijfolie, zo glijdt de pizza er makkelijk af als hij klaar is.

-Het deeg: je kunt tegenwoordig allerlei kant en klaar pakken kopen waarbij je er alleen wat water en olie hoeft bij te doen en het te mixen en te rollen. Ook zijn er deegrollen te koop. Dit zijn lange rechthoekige plakken die je uitrolt en met de meegeleverde uitsteker er rondje uit kunt steken. Natuurlijk kun je het deeg ook helemaal zelf maken, maar dat vergt wel veel meer tijd en voorbereiding natuurlijk.

-De saus: Ook hiervoor geldt dat er potjes en pakjes saus te verkrijgen zijn zoals in het vers-schap bij de supermarkt. Probeer ook eens een iets andere dan een rode saus zoals een verse pestosaus. Deze pesto heb je zelf in 5 minuten gemaakt.

-Het makkelijkst is dat je alle ingrediënten van te voren snijdt en in bakjes klaarzet zo kan iedereen zijn favoriete toppings kiezen.

-Bijgerechten: Om het voor iedereen leuk te houden tijdens het wachten maakte ik een salade erbij en focaccia met aioli. Er kunnen 4 spatels in deze pizzarette maar er zijn ook pizzarettes beschikbaar waar er veel meer in kunnen.

Mijn ervaring met funcooking met de pizzarette

Ik vond het erg leuk om het te doen, zeker ook omdat je lekker aan tafel zit en gezellig kunt kletsen tijdens het bakken. Net als met gourmetten, kaasfondue en als die andere funcooking apparaten zal hij niet elke week uit de kast gehaald gaan worden. Maar ik vind het een leuke manier om lekker zelf met eten en pizza bezig te zijn.

 

5 gedachten over “Funcooking met de pizzarette”

Reacties zijn gesloten.