Witte asperges in bechamelsaus

Witte asperges in bechamelsaus

Het witte goud uit de grond, geserveerd met een klassiek sausje, een gouden combinatie.
Witte asperges in bechamelsaus

Het witte goud uit de grond. En jongens wat waren ze duur deze eerste asperges, ik betaalde bijna een euro per asperge! Maar wat waren ze lekker, elke cent waard dus. Inmiddels heb ik al best een hoop asperge recepten op mijn website staan. Maar daar kunnen er natuurlijk nog veel meer bij. De meest basis versie met een beetje ham en een eitje is natuurlijk top. Maar we gaan nu witte asperges in bechamelsaus uit de oven maken. Weer eens een andere manier van bereiden en enorm lekker. De saus is natuurlijk een klassieker en ook nog eens heel simpel om te maken. Het fijne is dat je er helemaal je eigen smaak aan kunt geven. Ik deed dat met versgemalen nootmuskaat en pittige gruyère kaas.

bechamelsaus maken
Een heerlijke geurende keuken op het moment dat het deksel van de pan gaat!
Witte asperges in bechamelsaus

Witte asperges in bechamelsaus

Het witte goud uit de grond, geserveerd met een klassiek sausje, een gouden combinatie.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: asperges, bechamelsaus, gruyere, ham, peterselie
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 2 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

gietijzeren pan

Ingrediënten: 

  • 12 asperges
  • 8 plakken schouderham
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 150 ml witte wijn
  • 3 takjes verse peterselie
  • 200 gram gruyère kaas geraspt

Uit de voorraadkast:

  • peper / zout
  • nootmuskaat - zelf draaien met molentje
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Bewaar de schillen en kontjes voor een aspergesoepje in een plastic zakje in de vriezer.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Rol twee plakjes ham om 3 asperges heen en leg deze aspergepakketjes in de gietijzeren pan.
  • Neem een sauspan erbij en smelt hierin eerst de boter, voeg dan de bloem toe en bak deze kort even mee. Giet langzaam en al roerend de melk erbij.
  • Breng de saus op smaak met peper en vers gemalen nootmuskaat. Voeg de geraspte gruyere toe en roer tot de saus een lekkere lobbige consistentie heeft.
  • Giet de saus over de aspergepakketjes en giet er de witte wijn bij. Deksel op de pan en dan 35 minuten in de oven.
  • Haal het deksel van de pan en laat nog een 5 tot 10 minuutjes in de oven staan zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.
  • Strooi wat gehakte peterselie erop en wat peper en serveer gelijk.
  • Heerlijk Happen!
Lekker met een puree of een gebakken aardappeltje.  
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
asperge recept
Dit is een lage gietijzeren pan van Le Creuset, hij heet “campagnard en heeft een doorsnede van 31cm.

Witte asperges in bechamelsaus

Het aspergeseizoen is maar kort vandaar dat ik er graag als de kippen bij ben als ze uit de grond komen. Een soort van “FOMO” zullen we maar zeggen…. ( Fear Of Missing Out). En tegen de tijd dat het seizoen weer op zijn einde loopt hebben wij hier thuis ze zeker heel vaak gegeten! Dit asperge recept is zo makkelijk gemaakt daar hoef je geen koksopleiding voor gedaan te hebben. Ook de bechamelsaus maken is kinderlijk eenvoudig en een echte klassieker uit de Franse keuken.

Nog meer asperge recepten? Wij zijn er dol op hier dus maak ook eens een van de onderstaande recepten:

Volg jij Heerlijke Happen op Instagram, Facebook of Pinterest? Tag me dan in je foto’s of reacties dan kan ik zien wat je gemaakt hebt! Ik vind het natuurlijk erg leuk om jullie creaties te zien.

Witte asperges in bechamelsaus
Dit is toch goud een foto zoals deze?

1 gedachte over “Witte asperges in bechamelsaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept