Argentijnse garnalenspies met linguine

Hier thuis zijn wij dol op garnalen en gamba’s. Wat een leuke verrassing was het dan ook om in een visbox een bakje met garnalen aan te treffen. Wat is dat voor box dan kun je jezelf afvragen? Neem een aantal vissermannen uit Urk met een goed idee. Voeg deze bij elkaar en zo werd de visbox geboren. Een doos gevuld met verschillende soorten vis, gemarineerd en klaar voor gebruik. Restaurantkwaliteit vis bij jou thuis bezorgd met gekoeld transport. In de box worden ook mooie receptkaarten meegeleverd en ik ging met één van die ideetjes aan de slag. Natuurlijk gaf ik mijn eigen twist aan dit recept Argentijnse garnalenspies met linguine. garnalenspies bbq

Argentijnse garnalenspies met linguine
Perfect gegrilde garnalen

En zo maak je de Argentijnse garnalenspies met linguine:

Voor deze Argentijnse garnalenspies met linguine gaan we eerst de spiesjes maken. De garnalen zitten los in het bakje. Wel zijn ze al voor je gemarineerd en dat scheelt dan weer een hoop tijd! Je kunt de houten spiesjes voorweken in water maar aangezien ze niet heel lang op de grill hoeven heb ik dat niet gedaan. Rijg per spies 3 garnalen aan de spies.

Snij daarna de peterselie fijn, hak de schoongemaakte knoflooktenen fijn, en snij de halve paprika in fijne blokjes.

Argentijnse garnalenspies met linguine
Een heerlijk geurige olie ontstaat door het even rustig te laten bakken.

Neem een koekenpan erbij en verhit deze, schenk er een 50 ml olijfolie in en verlaag de temperatuur. Voeg de paprika en knoflook toe. Laat deze een paar minuten bakken. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken. Als laatste voeg je de peterselie toe.

De pasta koken koken voor de Argentijnse garnalenspies met linguine

Kook in een pan met ruim water de linguine, deze hoeft maar 4 minuten te koken dus dat is lekker snel klaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kieper het dan in de koekenpan erbij en roer het geheel goed door elkaar zodat er overal een lekker laagje met olie op de pasta zit.

Argentijnse garnalenspies met linguine

Argentijnse garnalenspies met linguine
Een heerlijk gerechtje wat binnen 20 minuutjes op tafel staat.

Ten slotte gaan we de spiesjes grillen. Dat kan in een grillpan of op een grill-apparaat. Maar wellicht ben jij een echte BBQ fan en dan is dat ook een lekkere manier om ze te bereiden.

Grill de spiesjes tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. Schep de linguine in de kommetjes en leg de spiesjes erop, lekker blaadje peterselie erop.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Argentijnse garnalenspies met linguine

Argentijnse garnalenspies met linguine

Natuurlijk gaf ik mijn eigen twist aan deze Argentijnse garnalenspies met linguine.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: garnalen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 bakje gemarineerde garnalen
  • 300 gr linguine
  • 1/2 rode paprika
  • chilivlokken - naar eigen smaak
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 bosje verse gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We gaan eerst de spiesjes maken. Je kunt de houten spiesjes voorweken in water maar aangezien ze niet heel lang op de grill hoeven heb ik dat niet gedaan. Rijg per spies 3 garnalen aan de spies.
  • Snij daarna de peterselie fijn, hak de schoongemaakte knoflooktenen fijn, en snij de halve paprika in fijne blokjes.
  • Een heerlijk geurige olie ontstaat door het even rustig te laten bakken.
  • Neem een koekenpan erbij en verhit deze, schenk er een 50 ml olijfolie in en verlaag de temperatuur. Voeg de paprika en knoflook toe. Laat deze een paar minuten bakken. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken. Als laatste voeg je de peterselie toe.

De pasta koken koken

  • Kook in een pan met ruim water de linguine, deze hoeft maar 4 minuten te koken dus dat is lekker snel klaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kieper het dan in de koekenpan erbij en roer het geheel goed door elkaar zodat er overal een lekker laagje met olie op de pasta zit.

de spiesjes grillen

  • Dat kan in een grillpan of op een grill-apparaat. Maar wellicht ben jij een echte BBQ fan en dan is dat ook een lekkere manier om ze te bereiden.
  • Grill de spiesjes tot de garnalen mooi roze en gaar zijn.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Ook genoten van dit recept Argentijnse garnalenspies met linguine? Probeer dan dit recept eens?

Garnalen pesto pasta met tuinkers

Linguine in romige saus met gamba’s

Linguine aglio olio met mosseltje

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

garnalenspies bbq

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Argentijnse garnalenspies met linguine

2 gedachten over “Argentijnse garnalenspies met linguine”

4.91 from 11 votes (9 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept