Geschatte leestijd: 3 minuten
Met maar een paar ingrediënten een heerlijke salade maken. Dat klinkt goed toch? Dit recept asperge aardappelsalade met avocado dressing kun je zowel lauwwarm als koud eten. Hij is vegetarisch en is zo gemaakt. Lekker bij je hoofdmaaltijd maar ook om mee te nemen naar het werk. Als je wat limoensap of citroensap toevoegt aan de dressing wordt hij niet bruin. Avocado wordt namelijk vrij snel bruin, en we willen hem natuurlijk wel fris groen van kleur houden.
Asperge aardappelsalade met avocado dressing
Om het mezelf nog makkelijker te maken koop ik alvast voorgekookte krieltjes uit het versschap. Dan hoef je ze maar 10 minuutjes te koken. Je zou ook gewone krieltjes met het velletje erom kunnen gebruiken. Die kun je gewoon eten. Groene asperges zijn het jaar rond makkelijker te verkrijgen dan de witte versie. Maar zijn die wél in het seizoen dan kun je deze salade daar ook mee maken.
Een geweldige manier om je salade extra smaak te geven, is door een vers gepocheerd eitje toe te voegen. Het delicate proces van het pocheren zorgt ervoor dat het eigeel heerlijk zacht blijft. Wanneer je dit eitje voorzichtig opensnijdt terwijl het bovenop de salade rust, ontstaat er een magisch moment.
Het rijke, gouden eigeel zal langzaam over de salade druppelen en zich vermengen met de dressing, waardoor elke hap een ware smaakexplosie wordt. Het contrast tussen het warme, fluweelachtige eigeel en de frisse, knapperige salade is echt fantastisch.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Asperge aardappelsalade met avocado dressing
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram krieltjes - gekookt
- 400 gram groene asperges
- 4 eieren - hardgekookt
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
Voor de avocado dressing:
- 1 avocado - gepeld en ontpit
- 1 citroen - uitgeperst, het sap ervan
- 4 el yoghurt
- peper
- zout
- 50 ml water
- 1 tl ras el hanout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook de krieltjes en blancheer de groene asperges. De krieltjes mogen gaar zijn, de asperges mogen nog wel wat bite hebben!
- Kook de eieren, pel ze en snijd in stukjes. En hak de peterselie.
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine of blender en draai tot je een mooie gladde saus hebt.
- Doe alle gekookte ingrediënten in een kom schep er wat dressing bij en hussel het geheel goed.
- Heerlijk Happen!
Salades, ik ben er dol op! Wil je nog eens wat anders proberen, maak dan eens deze:
Wat dacht je van deze romaine salade met tahin dressing?
Maar ook deze heerlijke Mediterraanse borrelplank antipasti salade.
En deze Ossenhaas carpaccio salade is hier favoriet!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aardappelsalade recept